De bästa prylarna för vuxna med ADHD 2024

Det kan vara svårt att komma ihåg viktiga saker och att avvärja distraktioner när man lider av ADHD. Lyckligtvis kan prylar som brusreducerande hörlurar och Bluetooth-spårare hjälpa dig att hålla koll på ditt liv och hantera din dag effektivt.

Bästa spårare för vuxna med ADHD: Tile Mate (2022)

Bricka

Tile Mate (2022) är den perfekta gadgeten för dem som tenderar att förlora sina tillhörigheter. Fäst Tile Mate på dina nycklar, placera den i din plånbok eller fäst den på något annat du ofta förlorar.

Du kan inte bara använda Tile Mate för att hjälpa dig hitta dina prylar, utan att helt enkelt trycka på Tile Mate två gånger tvingar din telefon att ringa, vilket hjälper dig att hitta din telefon också. Det är också ett formidabelt alternativ till Apple AirTag.

Tile Mate har ett treårigt icke-utbytbart batteri, en 250 fot Bluetooth-räckvidd och en IP67 vattentäthetsklassificering. Uppgradering till premiumplanen ger smarta aviseringar om du lämnar ditt kaklade föremål bakom dig, samt föremålsåterbetalning om du inte kan hitta ditt föremål med hjälp av din Tile Mate.

Tile Mate (2022)

Bästa spåraren

Tile Mate (2022) är en Bluetooth-spårare designad för att hjälpa dig hålla reda på dina värdesaker och säkerställa att du aldrig förlorar dem igen. Kompatibel med både Android och iPhone, premium månads- och årsplaner finns tillgängliga i Tile: Making Things Findable-appen som erbjuder förbättrade spårningsmöjligheter.

Fördelar

 • 250 fot Bluetooth-räckvidd
 • IP67 vattentäthetsklassad
 • Hitta din telefonfunktion

Nackdelar

 • Vissa funktioner kräver ett abonnemang

Tyler Hayes / MakeUseOf

Lämna efter dig distraktioner med Bose QuietComfort-hörlurar. Dessa hörlurar mäter omgivningsljudnivån med hjälp av flera miniatyrmikrofoner för att effektivt reagera på och avbryta störande externt brus. Om det inte är din grej att lyssna på tystnadens ljuva ljud, garanterar Bose QuietComforts kraftfulla interna högtalare och volymoptimerade Active EQ att du kan lyssna på dina favoritlåtar när de är som bäst.

Du kommer inte att mötas av några oväntade bekvämligheter heller, eftersom Bose QuietComfort-hörlurarna stöder en 30 fots Bluetooth-räckvidd och en 22-timmars batteritid. Med bara 15 minuters laddning är du redo att köra i upp till tre timmar när du är på språng.

Du behöver inte misströsta om Bose QuietComfort-hörlurarna är för dyra – Soundcore Anker Life Q20 Hybrid-hörlurarna är ett perfekt budgetvänligt alternativ.

Bose QuietComfort hörlurar

Bästa brusreducerande hörlurar

Det är enkelt att lyssna på dina favoritlåtar eller isolera dig från en distraherande miljö när du har Bose QuietComfort-hörlurar. Musik, ljudböcker och filmer förhöjs av Boses djärva ljud. Välj mellan fyra fantastiska färger och lämna distraktioner bakom dig med stil.

Fördelar

 • Stöder Bluetooth och trådbunden anslutning
 • Fantastisk brusreducering
 • Upp till 24 timmars batteritid
 • Snabb USB-C laddning

Ninja

Ninja Foodi MC1101 Everyday PossibleCooker Pro erbjuder en värld av möjligheter för vuxna med ADHD. Att ha för många tankar och glömma viktiga uppgifter kan hända ganska ofta för dem med ADHD, så det sista du vill göra är att sätta in en måltid i ugnen och glömma att den finns där.

