11 bästa kreativa hanteringsplattformar för dina kampanjer [2023]

Programvara för kreativ hantering hjälper användare att hantera, designa, automatisera och distribuera de kreativa föremålen i digitala annonser.

Många företag har svårt att hantera processen att skapa och distribuera digitala annonser manuellt från idéstadiet till färdigställandet.

Att manuellt hantera idéer, sätta alla i ditt kreativa team, samarbeta, distribuera uppgifter och genomföra det slutliga projektet är aldrig lätt. Så småningom kan det bli komplext och kräva att du lägger mer tid och ansträngning på varje uppgift.

Därför letar varumärken, annonsörer och byråer ständigt efter en automatiserad, flerkanalig annonsplattform för att få bättre annonsupplevelser.

Från att samla in kreativa idéer till att skriva av på projektet, programvara för kreativ hantering kan hjälpa dig att effektivisera allt.

Det kommer att automatisera repetitiva uppgifter, spara tid, maximera ROI, förbättra användarnas produktivitet och erbjuda många andra fördelar.

Låt oss diskutera kreativ hantering och de bästa mjukvarulösningarna för kreativ hantering som erbjuder användbara och avancerade funktioner för dina marknadsföringskampanjer.

Här är en snabb sammanfattning av de bästa kreativa hanteringsplattformarna jag kommer att diskutera nedan.

Plattform

Anmärkningsvärda funktioner

Länk

Mediawide

Molnbaserad kreativ hantering, distribuerbara kampanjer.

Adobe Experience Cloud

Automatiserat annonsskapande, retargeting

Adacado

Färdig kampanj, annonsskapande

Bannerflow

Creative Campaign Management, datadrivet beslutsfattande

Storyteq

Skapa direkt annonsinnehåll, automatisering

Airtory

Skapa dynamiskt innehåll, kompatibilitet med annonstaggar

Snyggt

Skapande av personliga annonser, AI-insikter, plattformsoberoende automatisering

Ziflow

Samarbets- och feedbackverktyg, säkerhet i företagsklass.

NEXD

Lätta interaktiva annonser, kodfria layouter

Ad-Lib.io

AI-expansion, medieintegration och kampanjhantering.

Bynder

Kreativ arbetsflödeshantering, samarbete, analys

Vad är kreativ ledning?

Kreativ förvaltning är en undertyp av projektledning som endast riktar sig till kreativa projekt, såsom reklam- och marknadsföringskampanjer, re-branding, videoproduktion och webbdesign. Det syftar till att samla människor, processer och andra rörliga delar på en enda plats, vilket ger dig en integrerad plattform för att producera lönsamma resultat.

Det är en praxis som involverar smidig hantering och leverans av kreativa projekt och föremål på byråer och företag. Den hanterar alla faser av ditt kreativa utvecklingsarbete och övervakar processen att skapa bilder, layouter, kopior och konst för dina kreativa projekt.

Kreativa chefer är ansvariga för att bilda ett bra team med nya, nödvändiga färdigheter för att upprätthålla en hög grad av kreativitet.

Vad är Creative Management Software?

En mjukvarulösning för kreativ hantering är ett molnbaserat verktyg som förlag och varumärken kan använda för att producera, mäta och distribuera kreativa idéer. Med den ökande komplexiteten kring branscher är det viktigt att använda en centraliserad plats för alla dina kreativa kampanjer.

Kärnanvändningen av programvara för kreativ hantering är att designa annonser och producera dem i stor skala. Den använder en kombination av automatiska och manuella funktioner för att förbättra ditt teams kreativa resultat. Det kan generera olika annonsmaterial för att skräddarsy dina annonser och skicka ditt budskap till din publik.

Vad är behovet av kreativ förvaltning?

Kreativ projektledning erbjuder ett ramverk för din organisation för att säkerställa att arbetet utförs inom budget och i tid och samtidigt bibehålla en hög standard. Det erbjuder följande fördelar, vilket är anledningen till att många organisationer använder det.

