10 bästa automatiska bakgrundsväxlare för Android

Ett av de enklaste sätten att anpassa din Android-enhet är genom att ställa in din favoritbakgrund på startskärmen och låsskärmen. Men om du gillar att byta tapeter ofta för att hålla din telefon fräsch, kan det bli tråkigt eftersom du måste göra det manuellt varje gång.

Lyckligtvis kan du installera Android-appar för att ändra din bakgrundsbild automatiskt med ett intervall. Vissa av dessa tapetväxlarappar låter dig till och med sammanställa kataloger som innehåller dina favoritbakgrunder, så att du alltid får en bild som du gillar. Låt oss ta en titt på de bästa tapetväxlarapparna för Android.

1. WallYou

WallYou är en gratis tapetapp med öppen källkod som följer språket Material You Design 3. Den erbjuder bakgrundsbilder från olika onlinekällor som Wallhaven, Unsplash, OWalls, Picsum och Mi Carousel. Denna app låter dig välja en slumpmässig bakgrund och även skapa ett album som innehåller dina favoritbakgrunder.

Dessutom får du en inbyggd bakgrundsväxlare som låter dig välja bilder från en lokal mapp på din enhet, albumet Favoriter eller en av onlinekällorna. Vidare kan du välja önskat ändringsintervall och var du vill ställa in bakgrunden – hemskärmen, låsskärmen eller båda.

Den här appen finns inte i Google Play Butik, så vår guide om att installera appar manuellt på Android kommer att vara till stor hjälp.

Ladda ner: WallYou (Fri)

2. Walli

Walli är en av de bästa Android-apparna när man letar efter unika bakgrundsbilder. Som en automatisk tapetväxlarapp låter Walli dig skapa spellistor med bilder från dina valda samlingar eller din enhets galleri.

Du är fri att skapa så många spellistor du vill och namnge dem som du vill. När du behöver använda någon av dem öppnar du bara en spellista och trycker på uppspelningsknappen.

Du kan välja ändringsintervall – vare sig det är i minuter, timmar eller dagar – blanda spellistan och ställa in den automatiska bakgrunden på hemskärmen, låsskärmen eller båda.

Ladda ner: Walli (Gratis köp i appen finns)

3. Bing Bakgrundsbilder

Microsofts Bing Wallpapers ger dig bilder som berättar en historia, och varje tapet innehåller extra information som plats, fotograf och mer. Precis som på Bings hemsida, förvänta dig nya bilder på din Android-enhet varje ny dag.

Naturligtvis kan du justera inställningarna för automatisk ändring av tapeter genom att justera frekvensen och kan ställa in att begränsa det till att bara fungera när du är på Wi-Fi. Om du letar efter specifika bilder kan du använda filtren för att sortera bakgrundsbilderna efter färg, plats eller kategori du föredrar.

Ladda ner: Bing Bakgrundsbilder (Fri)

4. Walpy

Walpy bör vara din favoritapp för automatisk tapetväxlare när du fortfarande behöver hålla koll på din Android-enhets batteri, prestanda och dataanvändning. Det låter dig ställa in vissa villkor för att ändra bakgrunden, som bara när enheten laddas, är inaktiv eller ansluten till ett Wi-Fi-nätverk.

Utöver det har du de vanliga inställningarna för intervallet, bakgrundskällan (favorit eller slumpmässigt) och målskärmen. Den har också en vågrät reglage för att säkerställa att din tapet är inställd i rätt position. Walpy får sina bilder från Unsplash, en av de bästa webbplatserna för gratis stockfoto.

Ladda ner: Walpy (Gratis köp i appen finns)

5. Tapet Bakgrundsbilder

Till skillnad från andra tapetappar hjälper Tapet dig att skapa bakgrundsbilder som matchar din Android-enhets skärm. Den har flera gester som att svepa uppåt för att skapa en ny bakgrund, svepa ner för att gå till den föregående, svepa åt höger för att ändra färger och svepa åt vänster för att ändra mönstret. Låt oss säga att du får laga de tapeter du vill ha.

Efter det vanliga tapetintervallet och målskärmsalternativen låter Tapet dig använda personliga bilder och ställa in tapetstorleken för parallaxrullning. En annan unik funktion är ett praktiskt alternativ för säkerhetskopiering och återställning.

