Hur man gör Twitter (X) Livestreaming av spel precis som Elon Musk

Din steg-för-steg-guide till Live Streaming-spel på Twitter/X.

Jag är inte förvånad! Efter att ha tagit över appen har Elon Musk gjort massiva förändringar på Twitter (X). Från verifierat märke till nu livestreaming, det har alltid varit en del av tekniska samtal.

Twitter (X) har mer än 568 miljoner aktiva användare varje månad. Dessa siffror är tillräckligt för att motivera dess popularitet.

Den senaste funktionen för livestreaming har gett en boom bland Twitter-användare – särskilt spelare. Så, tänkte jag, varför inte utveckla Elons nya jippo för dig? Den här bloggen kommer att utforska varför livestreaming är viktigt och ge dig en enkel guide till livestreaming av spel på X.

The Rise of Live Streaming

Livestreaming har blivit en betydande del av sociala medier. Den har sett en snabb tillväxt på olika plattformar de senaste åren. Denna avancerade funktion släpptes ursprungligen på Twitch, medan du för närvarande kan märka dess popularitet på YouTube, Facebook, Instagram, TikTok och nu även på Twitter/X.

Livestreaming är inte bara för spelare. Istället är det ett medium för varje användare att få kontakt med sin publik eller skaparna. Livestreaming används nu även för digital marknadsföring. Kreatörer använder den här funktionen för marknadsföring, annonser och för att utbilda människor om deras produkt eller tjänst.

Huvudorsaken bakom den ökande användningen av livestreaming är anslutning. Det låter människor interagera med publiken i realtid genom gilla-markeringar och kommentarer. Den här egenskapen gör det alltså till det första valet för de flesta, inklusive spelare, innehållsskapare, företag och mer.

Varför Live Stream på Twitter/X

Elon har länge pratat om live-streaming av spel på X. Slutligen försökte han livestreama spelet Diablo IV den 2 oktober genom sitt brännarkonto som heter @cyb3rgam3r420. Utan tvekan var hans nya inslag inte bara framgångsrik utan också älskad av människor.

Men nu är frågan: varför lade han till denna funktion? Är livestreaming av spel på Twitter/X värt det? Elons varje steg har ett starkt motiv. Hur kunde han missa den här gången? Så här är viktiga skäl som gör Twitter/X livestreaming nödvändig:

 • Bygg community: På samma sätt som alla andra plattformar kan livestreamade spel på X hjälpa dig att bygga en dedikerad community och få kontakt med andra spelare.
 • Underhållning: Livestreamade spel ger glädje och underhållning genom spel och tittarnas kommentarer och reaktioner. Du kan interagera bättre med publiken.
 • Visa skicklighet: Livestreaming är ett bra alternativ för att visa upp dina färdigheter och få feedback från publiken direkt. Du kan lyfta fram dina tekniker och strategier för att locka tittare och andra spelare.
 • Livechatt: Även om X inte har erbjudit ett livechattalternativ för alla användare, är det fortfarande en användbar funktion. Du kan livechatta med olika människor, dela erfarenheter, lära dig nya trick och mer under livestreaming.
 • Möjligheter till intäktsgenerering: X har redan öppnat dörrar för intäktsgenerering. Livestreamade spel kan hjälpa dig att förbättra siffrorna på ditt bankkonto och locka till sig sponsring, annonser etc.
 • Upptäckbarhet: Livestreaming hjälper dig att hitta nya medspelare och även utforska olika spel. Det utökar ditt övergripande spelnätverk.
 • Bevara: X låter dig spela in och publicera din liveström för framtida användning. Således kan den här funktionen hjälpa dig att bevara dina minnen och prestationer.

Således är livestreaming en chans att visa din skicklighet samtidigt som du tjänar pengar på Twitter/X så ha den streamingutrustningen till hands!

Vad du ska veta innan du livestreamar

Varje funktion kommer med sina fördelar och begränsningar. Detsamma gäller för Twitter livestreaming. Vi har redan diskuterat dess betydelse tidigare. Så låt oss nu se några av dess begränsningar.

 • Twitter/X livestreaming är endast tillgänglig för verifierade användare.
 • Du måste använda programvara från tredje part som OBS eller streamlab för att gå live.
 • Du kan bara se chattar på mobilen.
 • Alla X-användare kan se din livestream tills ditt konto är skyddat.

Twitter/X livestreaming är dock nytt på plattformen. Därför kan du förvänta dig många förbättringar under de kommande dagarna.

Läs också: Bästa spelinspelningsprogramvara för att fånga spel

Hur man livestreamar på Twitter/X

Eftersom den här funktionen är omogen kan du inte livestreama direkt från appen. Som ett resultat måste du konfigurera programvara från tredje part för livestreaming. Det finns flera program för livestreaming på marknaden.

Däremot skulle jag föreslå OBS här. Denna programvara är enkel att använda och dessutom gratis. Utöver detta försäkrar jag dig att det inte är så komplicerat som du tror. Så här är snabba instruktioner för att livestreama på Twitter.

Steg 1 – Besök Media Studio.

Steg 2 – Logga in på ditt konto.

Steg 3 – Klicka på ”Producer” i den översta fliken.

Steg 4 – Välj ”Källor” och klicka på ”Skapa källor.”

Steg 5 – Fyll i nödvändig information i popup-fönstret.

Steg 6 – Ange källnamnet (t.ex. adminvista.com stream – OBS), välj källtyp (helst RTMP) och välj region.

Steg 7 – Klicka på ”Skapa” för att generera källinformation.

När du är klar kommer du att se källinformationen.

Steg 8 – Var uppmärksam på RTMPS URL och kopiera Stream-nyckeln.

Steg 9 – Gå nu till OBS och öppna inställningarna.

Steg 10 – Välj ”Stream” på vänster sida.

Steg 11 – Klicka på ”Anpassad” och välj Twitter från rullgardinsmenyn.

Steg 12 – Välj din region från serverns rullgardinsmeny.

Steg 13 – Fyll i Stream-nyckeln du kopierade tidigare.

Steg 14 – Gå nu tillbaka till Media Studio

Steg 15 – Välj ”Sändningar” och tryck på knappen ”Skapa sändning”.

Steg 16 – Ange sändningsnamnet (t.ex. Min liveström).

Steg 17 – Välj kategori för din sändning.

Steg 18 – Välj nu källan du skapade i OBS. Här är den, adminvista.com stream – OBS.

Steg 19 – I ”Avancerade inställningar” aktiverar du ”Visa chatt i helskärm” för att visa chattar.

Steg 20 – Rulla ned och klicka på ”Skapa sändning”.

Steg 21 – Gå till OBS-programvaran och välj ”Starta streaming.”

Steg 22 – Återgå till Media Studio, där din livestream visas högst upp på skärmen.

Steg 23 – Klicka på ”Tweet” och du kommer att vara live på Twitter inom några sekunder.

Dessa steg kan verka långa, men du kan vara live på Twitter inom bara 2 minuter.

Slutsats

Elon Musk har utan tvekan gjort förändringar i X till det bättre, och livestreaming är en av dem. Detta nya koncept har skapat nyfikenhet bland användarna.

Så i den här bloggen gav jag en enkel och snabb guide till livestreams på Twitter/X.

Allt du behöver göra är att ställa in din OBS och webbkamera först. Senare kan du enkelt livestreama på Twitter genom att följa instruktionerna i bloggen.

Kolla sedan in guiden för att bygga en grundläggande streaming-inställning!