Hur man hittar olästa e-postmeddelanden i Gmail på en gång

Det är vanligt att man har en rörig inkorg med massor av olästa e-postmeddelanden som man inte bryr sig om att läsa. Men det finns tillfällen då du behöver hitta ett specifikt oläst e-postmeddelande bland de hundratals som samlats i din inkorg.

Lyckligtvis har Gmail ett alternativ för att filtrera olästa e-postmeddelanden för att hjälpa dig att snabbt hitta den du letar efter. Det finns flera sätt att hitta olästa e-postmeddelanden i Gmail. Nedan visar vi dig det enklaste sättet att hitta dem.

Hur man hittar olästa e-postmeddelanden i Gmail

Du kan snabbt sortera din inkorg för att se olästa e-postmeddelanden först. Stegen är identiska i Gmail-webbappen på olika plattformar.

 • Öppna Gmail i din webbläsare.
 • Klicka på kugghjulsikonen i det övre högra hörnet.
 • Markera alternativet Oläst första under Inkorgstyp.
 • Det är allt. Gmail kommer att filtrera alla dina olästa e-postmeddelanden och placera dem högst upp i din inkorg. Du kan ställa in e-postklienten så att den visar upp till 50 olästa e-postmeddelanden åt gången. Om du ser mindre än så klickar du på de tre vertikala prickarna i det övre högra hörnet och väljer 50 objekt under Visa upp till.

  Om du inte hittar e-postmeddelandet du letar efter bland de första 50 resultaten, radera oviktiga e-postmeddelanden från specifika avsändare. Gmail kommer då att avslöja fler e-postmeddelanden, eventuellt inklusive den du letar efter. Du kan upprepa denna process tills du hittar önskad e-post.

  Hur man hittar ett specifikt oläst e-postmeddelande i Gmail

  Gmails sökfunktioner är robusta, vilket gör att du kan hitta olästa e-postmeddelanden med hjälp av olika kriterier som datum, e-postadress eller avsändarens namn. För att göra det, skriv ett av följande kommandon i Gmails sökruta efter att ha angett den information du känner till:

  • Datum: Typ is:unread before:2020/12/01 after:2019/05/03 för att söka efter olästa e-postmeddelanden som tagits emot mellan 3 maj 2019 och 1 december 2020.
  • E-postadress: Typ är:oläst från:”e-postadress” för att söka efter olästa e-postmeddelanden från den angivna e-postadressen.
  • Namn: Skriv ”är:oläst från:Namn” för att hitta olästa e-postmeddelanden från avsändaren med det angivna namnet.

  Hitta olästa e-postmeddelanden i Gmail enkelt

  Att hantera din e-post effektivt är av största vikt i dagens snabba digitala värld. Med Gmails intuitiva funktioner har det aldrig varit enklare att hitta och organisera olästa e-postmeddelanden. Genom att följa stegen som beskrivs i den här guiden kan du snabbt identifiera olästa e-postmeddelanden för att sålla igenom en stor volym eller hitta ett specifikt meddelande.

  Med dessa tips i åtanke kan du erövra din Gmail-inkorg och hålla koll på din e-postkommunikation med lätthet.