Hur man gör vertikala avrivningssidor i Microsoft Word

Även om de flesta annonser har hittat sin väg online, kan du inte förneka kraften i ett flygblad. Om du har en produkt eller tjänst som du säljer och vill lägga upp ett flygblad på din lokala anslagstavla, gör vertikala avrivningar längst ner det enkelt för människor att ta tag i din kontaktinformation. Så här gör du dem i Word.

Skapa vertikala avrivningar

Se till att köttet på din flygblad innehåller tillräckligt med innehåll och design för att locka förbipasserande. Microsoft tillhandahåller några flygbladsmallar som kan få dig att gå i rätt riktning, eller så kan du skapa dina egna. Se dock till att du lämnar tillräckligt med vitt utrymme längst ner för att ge plats åt dina vertikala avrivningar.

När du är klar med flygbladets innehåll och design är det dags att skapa dina vertikala avrivningar.

Som vi nämnde tidigare är det viktigt att lämna tillräckligt med utrymme i botten för avrivningarna. En bra tumregel är att ge längst ner på sidan en 3” marginal (vilket är vad vi går med i vårt exempel), men det beror på hur mycket information du planerar att lägga i dina avrivningar.

För att ställa in marginalen, gå till fliken ”Layout” och klicka på knappen ”Marginser”.

Från rullgardinsmenyn väljer du alternativet ”Anpassade marginaler” längst ned.

Fönstret Utskriftsformat öppnas med fliken ”Margins” redan vald. Ställ in bottenmarginalen till 3″ och klicka sedan på ”OK”.

Det borde ge dig gott om utrymme för dina avrivningar.

För att göra avrivningarna kommer vi att använda en tabell i dokumentets sidfot. Tabellen ska bara vara en rad men kan vara mellan åtta och tio kolumner. Återigen, detta beror på mängden information du vill lägga i dina avrivningar.

Dubbelklicka på sidfotsområdet i dokumentet för att öppna det. Växla sedan till fliken ”Infoga” och klicka sedan på knappen ”Tabell”.

På rullgardinsmenyn använder du rutnätet för att skapa din tabell. Vi använder en 8×1-tabell – åtta kolumner och en rad.

Nu måste du ändra storleken på ditt nya bord för att matcha 3-tumsmarginalen. Ta bara tag i den nedre kanten av bordet och dra.

Nu när du har fått upp bordet är det dags för texten. De flesta tear-offs använder en vertikal textriktning för att passa in mer information.

För att rotera texten, markera alla kolumner i tabellen, högerklicka på någon av de valda kolumnerna och välj sedan ”Textriktning” från snabbmenyn.

Du kan välja vilken orientering som passar dig bäst. När du har valt din orientering klickar du på ”OK”.

Nu kan du ange din information – namn, telefon, e-post eller vad du vill.

Du kan använda ett annat teckensnitt, ändra textstorleken eller till och med infoga en liten bild – allt är upp till dig.

Om du sätter in en bild, var beredd på att tabellen blir lite ur spel, eftersom Word som standard sätter in bilden inline med texten. Oroa dig inte; det är en enkel fix.

Klicka först på ikonen ”Layoutalternativ” bredvid bilden.

Välj alternativen ”Bakom text” på popup-menyn.

Nu återstår bara att ändra storlek på bilden och placera den där du vill ha den.

Kopiera nu och klistra in innehållet i den cellen i de andra cellerna i din tabell.

Allt som återstår att göra är att skriva ut det, klippa linjerna på sidorna av avrivningarna och hänga upp dina flygblad. Lycka till!