Hur man laddar ner appar som inte längre finns i telefonens App Store

Appbutiker för smartphones är väletablerade vid det här laget, och så mycket som vi älskar att se nya appar bli tillgängliga, betyder det också det oundvikliga: ibland försvinner appar. Här är vad du kan göra om dina favoriter försvinner.

Varför försvinner appar?

Innan vi pratar om hur du kan få appar som inte längre är tillgängliga att ladda ner från din telefons respektive appbutik, låt oss först prata om varför appar tas bort i första hand.

I allmänhet är detta ett samtal från utvecklaren; appen dras eftersom de inte längre stöder den. Exempel: Epic Games hämtade nyligen alla versioner av Infinity Blade från iOS App Store just av den anledningen. Företaget hävdade brist på resurser för att stödja spelen ”på en nivå som uppfyller [their] nuvarande standarder.” Det är vettigt – om du ska göra något kan du trots allt lika gärna göra det rätt.

Oftast är det så här det går. Appen blir mer problem än den är värd att fortsätta stödja, dess funktioner flyttas till en annan app från samma utvecklare (och det finns inget behov av redundans), eller så löses utvecklaren helt upp.

Den goda nyheten är att om appen du letar efter inte är tillgänglig av någon av dessa anledningar bör du fortfarande kunna ladda ner den igen om du tidigare har laddat ner den (detta gäller särskilt för betalappar) .

Som sagt, det är värt att notera att om appen har tagits bort av appbutiksföretaget självt – Apple när det gäller iOS App Store eller Google för Play Store – så är den med största sannolikhet borta för alltid. Om de drog den, finns det en bra anledning till det så du kan inte förvänta dig att få tillbaka den lätt.

Om appen inte längre finns i appbutiken, men här är det enklaste sättet att få tillbaka den för både Android- eller iOS-enheter.

Hur man laddar ner appar som inte längre finns i iOS App Store

Om du är en iOS-användare är dina alternativ ganska begränsade – du måste hämta dina appar från App Store. Lyckligtvis, om du har köpt eller laddat ner en app som inte längre är tillgänglig, kan du förmodligen fortfarande ta tag i den.

Starta först App Store och tryck sedan på kontoikonen i det övre högra hörnet.

Därifrån trycker du på ”Köpt.”

För att se alla appar som inte redan finns på din telefon eller iPad (vilket är det troliga scenariot om du försöker dra något som inte längre finns i App Store), tryck på ”Inte på denna iPhone/iPad.”

Därifrån kan du bläddra igenom listan för att hitta appen du vill installera, tryck sedan på den lilla molnikonen till höger för att ladda ner den. Lätt som en plätt.

Hur man laddar ner appar som inte längre finns i Google Play

Även om du bara har ett alternativ för att ladda ner föråldrade appar på iOS, finns det ett par sätt att göra detta på Android: hämta det från Google Play Butik eller ladda ner APK och sidladda appen. Medan det förra är det enklaste sättet, erbjuder det senare ett sätt att installera appar som har tagits bort från Google Play helt.

Hur man installerar borttagna appar från Google Play

Öppna först Play Butik och öppna sedan menyn genom att trycka på de tre raderna uppe till vänster (inuti sökrutan).

Därifrån väljer du ”Mina appar och spel.”

När den här menyn öppnas, välj ”Bibliotek.” Detta kommer att lista alla appar du någonsin har laddat ner från Google Play.

Tyvärr finns det inte ett enkelt sätt att söka i den här listan, så om du letar efter en äldre app kan det ta ganska lång tid att hitta den genom att bläddra igenom.

Den goda nyheten är att du har ett annat alternativ: sidladda APK.

Hur man laddar in appar som inte längre finns i Google Play

Att sortera igenom en vansinnig lista med appar kan vara en enorm smärta, så i så fall kan det vara lättare att sidladda appen.

Om du aldrig har laddat in en app förut vill du förmodligen ta en titt på vår fullständiga handledning. Det är ingen komplicerad process, men hur du gör det beror på vilken version av Android din telefon körs.

Om du har laddat appar tidigare och bara behöver ett bra ställe att hitta något som inte längre finns i Play Butik, APK-spegel är ditt svar. Det är den bästa platsen på nätet för att hämta Android-appar för att sidladda. Det är en pålitlig källa som bara har gratisappar (det finns inga piratkopierade appar på APK Mirror), och varje app är legitim. Det är också värt att nämna att det finns flera versioner av vissa appar beroende på din telefonmodell och hårdvarudetaljerna. Om du inte är säker på vilken APK du ska installera, kolla in denna primer.

Så, till exempel, om låt oss säga att du vill installera Skitch (en numera nedlagd Evernote-app). Du skulle helt enkelt ta APK-filen från APK Mirror och installera den på din enhet enligt instruktionerna ovan. Inget med det!