Hur man installerar en SSD i din PS5-konsol

Spread the love

Funderar du på att uppgradera den interna SSD:n på din PS5? Om du svarade ja har du kommit till rätt ställe. PlayStation 5 kom med stöd för att installera PS4-spel till extern lagring, men stödet för att lägga till ytterligare en höghastighets-SSD internt för att ladda ner fler PS5-spel kom senare. Idag har många användare utökat sin systemlagring genom att uppgradera sina konsoler med en lämplig M.2 intern SSD för nästa generations PS5-spel. Även om du kan få det gjort genom en professionell, är vi här för att guida dig genom steg-för-steg-processen för att enkelt installera en ny intern SSD i din PS5-konsol. Med det sagt, låt oss titta på hur du uppgraderar din PS5:s lagring.

Installera en M.2 SSD i PS5: En steg-för-steg-guide (2023)

I den här artikeln kommer vi att guida dig om hur du säkert öppnar din PS5, får åtkomst till internerna och installerar en SSD. Men innan det, låt oss titta på kraven och bestämma vilken SSD som är lämplig för din PlayStation 5.

Förutsättningar för att uppgradera PS5 intern lagring

1. Köp en SSD kompatibel med PS5

De flesta PCIe Gen 4 M.2 SSD:er på marknaden är kompatibla med PS5. Sony har publicerat nedanstående detaljer i en supportartikel som listar M.2 SSD-kraven för PS5. Som du kan se nedan rekommenderar Sony en sekventiell läshastighet på 5500 MB/s eller snabbare. Enligt erfarenheten från många användare fungerar lite långsammare SSD-enheter (under den rekommenderade hastigheten men runt samma intervall) också bra. Du kan läsa om andra användares upplevelse för att bekräfta hur upplevelsen kommer att bli.

Bild med tillstånd: Sony

Vi använder Western Digital Black SN770 ($39.99 på Amazon) i den här guiden, som är en prisvärd Gen 4 M.2 SSD som stöds på PS5, även om den är något under den rekommenderade hastigheten.

2. Se till att din PS5 är uppdaterad

PlayStation kom inte med stöd för lagringsexpansion direkt. Sony släppt en uppdatering tillbaka i september 2021 för att göra det möjligt för spelare att installera en M.2 intern SSD i sina PS5-konsoler. Nu, även om det har gått länge sedan uppdateringen släpptes, se till att uppdatera din PS5 till den senaste firmwareuppdateringen.

  Hur man skapar och använder Microsoft Teams-taggar

3. Kylfläns och andra nödvändiga verktyg

Slutligen kräver PS5 också en kylfläns på SSD:n, som bekvämt kan passa inom storlekskraven nedan. Vi rekommenderar att du köper en lämplig SSD som ryms inom dessa marginaler och som även inkluderar en kylfläns. Men om du redan har en SSD, köp en kylfläns som är kompatibel med din SSD:s storlek och installera den med hjälp av bruksanvisningen som medföljer den.

Bild med tillstånd: Sony

För att utföra SSD-uppgraderingen behöver du en vanlig Philips-skruvmejsel (korshuvud). Se också till att du gör denna procedur på en ren yta, som inte repar kroppen. Du kan också placera en trasa eller skrivbordsunderlägg över arbetsområdet.

Hur man installerar eller uppgraderar SSD på din PS5

Med alla grundläggande förberedelser ur vägen är det nu dags att stänga av din PS5 och koppla ur den. Se till att du är jordad innan du startar den här processen och följ sedan stegen nedan.

1. Först måste du ta bort sidopanelen på din PS5. För det, placera konsolen horisontellt, så att PS-logotypen är vänd nedåt. Sedan måste du stå mot botten av konsolen. Ta sedan tag i kanten bredvid strömbrytaren med vänster hand och det diagonalt motsatta hörnet med höger hand.

2. Lyft sedan försiktigt upp locket med höger hand och dra locket mot blu-ray-skivans riktning (eller mot dig). Det borde börja glida av nu. Placera locket någonstans säkert tills du behöver sätta tillbaka det.

3. Leta sedan upp SSD-expansionsplatsen i din PS5, som ligger bredvid kylfläkten och täckt med en metallplatta. Ta bort locket med en tvärskruvmejsel, som visas nedan. Efter det kommer locket till SSD-kortplatsen att lossna. Förvara skruven och SSD-kåpan på ett säkert sätt.

4. Om du tar bort locket kommer M.2 SSD-kortplatsen att visas med markeringar för de olika storlekarna. Här måste du ta bort skruven från hålet märkt 110 i slutet av skåran. Du måste också ta bort den ringformade ”distansen” under skruven. Vi kommer att flytta distansen och skruven till rätt plats beroende på din SSD:s längd. När det gäller vad distansen gör, säkerställer den att SSD:n du installerar i din PS5 är perfekt placerad.

5. Placera/håll nu din SSD i håligheten och analysera M.2-porten baserat på din SSD:s storlek. Placera sedan distansen (borttagen i steget ovan) i rätt hål. Till exempel är WD SN770 en M.2 2280 SSD, så vi har placerat distansen i hålet med ”80”-märkningen.

