Hur man installerar Delft-ikontemat i Linux

Spread the love

Delft-ikontemat är en gaffel av det berömda Faenza-ikontemat. Den är otroligt snygg och passar hemma på alla Linux-skrivbord. Om du vill prova Delft-ikontemat på ditt system, följ instruktionerna i den här guiden!

Laddar ned Delft-ikontemat

Du kan få tag på Delft-ikontemat via Gnome-look.org, en webbplats dedikerad till ikonteman, såväl som GTK-teman. För att starta nedladdningen, gå över till tjänstemannen Delft Gnome-look sida.

När du är på Delft-sidan, leta reda på fliken ”Filer” och välj den med musen. När du väljer den här fliken kommer du att avslöja nedladdningsalternativen för ikontemat. Därifrån klickar du på nedladdningsikonen i kolumnen ”DL”.

När du klickar på ikonen i kolumnen ”DL”, kommer en nedladdnings-popup att visas på skärmen. Klicka på knappen ”Ladda ner” för att starta nedladdningsprocessen. Nedladdningen tar bara ett par sekunder, eftersom filstorleken är liten.

Ladda ner GitHub

Även om Delft-ikontemat är tillgängligt via Gnome-look, kommer själva nedladdningen från GitHub. Om du föredrar att använda GitHub snarare än sidan med Delft Gnome-utseende, klicka på denna länk.

Genom att klicka på länken ovan bör Delft-ikontemat laddas ner direkt från GitHub. Om du har problem med den här länken, var noga med att också kolla på sidan ”utgåvor”.

  Hur man spelar We Were Here Together på Linux

Extraherar Delft-ikontemat

Delft-ikontemat kommer packat inuti en TarXZ-arkivfil. Den här arkivfilen kan inte användas i mappen ”ikoner”, eftersom den är komprimerad, och Linux kan inte direkt interagera med komprimerade arkiv när det kommer till ikonteman.

Som ett resultat måste du dekomprimera TarXZ-arkivfilen innan du försöker installera den. Delft-ikonens temaarkiv hanteras bäst via terminalen, så du måste öppna ett terminalfönster.

För att öppna ett terminalfönster på Linux-skrivbordet, tryck på Ctrl + Alt + T på tangentbordet eller sök efter appen ”Terminal” i menyn och starta den på det sättet. När terminalfönstret är öppet, använd CD-kommandot för att flytta till katalogen ”Nedladdningar”, där TarXZ-filen finns.

cd ~/Downloads

Inuti katalogen ”Nedladdningar”, använd kommandot tar xvf för att dekomprimera ”delft-iconpack.tar.xz”-arkivet. Dekompressionen kommer att ta lite tid, och det kommer att skapa flera olika Delft-ikontemamappar i din nedladdningskatalog.

För att se flera olika ”Delft”-ikonteman i terminalfönstret, utför följande ls-kommando nedan.

ls | grep Delft

Efter att ha tittat på filerna med kommandot ls, gå vidare till nästa avsnitt i guiden för att lära dig hur du installerar Delft-ikontemat.

  Hur man installerar LightningBug GTK-temat på Linux

Installera Delft-ikontemat

Det finns två sätt att installera Delft-ikontemat på Linux. Det första sättet är känt som ”En användare”, och det tillåter endast den användare som installerar Delft tillgång till det. Den andra installationsmetoden kallas ”System-wide”, vilket ger alla användare tillgång till Delft, även om de inte installerade det.

I den här guiden kommer vi att gå över hur du installerar Delft-ikontemat i båda metoderna. För att starta installationen måste du öppna ett terminalfönster på Linux-skrivbordet. För att göra det, tryck på Ctrl + Alt + T på tangentbordet eller sök efter ”Terminal” i appmenyn och starta den på det sättet.

Enanvändare

För att installera Delft-ikontemat i enanvändarläge, börja med att gå till katalogen ”Nedladdningar” där de extraherade Delft-ikonmapparna finns. För att komma åt den här mappen, använd följande CD-kommando.

cd ~/Downloads

Väl inne i katalogen ”Nedladdningar”, använd kommandot mkdir och skapa en ny mapp i hemkatalogen (~) med namnet ”ikoner”. Den här mappen är kritisk, eftersom du inte kommer att kunna installera den i enanvändarläge utan den.

mkdir -p ~/.icons/

När du har skapat den nya mappen, använd kommandot mv för att placera alla Delft-ikontemamappar i den nya mappen. Genom att placera filerna här kommer Delft att installeras i enanvändarläge.

mv Delft-*/ ~/.icons/

mv Delft/ ~/.icons/

Systemomfattande

För att installera Delft-ikontemat i systemomfattande läge, börja med att använda CD-kommandot för att flytta till katalogen ”Nedladdningar”. När du väl är i den mappen måste du ange root med kommandot sudo.

cd ~/Downloads

sudo -s

Väl i roten kan installationen av Delft börja. Använd kommandot mv och placera alla filer i /usr/share/icons/.

mv Delft-*/ /usr/share/icons/
mv Delft/ /usr/share/icons/

Aktiverar Delft-ikontemat

Delft-ikontemat är nu installerat på din Linux-dator, men det är inte allt du behöver göra för att få det att fungera. Du måste också aktivera detta tema för att det ska fungera. Aktivering av ikonteman på Linux varierar beroende på skrivbordet.

  Hur man spelar Dead Rising 4 på Linux

Öppna ditt inställningsområde, hitta ”Utseende” eller ”Ikoner” och ändra standardikontemat till ”Delft.” Så snart du gör detta kommer ditt system att börja använda Delft-ikontemat.

Kan du inte ta reda på hur man ändrar ikonteman på ditt Linux-skrivbord? Oroa dig inte; vi har dig! Ta en titt på listan med länkar nedan. Varje länk pekar på en djupgående guide som lär dig hur du kan ändra ditt ikontema.