Hur man installerar Discord-teman

Populära chatttjänsten Discord erbjuder användarna massor av funktioner, men stöd för anpassade teman är inte en av dem. Även om Discord kan vara ovilliga att lägga till stöd för anpassade teman officiellt, finns det ett tredjepartstillägg som heter BetterDiscord som låter dig installera teman på meddelandeappen. I den här artikeln har vi detaljerat de steg du behöver följa för att installera Discord-teman.

Installera Discord Themes: A Complete Guide (2022)

Obs: Innan vi går vidare bör du veta att BetterDiscord är ett tredjepartstillägg och bryter mot Discords användarvillkor genom att modifiera klienten. Men Discord har inte vidtagit några åtgärder mot BetterDiscord eller användare som använder det för att modifiera klienten. Så du kan fortfarande använda den för att installera teman när du skriver den här artikeln. Vi vill dock varna dig för att även om tillägget kan vara säkert, kan tredjepartsteman utgöra en säkerhetsrisk för användarna. Så fortsätt med försiktighet och undvik att ladda ner teman från okända källor.

Ladda ner och installera BetterDiscord-tillägget

1. Besök BetterDiscords webbplats (besök) och ladda ner BetterDiscord-installationsprogrammet genom att klicka på den blå ”Ladda ner”-knappen.

2. När du öppnar den nedladdade installationsfilen kommer du att se en uppmaning om licensavtal. Markera kryssrutan ”Jag accepterar licensavtalet” och klicka på ”Nästa” för att gå vidare.

3. Från åtgärdsväljarens gränssnitt, välj ”Installera BetterDiscord” och klicka på ”Nästa” för att gå till nästa skärm.

4. Nu bör du ange vilken Discord-version du vill installera BetterDiscord på. Om du har den stabila versionen av Discord kan du välja det första alternativet och klicka på knappen ”Installera”. Men de som använder Discords offentliga test eller Canary-byggen bör välja dessa alternativ istället.

Discord startar om automatiskt efter att installationsprocessen är klar. Du kan nu börja tillämpa teman med BetterDiscord. Se nästa avsnitt för instruktioner om hur du använder teman på Discord.

Installera Discord-teman med BetterDiscord

1. Öppna Discord och klicka på kugghjulsikonen Inställningar i det nedre vänstra hörnet av skärmen för att komma åt BetterDiscord-inställningarna.

2. Klicka nu på ”Teman” från den vänstra sidofältet under det nya avsnittet ”BetterDiscord”.

3. Därefter bör du klicka på knappen ”Öppna temamapp” för att öppna BetterDiscords temamapp på din PC. Den här mappen är där du ska placera dina Discord-teman.

4. När temats rotmapp öppnas bör du flytta dina BetterDiscord-teman dit. BetterDiscord-teman är av .CSS-format, och den exakta sökvägen för temamappen är som följer:

C:Users<username>AppDataRoamingBetterDiscordthemes

5. Teman du flyttar till teman-mappen kommer att dyka upp i BetterDiscords temansektion i appen. För att aktivera det, allt du behöver göra är att slå på reglaget bredvid temats namn.

6. På samma sätt kan du inaktivera reglaget för att gå tillbaka till standardtemat på Discord.

Hur man avinstallerar Discord-teman

1. För att avinstallera eller ta bort ett Discord-tema, bör du klicka på den röda papperskorgen som finns under temats växlingsknapp.

2. När bekräftelsemeddelandet visas klickar du på ”Ta bort” för att avinstallera temat.

Avinstallera BetterDiscord från Discord-appen

Om du inte är intresserad av att använda BetterDiscord längre, så här avinstallerar du det.

1. För att komma igång öppnar du BetterDiscords installationsprogram som du laddade ner i första steget och accepterar licensavtalet.

2. Från nästa skärm, välj ”Avinstallera BetterDiscord” och klicka på ”Nästa”.

3. Välj här Discord-versionen du installerade BetterDiscord på (första alternativet för de flesta användare) och klicka på ”Avinstallera” för att ta bort tillägget från din Discord-app. Du kan nu börja använda Discord utan några moddar och med standardtemat som du brukade.

Bästa Discord-teman du borde prova

Nu när du vet hur du installerar och använder teman på Discord, kanske du letar efter temainspirationer. Tja, vi har dig täckt. Vi har en dedikerad artikel om de bästa Discord-teman för BetterDiscord som du kan kolla in för att se över din Discord-upplevelse.

Vanliga frågor

F: Hur installerar man teman på Discord?

Du kan installera teman på Discord efter att du har installerat BetterDiscord-tilläggsprogrammet. Den är tillgänglig gratis på Windows, Mac och Linux.

F: Är Better Discord säkert?

BetterDiscord bryter mot Discords användarvillkor. Discord brukar dock inte förbjuda användare som använder BetterDiscord för att anpassa sin Discord-app, åtminstone när den här artikeln skrivs.

F: Hur tar man bort Discord-teman?

Du kan klicka på knappen ”Avinstallera” under BetterDiscords temainställningar för att ta bort ett Discord-tema från appen. Alternativt kan du också välja att inaktivera reglaget för att tillfälligt ta bort ditt Discord-tema.

Installera och använd teman på Discord

Så det är så du kan installera teman på Discord med lätthet. Tack vare BetterDiscord är du inte längre begränsad till standarduppsättningen av teman på Discord. Med det stora community-stödda temabiblioteket är möjligheterna att anpassa din Discord oändliga. Om du letade efter ett sätt att höja din Discord-upplevelse, hoppas vi att den här guiden hjälpte dig. För fler funktioner kan du överväga att prenumerera på Discord Nitro efter att ha gått igenom alla de bästa Discord Nitro-funktionerna från vår länkade artikel.