 • Kreativ ledning säkerställer att projekten förklaras tydligt bland kreativa teammedlemmar och att arbetet fördelas jämnt till lämpliga personer.
 • Det eliminerar timmar av arbete med att skapa annonser. Istället kan du fokusera på att utforma bättre kampanjidéer för att skapa engagemang.
 • Annonsörer kan skapa varumärkesbudskap och annonsmaterial som är designade för målgrupper. Du kan lägga till interaktiva element, som bilder och videor, för att locka kunder.
 • Creative management gör det möjligt för annonsörer och varumärken att samarbeta i olika projekt trots deras geografiska läge.
 • Det förhindrar kreativa problem genom att övervaka projektens mål och framsteg för att se till att alla arbetar enligt den nämnda uppgiften.
 • Den samordnar kommentarer, feedback och godkännandeprocesser så att alla i teamet är nöjda innan projektet startar.

Hur fungerar programvara för kreativ hantering?

 • Initiering: Detta är det första steget, där intressenten eller marknadsföringsteamet identifierar ett krav. Tillsammans sätter både intressenterna och marknadsföringsteamet upp mål och mål tillsammans med projektets omfattning. Processer och deadlines dokumenteras för att komma fram till en perfekt projektplan.

 • Planering: Kreativa chefer utformar en detaljerad plan som nämner alla projektdetaljer, deadlines och processer. Därefter fördelas uppgifterna mellan teamet och en tidslinje för arbetsflöden, aktiviteter och ansvarsområden fastställs.
 • Utförande: Kreativa team använder samarbetsverktyg för att automatisera administratörsarbete. Kommunikation är en uppmätt vändning som används under hela utförandestadiet. Kreativa chefer övervakar kvaliteten under hela genomförandestadiet.
 • Sign-off: Detta är det sista steget där kreativa chefer samlar in slutlig feedback, genomför en granskningssession och tillhandahåller de nödvändiga resultaten.

Funktioner i Creative Management Software

Kreativa hanteringsplattformar måste ha en unik, värdefull uppsättning funktioner för att hjälpa varumärken, annonsörer och byråer att utföra sitt arbete effektivt. För att välja den bästa kreativa hanteringsplattformen för ditt företag måste du kontrollera dessa funktioner:

 • En annonsskapare för att dra nytta av kreativ generering
 • Hög interaktivitet och automatisk kodgenerering
 • Funktioner för sömlöst samarbete
 • Digital tillgångsförvaltning
 • Varumärkeskonsistens över olika kanaler
 • Dynamisk kreativitet
 • Möjlighet att ladda upp annonsmaterial till flera kanaler
 • Analyser i realtid

Låt oss nu dyka in i några av de kreativa hanteringsplattformarna.

Förbättra avkastningen på avkastningen på marknadsföringskampanjerna för webbbanners, tryck och video med Mediawides Creative Management-plattform. Det är en molnbaserad modell som hjälper utgivare, byråer och varumärken att skala, distribuera, producera och mäta kreativa kampanjeffekter.

Du kan anpassa, anpassa och lokalisera kreativa tillgångar över flera geografiska områden och distribuera dem via flera kanaler. Mediawide stöder lokaliserade och anpassade videor, webbvisningsannonser, skyltar utomhus och mer.

Dessutom kan du minimera beslutsprocessen och förbättra produktiviteten för marknadsförare, designers och ledning.

Adobe Experience Cloud

Om du får nya målgrupper, introducerar ytterligare produkter och behöver mer anpassning använder du Adobe Experience Cloud och designa det annonsmaterial du behöver baserat på ditt mål. Den använder en automatiserad process för att skapa annonser för ominriktning och prospektering av kunder.

Syftet är att förbättra budskapets relevans för att locka användare samtidigt som det används i prospekteringskampanjer.

