Hur man inaktiverar drivrutinssignaturtillämpning och installerar osignerade drivrutiner på Windows

Ibland blockerar Windows dig från att installera en osignerad drivrutin, vilket är en drivrutin som du har laddat ner någon annanstans än via en Windows Update eller enhetstillverkarens webbplats. Men om du behöver föraren, och du vet att den är helt säker, kan du stänga av upprätthållandet av förarens signatur och släppa igenom det.

I den här guiden kommer vi att visa dig flera sätt att göra det.

Hur man inaktiverar drivrutinssignaturtillämpning i startinställningarna

Ett tillfälligt sätt att inaktivera drivrutinssignaturtillämpning är genom Startinställningar, så att du kan installera osignerade drivrutiner. Men i samma ögonblick som du startar om din dator kommer Windows att återaktivera drivrutinssignaturen. De osignerade drivrutinerna du har installerat kommer fortfarande att fungera, men du kanske inte kan installera nya.

För att inaktivera förarens signaturtillämpning på detta sätt måste du gå till skärmen Startinställningar. Alternativet Inaktivera drivrutinssignaturtillämpning kommer att vara det sjunde, så tryck på F7 eller 7 på ditt tangentbord för att välja det.

Din dator kommer sedan att starta om, och när den startas om kan du installera dessa osignerade drivrutiner.

Hur man inaktiverar drivrutinssignaturtillämpning i den lokala grupprincipredigeraren

Du kan också inaktivera drivrutinssignaturtillämpning genom att justera kodsignering för drivrutinspaket-policyn i Local Group Policy Editor (LGPE). Genom att göra detta kan du installera osignerade drivrutiner även om du startar om datorn.

Tyvärr kan du bara få åtkomst till LGPE om du använder Windows Pro eller Enterprise Edition. Det finns dock ett sätt att komma åt LGPE på Windows Home.

 • Tryck på Win + S för att visa Windows Search, ange grupppolicy i sökrutan och välj Redigera grupppolicy i sökresultaten.
 • När LGPE öppnas, gå till Användarkonfiguration > Administrativa mallar > System > Drivrutinsinstallation.
 • Högerklicka på Kodsignering för drivrutinspaket och välj Redigera.
 • Klicka på alternativknappen Aktiverad och sedan, i avsnittet Alternativ, klicka på rullgardinsmenyn och välj Ignorera.
 • Klicka på OK.
 • Om du vill aktivera upprätthållande av förarens signatur igen, gå tillbaka till steg #4 och ställ in alternativknappen på Inte konfigurerad.

  Hur man inaktiverar drivrutinssignaturtillämpning i PowerShell

  Ett annat sätt att inaktivera drivrutinssignaturtillämpning är genom att köra kommandot för att stänga av integritetskontroller i PowerShell (du måste köra det som administratör). Och precis som med Local Group Policy Editor, kommer den att förbli inaktiverad tills du aktiverar den igen.

  Följ stegen nedan för att stänga av drivrutinssignaturtillämpningen i PowerShell:

 • Högerklicka på Start och välj Terminal (Admin) på Windows 11 eller Windows PowerShell (Admin) på Windows 10.
 • Klicka på Ja på UAC-prompten.
 • Kopiera bcdedit /set nointegritychecks på och klistra in det i PowerShell.
 • Tryck på Enter för att köra kommandot.
 • För att aktivera drivrutinssignaturenforcement igen, ersätt kommandot i steg #3 med bcdedit /set nointegritychecks off.

  Ett potentiellt problem som du kan stöta på när du försöker stänga av drivrutinssignaturtillämpningen på detta sätt är ett fel som anger att värdet skyddas av Secure Boot-policyn och kan inte ändras eller raderas.

  Om så är fallet kan du försöka stänga av Säker start och försöka igen. Men om du inte vill göra detta är det helt okej att använda Startinställningar och den lokala grupprincipredigeraren.

  Du kan också sätta Windows i testläge, vilket inaktiverar upprätthållande av drivrutinssignaturer, så att du kan installera dessa osignerade drivrutiner. För att gå in i testläge, följ stegen nedan (tänk på att du kan stöta på felet Secure Boot):

 • Högerklicka på Start och välj Terminal (Admin) på Windows 11 eller Windows PowerShell (Admin) på Windows 10.
 • Klicka på Ja på UAC-prompten.
 • Kopiera bcdedit /set testsigning på och klistra in den i PowerShell.
 • Tryck på Enter för att köra kommandot.
 • Starta nu om din dator och när den startar upp kommer den att vara i testläge. När du är klar med att installera dessa drivrutiner, glöm inte att inaktivera testläget. Kommandot för att göra det är bcdedit /set testsigning off.

  Nu kan du installera osignerade drivrutiner på Windows

  Att installera osignerade drivrutiner på Windows rekommenderas inte, eftersom de kan leda till oväntat beteende. Men om du litar på drivrutinen finns det ingen anledning till att operativsystemet skulle blockera dig från att installera den. Använd bara en av metoderna som nämns ovan, och du bör kunna installera och använda osignerade drivrutiner på din Windows-dator.