Hur man installerar Fedora Cinnamon

Fedora Cinnamon är en alternativ version av Fedora som använder Cinnamon Desktop-miljön från Linux Mint. Det är ett elegant operativsystem och väldigt populärt bland de som gillar moderna funktioner men ogillar Gnome Shell. Så här installerar du det på din dator.

Ladda ner Fedora Cinnamon

Fedora Cinnamon är en av de mer populära Fedora-snurren. En snurr är en modifierad version av Fedora men med en annan skrivbordsmiljö än standard Gnome Shell. Spins har också en annan uppsättning program, till skillnad från standard Gnome.

Om du vill installera Fedora Cinnamon på din Linux-dator måste du först ladda ner den senaste ISO-versionen. Du kan få den senaste ISO-versionen av Fedora genom att gå över till den officiella Fedora snurrar sida.

Väl på Fedora-snurrsidan, scrolla igenom listan tills du hittar ”CINNAMON DESKTOP.” När du har hittat det här alternativet, välj det med musen för att komma åt nedladdningssidan för Fedora Cinnamon.

På nedladdningssidan för Fedora Cinnamon, klicka på knappen ”Ladda ner nu” för att hämta den senaste ISO-filen för installationsändamål. Alternativt kan du gå över till tjänstemannen Fedora torrent sida och ta Fedora Cinnamon på det sättet.

Skapar Fedora Cinnamon USB-installationsprogrammet

Att installera Fedora Cinnamon på en dator kräver att du har ett USB-installationsprogram. Du behöver ett USB-installationsprogram eftersom moderna datorer inte har optiska enheter, så en DVD eller CD är inte möjlig här. Dessutom distribueras alla Linux-operativsystem där ute, inklusive Fedora Cinnamon, som en ISO-bildfil som användare måste ladda ner.

Det finns många sätt att skapa ett USB-installationsprogram för Fedora Cinnamon. Med det sagt, det enklaste sättet att skapa ett installationsprogram är med Etcher-avbildningsprogrammet. Detta program fungerar på Mac OS, Linux och Windows.

För att börja, ladda ner den senaste versionen av Etsare till din dator. Installera sedan det på ditt operativsystem och starta upp det. Följ sedan steg-för-steg-instruktionerna nedan för att få Fedora Cinnamon inställd på din USB.

Steg 1: Hitta knappen ”Flash från fil” och klicka på den med musen. När du väljer knappen ”Flash från fil” visas ett popup-fönster. I det här fönstret, lokalisera Fedora Cinnamon ISO-filen och klicka på den med musen.

Steg 2: Välj knappen ”Välj mål” med musen. När du väljer den här knappen kommer du att kunna välja den USB-enhet du vill installera Fedora Cinnamon ISO-filen på.

Steg 3: Hitta ”Flash”-knappen och klicka på den med musen. När du väljer den här knappen börjar blinkningsprocessen. Denna process kommer att ta lite tid att slutföra. När processen är klar, stäng Etcher.

Med Etcher stängd kopplar du bort din USB-enhet från datorn. Anslut den sedan till USB-enheten som du planerar att installera Fedora Cinnamon på. Du måste också komma åt datorns BIOS-inställningar och konfigurera den för att starta från USB.

Installerar Fedora Cinnamon

För att installera Fedora Cinnamon på din dator, följ steg-för-steg-instruktionerna nedan.

Steg 1: Hitta ikonen ”Installera på hårddisk” på Cinnamon-skrivbordet och klicka på den med musen. Genom att välja den här ikonen startar du Fedora-installationsprogrammet.

Steg 2: Hitta ditt språk i menyn och välj det. Välj sedan knappen ”Fortsätt” för att gå vidare till nästa sida.

Steg 3: Hitta knappen ”Installation Destination” i installationsprogrammet och välj den för att välja din installationsplats. Välj sedan din enhet i menyn och klicka på ”Klar”. Fedora kommer att hantera partitioneringen automatiskt.

Steg 4: Välj ”Root Password” och klicka på det med musen. Använd sedan det grafiska användargränssnittet för att ställa in ditt standard root-lösenord. Klicka slutligen på ”Klar”-knappen när du har angett lösenordet för att bekräfta ditt val.

Steg 5: Hitta ”User Creation” och välj den med musen. Använd sedan GUI för att ställa in ditt fullständiga namn, ditt lösenord och bekräfta det. Se också till att välja knappen ”Gör den här användaren till administratör”. Välj ”Klar” när du är klar.

Steg 6: Efter att ha följt alla stegen ovan kommer Fedora att vara redo att installera. Välj knappen ”Börja installationen” för att starta. Förstå att den här installationsprocessen kommer att ta ganska lång tid att slutföra. Cirka 20 minuter eller så, beroende på hur snabb din körning är.

Steg 7: När installationen är klar kommer ett popup-fönster att dyka upp på skärmen i installationsprogrammet för Fedora Cinnamon. Den här knappen låter dig veta att Fedora Cinnamon har installerats och processen är klar.

Meddelandet låter dig också veta att du kan starta om eller fortsätta använda Fedora. Starta om ditt system och koppla ur USB. Ladda sedan in i din nya Fedora Cinnamon-installation.

När du har laddat din dator i din nya Fedora Cinnamon-installation är den redo att användas. Njut av din nya Fedora Cinnamon-installation!