För retargeting syftar programmatisk kreativ hantering till att fokusera på fler ordervärden och driva konvertering. Adobe Advertising Creative tar med sig marknadsförare och designers i ett intuitivt och självbetjäningsgränssnitt.

Adacado

Letar du efter ett enkelt och snabbt sätt att visa annonser? Adacado erbjuder färdiga kampanjlösningar enligt dina annonseringsmål och låter dig börja visa visningsannonser med lätthet. Det låter dig ladda upp bilder, meddelanden och logotyper enkelt genom att hantera resten.

Oavsett om du vill visa enkla och enkla statiska annonser eller dynamiska kreativa annonser, har Adacado din rygg.

Du kan välja dina krav från filteralternativen och välja din kampanjlösning idag. Dessutom använder du plattformsfunktionerna gratis och betalar endast för produkten du lagrar och annonserna du visar.

Bannerflow

Accelerera beslut och höj prestanda med Bannerflow Kreativ kampanjhantering. Det hjälper dig att hantera dina annonser med flera publiceringsalternativ och nå din målgrupp effektivt.

Få fördelar av integrationer med mer än 20 annonsservrar, DSP:er och nätverk. Du kan designa annonser och publicera dem direkt i den befintliga annonsuppsättningen och kampanjen i sociala medier.

Bannerflow erbjuder en automatiserad distribution och intuitivt gränssnitt för att möjliggöra ett effektivt arbetsflöde. Du kan också kontrollera affiliates och varumärkeskonsekventa annonser och exportera videor och bilder till Facebook Ads Manager.

Kombinera kreativitet, dataflöden och automatisering för att göra dina kampanjer mer berörande för dina kunder. Du kan också förbättra din annonsprestanda via datadrivet beslutsfattande med hjälp av data från A/B-tester, Heatmaps, analyser och mer.

Visa dessutom dina tittare vad du kan erbjuda genom att använda ett beslutsträd, intuitiv konfiguration, reservannonsmaterial och mer. Bannerflows smarta algoritm hjälper dig att öka prestanda, vilket främjar de bästa annonsmaterialen.

Storyteq

Skapa ditt annonsinnehåll för varje marknad och kanal direkt med Storyteq. Du kan skala din digitala, tryckta och videoproduktion samtidigt som du eliminerar dyra och långsamma marknadsföringsprocesser.

Verktyget kan spara tid och pengar genom att automatisera din kreativa produktion. Det låter dig också skapa flera kanalkampanjer direkt.

Öka avkastningen på investeringen genom att engagera din publik över varje kontaktpunkt. Du kan skapa dynamiska mallar för att anpassa kreativt innehåll direkt. Dessutom kan du skala dina digitala banners, statistik, utskrifter och videor med Storyteqs lättanvända plattform. Det hjälper dig också att leverera rika kampanjer på budget, i tid, på varje kanal och på varje plattform.

Aktivera dessutom dina kampanjer enkelt och snabbt till varje marknad och kanal och testa deras effektivitet för att automatiskt optimera prestanda. Storyteq använder varumärkeskompatibel generativ AI i din marknadsföring för att göra tekniken mer tillgänglig för marknadsförare och designers.

Storyteq Creative Automation Platform

Generera, aktivera och skala dina kampanjer direkt med Storyteq Creative Automation Platform. Det låter dig leverera högkvalitativt och högvolymsinnehåll snabbare än tidigare.

Du kan skapa tusentals tillgångar i flera format och flera kanaler med några få klick med hjälp av dess dynamiska mallar. Du kan också driva dessa tillgångar live över marknaden.

Med hjälp av dynamiska mallar kan du skapa premiumvideor (MOV, MP4), digitala banners (HTML5), utskriftstillgångar (PDF) och statik (JPG, PNG). Du kan enkelt anpassa typsnitt, logotyper, färger, bilder, produkter, språk och mer.

Storyteq tolkar data intelligent för att automatisera produktionsprocessen av marknadsföringstillgångar, vilket ökar engagemang och intäkter.