  Hur man korsar referensceller mellan Microsoft Excel-kalkylblad

6. Rikta nu din SSD mot M.2-porten i ungefär en 45-graders vinkel och bekräfta att skårorna på din PS5:s M.2-port och SSD är i linje. Efter det, fortsätt att installera din SSD i kortplatsen på din PS5.

7. När det är helt isatt, placera ett finger på baksidan av din SSD, så att det ligger plant på hålet och distansen som vi tidigare placerat i hålet. Skruva sedan i SSD:n med skruven som vi tog bort i det tredje steget.

8. Om du har köpt en kylfläns till din SSD är det dags att installera den nu. Se till att den sitter perfekt med SSD-kåpan påsatt. Se kompatibilitetsavsnittet i början om du inte är säker på att kylflänsen är tillräckligt smal. Du kan också fästa kylflänsen på SSD:n innan du installerar den i din PlayStation 5.

Obs: Det är obligatoriskt att SSD-höljet också sätts på. Du kan inte använda en SSD med en större kylfläns – de stöds inte. Om du lämnar SSD-kåpan ute, äventyrar det luftflödesdesignen och din enhet kan överhettas.

9. Placera sedan luckan till expansionsplatsen över din nyinstallerade PS5 SSD och skruva tillbaka den på plats med en skruvmejsel.

10. Efter det måste du sätta tillbaka PS5-sidopanelen genom att ställa in den med krokarna under, som markerats nedan. Skjut tillbaka den på plats genom att använda den åt höger, vilket skulle få krokarna att gå in på sina avsedda platser. Du kommer att höra ett klickljud som indikerar att panelen är ordentligt fastsatt.

11. Det är allt. Din PS5 SSD-installation är nu klar. Du har uppgraderat lagringen, men det finns något kvar för oss att göra. Slutligen, anslut nätsladden och HDMI-kabeln till konsolen och slå på din PS5 genom strömknappen på framsidan. Sedan kommer du att se skärmen nedan, vilket betyder att SSD:n har upptäckts av din PS5. Välj här alternativet ”Format M.2 SSD” efter att ha slagit på kontrollen, och kort därefter kommer PS5 att visa din SSD-läshastighet.

Vanliga frågor

Hur installerar eller flyttar jag mina spel mellan den uppgraderade M.2 SSD och PS5:s inbyggda SSD?

I PS5, navigera till ”Inställningar -> Lagring -> Installationsplats” för att ställa in installation av spel på din nya hårddisk och den inbyggda 825 GB SSD selektivt, enligt dina behov. För att flytta spel från internminnet till SSD:n, navigera till spelet och tryck på knappen ”Alternativ”. Välj sedan alternativet ”Flytta spel och appar”. Du kan enkelt överföra spel mellan din M.2 SSD-lagring och 825 GB SSD.

  10 bästa verktyg för hantering av varumärkeslänkar för att spåra, täcka, rotera, omdirigera

Kommer garantin ogiltigförklaras om jag uppgraderar min PS5-lagring med en M.2 SSD?

Nej, uppgraderar din PS5-lagring med en ny M2. SSD kommer inte att tala om konsolens garanti. Så länge ingen fysisk skada har orsakats på din PS5 när du installerade M.2 SSD, kommer garantin att uppfyllas.

Behöver jag ta bort M.2 SSD innan jag skickar min PS5 för garanti?

Ja. Sony ber dig att ta bort din interna M.2 SSD innan du skickar in PlayStation 5-konsolen för garantianspråk och reparationer.

Gör det snabbare att lägga till en SSD till PS5?

Nej. PS5-konsolens inbyggda lagring kan vara snabbare än den SSD du installerar, beroende på vilken lagringsenhet du köper. Skillnaden mellan spelets laddningstid är dock inte särskilt märkbar.

Räcker 1TB SSD för PS5?

Det beror på hur många spel du vill lagra. Gran Turismo 7, ett nyligen släppt racingspel, kan ta upp cirka 183 GB lagringsutrymme på PlayStation 5.

Hur många SSD kan du ansluta till PS5?

Du kan installera en extra SSD, oberoende av konsolens inbyggda 825 GB-lagring, i din PlayStation 5. Utöver det kan du ansluta extern SSD-lagring för lagring av icke-PS5-titlar.

Varför är PS5 SSD så liten?

För att möta kostnadskrav och lagra operativsystemet är den interna SSD-lagringen på PS5 något begränsad för många användare. Tack och lov kan du enkelt uppgradera PS5 SSD.

Njut av uppgraderad lagring på din PS5

Att uppgradera lagringen på din PS5 var inte så svårt, eller hur? Efter att ha följt instruktionerna ovan kommer du att ha installerat en ny intern SSD i din PS5. Du kan nu enkelt lagra fler PlayStation 5-spel på din konsol! Nu när du har uppgraderat lagringen kan du kolla in de 20 bästa PlayStation 5-spelen att spela just nu. Om du spelar FPS multiplayer-spel med vänner kan du också lära dig hur du ställer in och använder Discord på PS5-konsolen. För att avsluta det, om du har några tvivel, låt oss veta i kommentarerna nedan, så hjälper vi dig.