Hur man genererar bilder i Google Slides med Duet AI

Duet AI gör det enkelt att skapa bilder i Google Slides.

snabblänkar

Viktiga takeaways

 • Du kan använda Duet AI för att skapa anpassade bilder i Google Slides med hjälp av textuppmaningar.
 • Ange specifika detaljer och använd adjektiv strategiskt för att få önskad bild från Duet AI.
 • Det är bättre att begränsa uppmaningarna till naturscener, föremål, djur och abstrakta bilder, eftersom Duet AI kämpar med människorcentrerade bilder.

En bild säger mer än tusen ord. Och det är vad Duet AI försöker hjälpa dig att uppnå med dina Google Slides-presentationer. Det kan hjälpa dig att skapa bilder som inte bara dekorerar dina bilder utan förstärker ditt budskap och drar in din publik.

Hur man skapar en AI-bild i Google Slides

Innan du använder Duet AI för att skapa bilder i Google Slides måste du se till att du är inloggad på ditt Google-konto och har tillgång till Google Workspace Labs (som vi tidigare har behandlat i vår guide om hur du använder Google Duet AI i Google Sheets) . När du är klar kan du skapa AI-drivna bilder direkt i dina Google Slides-presentationer.

Duet AI:s bildgenereringsfunktioner är endast tillgängliga via Google Slides datorwebbversion i skrivande stund, men inte på mobilappen.

 • Öppna en presentation och klicka på Infoga > Bild > Skapa bild med Duet AI.
 • Alternativt kan du helt enkelt klicka på ikonen Skapa bild med Duet AI längst till höger i verktygsfältet. Den här ikonen liknar en fyrkant med två triangulära toppar inuti och en stjärna i det övre högra hörnet.
 • Ett sidofält öppnas där du kan ange textmeddelanden för att beskriva bilden du vill att den ska generera. Du kommer också att se exempel dyka upp med jämna mellanrum med idéer till bilder som du kan beskriva.
 • I det här fallet övervägde vi något äventyrligt och utanför boxen och skrev in en beskrivning – ”En astronaut rider på en häst på Mars.”
 • Efteråt kan du välja en konststil från rullgardinsmenyn, som fotografi, bakgrund, vektorkonst, skiss, vattenfärg eller cyberpunk.
  • Om du lämnar den på No Style kommer Duet AI automatiskt att välja det som den anser vara bäst. Men att välja en stil hjälper till att styra Duet AI:s bildgenerering i en specifik estetisk riktning. Om du är osäker på vilken stil du vill ha, välj I’m Feeling Lucky och låt AI:n välja en slumpmässigt.

 • Klicka sedan på den blå knappen Skapa.
 • Baserat på den uppmaningen kommer Duet AI att ta några sekunder att generera en till fyra exempelbilder. Klicka på någon av bilderna för att lägga till dem direkt till den aktuella bilden.
 • Om du inte gillar någon av de första bilderna klickar du på Visa mer för att skapa ytterligare alternativ.
 • Du bör nu ha en AI-genererad bild som fungerar för din presentation. Observera bara att det hjälper till att ge effektiva uppmaningar för bästa resultat.

  Tips för effektiv bilduppmaning på Google Slides

  Medan vi har tagit en allmän titt på hur du skapar bättre AI-konst, kommer vi att erbjuda några praktiska tips som hjälper dig att få ut det mesta av att använda bildmeddelanden på Google Slides:

 • Ange detaljer, inte abstraktioner: Tänk konkret när du ger uppmaningar. Till exempel, istället för ”en vacker blomma”, kan du säga ”en röd ros med vattendroppar på kronbladen.” Ju fler sensoriska detaljer du tar med – sevärdheter, texturer, färger, former etc. – desto bättre är dina chanser att få den bilden du har i åtanke.
 • Begränsa människor i uppmaningar: I skrivande stund kämpar Duet AI med att generera personcentrerade bilder, vilket bevisas av ett fel som säger: ”Vi lär oss fortfarande och kan inte hjälpa till med det. Prova något annat.” Så håll dig till naturscener, föremål, djur och abstrakta bilder.
 • Testpromptvarianter: Justera uppmaningarna systematiskt genom att ändra adjektiv, byta substantiv, justera tonen, etc. Fråga till exempel med ”en ljusgul tusensköna” och prova sedan ”en livlig gul gerbera-prästkrage” för att se vad som fungerar bäst för dig. Du kan också dokumentera uppmaningar som ger bilder av hög kvalitet för återanvändning.
 • Duet AI gör det enkelt att skapa bilder i Google Slides. Du kan skapa unika konstverk med bara en textuppmaning för att förbättra dina presentationer. Var gärna kreativ och experimentera med beskrivningar.

  Om du behöver inspiration, se vår artikel om idéer om AI-konst som du bör prova. Med bra användning av integrationen av Duet AI i Google Slides kommer dina bilder att sticka ut som aldrig förr.