Airtory

Upplev en rik reklamplattform att skapa medieinnehåll enkelt med Airtory. Dess förbyggda mallar minskar de totala drifts- och produktionskostnaderna.

Airtorys studio för att skapa målsidor och självbetjäningsannonsbyggare fungerar som reklamlösningar för medieplattformarna. Varumärken, utgivare och annonsörer kan dra nytta av denna molnbaserade plattform som gör det möjligt för dem att skapa dynamiskt innehåll för publicering över kanaler.

Du kan skicka varumärkesbudskap till världens alla hörn med hjälp av universella annonstaggar. Dessa annonstaggar är kompatibla med annonsbörser, annonsservrar och DSP:er, tillsammans med oberoende utgivare.

Dessutom får du mätvärden i realtid för att känna till resultatet för varje annons. Airtory har mer än 400 annonsformat att välja mellan. Detta låter användare få en spännande annonsupplevelse med hjälp av olika bilder.

Snyggt

Engagera dina kunder med relevant och smidigt kreativt material och erbjuda personliga upplevelser för att driva ditt företag. Med Snyggtkan du anpassa dina annonser för att locka fler och fler kunder.

Styr, samarbeta och skala dina annonsmaterial med hjälp av automationsverktyg för plattformsoberoende och gränsöverskridande aktivering.

Du kan använda anpassade AI-drivna insikter för att låsa upp viktiga prestandadrivkrafter och annonströtthet för att förutsäga när en kampanj behöver uppdateras. Visualisera prestandan för kreativa element och annonsmaterial och vidta åtgärder omedelbart genom att avslöja handlingsbara insikter.

Du kan tillämpa riktlinjer och varumärkestillgångar för att skapa video- och bildmallar. Detta hjälper dig att koppla datakällor med mallarna för att skapa många personliga annonser över olika kanaler för att öka avkastningen på investeringen och engagemanget. Du kan också uppgradera dina annonsmaterial till olika placeringar och storlekar på olika plattformar.

Ziflow

Uppfyll dina kreativa behov och få bra feedback med Ziflow. Det erbjuder diskussionsverktyg för att samarbeta med dina team för att fatta snabbare beslut om feedback och kommentarer.

Plattformens lättanvända uppmärkningsverktyg låter dig få pixelexakt feedback. Du kan också snabbt granska kommentarer och ändringar från version till version genom att jämföra dem sida vid sida.

Ziflow låter dig kommentera rörelse- och videoobjekt med exakta ramar. Du kommer att få en unik uppsättning feedbackverktyg för banners, webbplatser och annat inbyggt kreativt innehåll. Den har en integreringsplattform utan kod eller låg kod som låter dig ansluta till över 1000 appar och verktyg enkelt, som Asana, Google Drive, Dropbox, monday.com och mer.

Med Ziflow kan du samarbeta online med vilken enhet som helst utan att installera eller ladda ner appen. Det hjälper dig att skydda dina annonsmaterial med SOC2-säkerhet i företagsklass. Dessutom kan du enkelt ladda upp vilken fil som helst i valfri storlek och hålla teamsamarbetet i takt. Det garanterar 99,9 % drifttid så att du kan vara kreativ under hela projektet.

NEXD

Skapa interaktiva, lätta och kostnadseffektiva annonser med NEXD och maximera annonsresultatet genom att locka fler och fler kunder.

Du kan skapa videoannonser och digitala animerade annonser som kan laddas snabbare jämfört med traditionella HTML5-annonser. Den erbjuder en skalbar och robust arkitektur så att du kommer att ha en fullständig sinnesro.

NEXD hjälper dig att spara resurser och ansträngning med sina kodfria annonslayouter och intuitiva verktyg. Du kan publicera multimedieannonser och spara upp till 25–50 % VO2-utsläpp. Du får 5-10 gånger lättare annonser, AI-algoritmer och bättre synbarhet.