Ladda ner: Tapet tapeter (Gratis köp i appen finns)

6. Abstruct

Abstruct presenterar 4K-tapeter skapade av den prisbelönta OnePlus-konstnären Hampus Olsson. Faktum är att alla tapeter han har gjort sedan OnePlus 2-enheten finns i den här appen. Trots de många tapetkategorierna du kan välja mellan, är den automatiska tapetbytarfunktionen exklusiv för proffsanvändare.

När du blivit en proffsanvändare kommer du åt SHIFT-funktionen som ansvarar för automatisk uppdatering av bakgrundsbilder på din enhet. Även om bakgrundsbilderna alla är i 4K kan du vara säker på att endast rätt storlek visas på din enhet för att spara data.

Ladda ner: Abstruct (Gratis köp i appen finns)

7. Byt bakgrund automatiskt

Precis som namnet antyder hjälper den här appen dig att automatiskt byta bakgrundsbild på din enhet utan problem. Det låter dig lägga till ett obegränsat antal bilder från din Android-enhet för att skapa ett album som kommer att användas för de automatiska bakgrundsbilderna.

Medan de flesta appar bara tillåter dig att ställa in intervallet för tapetbyte, har den här appen ett alternativ för att ändra bakgrunden vid en viss tid på dagen. Dessutom kan du schemalägga albumbyte när det behövs och ställa in en bevakad mapp också.

Förutom tidsintervallen kan du automatiskt ändra bakgrunden när startskärmen är synlig eller dold och när du dubbel- eller trippeltrycker på startskärmen. Dessa unika funktioner gör Auto Change Wallpaper till en app som du måste ha.

Ladda ner: Byt bakgrund automatiskt (Gratis köp i appen finns)

8. Casualis

Casualis lägger till extra slumpmässiga effekter till dina tapetändringar, som svartvitt, oskärpa, sepia, invert, vinjett och skiss. Du kan välja flera källor för bakgrundsbilderna med ett alternativ för att spara den slumpmässigt inställda bakgrunden i enhetens galleri.

Du kan ange en tid på dygnet när du ställer in ändringsintervallet, eller om du inte vill vänta på intervallet kan du aktivera alternativet att ändra bakgrunden genom att skaka din enhet. Och om du har ett begränsat dataabonnemang, framtvinga bakgrundsändringar endast när du använder Wi-Fi.

Ladda ner: Casualis (Gratis köp i appen finns)

9. 4K-bakgrunder & HD-bakgrunder

4K Wallpaper ger ett snabbt sätt att ställa in automatiska bakgrundsändringar baserat på dina favoritkategorier och favoritalbum. Det som är bra är att du kan välja så många tapetkategorier du vill utan begränsningar.

Processen är superbekväm, och det enda andra du behöver göra är att ställa in varaktigheten för automatisk ändring. Efter det kan du njuta av en kryddig hem- och låsskärm på din Android-enhet. Andra funktioner att njuta av i den här appen inkluderar 3D-parallax och dubbla bakgrundsbilder, och den fungerar också som en live-tapetapp.

Ladda ner: 4K-bakgrunder och HD-bakgrunder (Fri)

10. Wallgram

Wallgram faller i kategorin appar som kräver att du blir en proffsanvändare innan du kommer åt den automatiska tapetbytarfunktionen. När det gäller alternativ måste du ställa in önskat intervall och välja vilken tapetkategori du vill använda. Denna app kan automatiskt ändra bakgrunden på hemskärmen, låsskärmen eller båda samtidigt.

Denna app serverar bakgrundsbilder som är specifika för din enhets skärmstorlek, men om det behövs kan du ändra bakgrundsupplösningen till din favoritplats. Wallgram har en enorm samling av högkvalitativa bakgrundsbilder, och du kan vara säker på att du alltid kommer att ha skarpa skärmar på din enhet.

Ladda ner: Wallgram (Gratis köp i appen finns)

Piffa upp din telefon med automatiska bakgrundsbilder

Appar för automatisk tapetväxlare är ett utmärkt sätt att uppdatera telefonens hem- och låsskärmar. Som tur är har du nu en mängd appar att välja mellan beroende på vilken som snörar dina skor bäst. Och med vissa appar som Tapet som låter dig skapa bilder som passar dina specifikationer, återupplivas ditt hem och låsskärmar ytterligare.