Plattformen använder GPU och WebGL som sin bearbetningskälla. Kom i kontakt med NEXD:s team och förbättra kundernas engagemang upp till 5x+, högre konverteringsfrekvens och högre CTR.

Ad-Lib.io

Få det enklaste sättet att börja designa och distribuera annonsmaterial med en enda plattform – Ad-Lib.io. Kreativa proffs, mediehus och varumärken kan prestera bättre med det här verktyget.

Plattformen använder en kreativ genomgångsmodul för att få alla dina tillgångar och alla i teamet på samma sida. Dessutom integreras den med Facebook, YouTube och DV360 för att ge en tydlig bild av mediestrategin.

Ad-Lib.io använder kreativa koncept som har flexibla och fasta element. Med hjälp av AI kan du utöka en uppsättning annonsmaterial till hundratals meddelanden och format. Kommentarer, sign-offs och status på annonser sker alla i en enda arbetsyta med Ad-Lib.io.

Verktyget kan ta ämnet ur ekvationen för att förstå poängen för dina annonsmaterial i varje kanal. Sedan låter dess AI-motor dig maximera dina kampanjer.

Dessutom samarbetar Ad-Lib.io med digitala plattformar för att se till att det är enkelt att hantera och ladda upp dina kreativa varianter.

Ad-Lib.io-plattformen

Ad-Lib.io-plattformen erbjuder nästa generations intelligent automatisering för dina annonskampanjer. Detta låter dig sammanföra media och kreativa team för att producera de mest relevanta annonserna.

Verktygets samarbets- och AI-verktyg låter dig designa kreativa tillgångar med dynamiska mallar med otroligt många format.

Du kan anpassa det godkända annonsmaterialet med hjälp av målgruppsdata från första part och tredje part. Ad-Lib.ios plattformspoängelement och algoritmtaggar ger dig viktiga insikter om hur dina annonsmaterial presterar och gör justeringar därefter. Dessutom kan du kartlägga dina geografier, byråer och avdelningar och tilldela behörigheter så att de kan göra sin del bekvämt.

Du kan markera dina mönster, genomföra diskussionstrådar och nämna kollegor i varje kampanj. Dess intelligenta automatisering hjälper dig att placera rätt tillgångar i rätt behållare för att göra dina annonser konsekventa på mobila, banners, video-, stationära, sociala och kontextuella webbplatser.

Bynder

Bynders Creative Workflow-modul låter ditt team effektivisera recensioner, godkännanden och förfrågningar om bättre annonsmaterial. Med detta verktyg kan du aldrig längre bli förvirrad om ditt projekts deadline, avdelning, syfte eller intressenter.

Den här plattformen låter dig göra kreativa förfrågningar och tillhandahålla information för att säkerställa smidig hantering av kreativt arbetsflöde. Du kommer att få konfigurerbara arbetsflöden och involvera intressenter för att snabbt flytta granskningsrundor.

Du kan använda kommentarer, lägga till kommentarer och tilldela uppgifter för att samarbeta om annonsmaterialen eller jämföra versioner. Bynder tar med alla intressenter för att säkerställa att ditt innehåll är lämpligt för publicering.

Dess Analytics-modul berättar om effektiviteten i ditt projekts arbetsflödesprocess så att du kan skala upp eller ner de kreativa resurserna enligt kraven.

Ta en gratis provperiod i 30 dagar eller boka en demo för att se hur Bynder fungerar och ta ditt annonsmaterial till nästa nivå.

Slutsats

Med hjälp av en mjukvarulösning för kreativ hantering kan du enkelt designa och distribuera annonsmaterial. Den erbjuder funktioner som kreativ optimering, marknadsföringskalender, arbetsflödeskapacitet, fildelning, samarbete, åtkomsthantering, visningsfunktioner och anpassade rapporter för att öka din framgång inom kreativ marknadsföring.

Du kan också utforska några anmärkningsvärda annonsspårningsverktyg för marknadsförare.