Med Ninja Foodi MC1101 kan du glömma att den finns där utan att bränna din mat. Denna multikokare ersätter 10 matlagningsverktyg och apparater, vilket innebär att allt du behöver finns på ett ställe. Ställ helt enkelt in ditt recept på rätt tillagningsfunktion, som långsam tillagning, stek/stek, ånga och mer, ställ sedan in timern. Det är en sak mindre att oroa sig för, men resultatet ger dig en fantastisk måltid när tiden är ute.

Ninja Foodi MC1101

Bäst för matlagning

Rädda ditt kök och sinne med Ninja Foodi MC1101. Denna fantastiska 6,5-quart spis erbjuder åtta unika lägen och kan ersätta köksapparater som långsamma spisar, kastruller, stekpannor och kastruller. När du har lagt till dina ingredienser är allt du behöver göra att vänta på att din utsökta måltid är klar.

Fördelar

 • Fullt justerbar temperaturkontroll
 • Åtta lägen, inklusive bräsera och hålla värmen
 • 6,5-qt kapacitet
 • Lagar mat snabbare än traditionella verktyg

Nackdelar

 • Kanske inte är tillräckligt stor för stora familjer

Bästa enheten för påminnelser: Echo Show 10

Amazon

Chatta med dina vänner och familj via videosamtal på Echo Show 10. Tack vare dess auto-framing och rörelsefunktioner kommer Echo Show 10 att hålla dig i bilden, även om du rör dig. Det finns också en uppsjö av underhållningsalternativ, inklusive tillgång till Netflix, Amazon Music, Spotify och mer.

Men bortsett från underhållning är Echo Show 10 otroligt användbar att ha runt. Om du tenderar att glömma vad du behöver köpa i mataffären, vem du möter och var, eller till och med när du behöver delta i ett evenemang, kan Alexa påminna dig. Sammantaget erbjuder Echo Show 10 en fantastisk upplevelse.

Echo Show 10

Bäst för påminnelser

Echo Show 10 är mer än bara en smart skärm. Den erbjuder en värld av möjligheter med rörelsekontroller, livekameraflöden, en inbyggd högtalare och mer. Håll kontakten med vänner och familj, se din inköpslista och missa aldrig ett kalendermöte med Alexa vid din sida.

Fördelar

 • Inköpslista, att göra-lista och mer
 • Anständiga inbyggda högtalare
 • Kan övervaka annan smart hemutrustning

Blavor

Vuxna med ADHD har ofta flera tankar samtidigt, vilket kan leda till glömska. Om du glömmer att ladda din telefon, surfplatta eller annan enhet kan du hitta BLAVOR Solar Power Bank som ett praktiskt resesällskap.

Denna powerbank har ett 20 000 mAh batteri, 18W uteffekt, trådlös laddning, snabbladdning och till och med en ficklampa. Istället för att behöva komma ihåg att hålla alla dina enheter laddade, kan BLAVOR Solar Power Bank göra allt åt dig. Och om du råkar vara ute på äventyr utomhus, campa eller till och med gå till stranden, är BLAVOR Solar Power Bank vattentät, dammtät och stötsäker.

Blavor Qi trådlös solenergibank

Bästa laddningsenheten

Blavor Qi Wireless Solar Power Bank har ett 20 000 mAh batteri som kan drivas med solenergi och är utrustad med snabbladdningsportar, trådlös laddning och en ficklampa. Denna praktiska batteribank är IPX5 vattentät, dammtät och stötsäker, så den är idealisk för äventyr utomhus.

Fördelar

 • Snabbladdning och trådlös laddning
 • Ficklampa ingår
 • Hållbar och allmänt kompatibel

Överväganden när du väljer en gadget för ADHD

Det finns några tecken på att en vuxen har ADHD. Symtomen inkluderar slarv, glömska, dåliga organisationsförmåga, bristande fokus, felplacering av saker och kämpar för att behålla fokus på en uppgift i taget. Även om prylar i vissa fall kan vara en distraktion, för vuxna med ADHD kan vissa också vara otroligt användbara.

Det kan vara riktigt frustrerande om du tenderar att förlora eller tappa bort din telefon, plånbok eller andra föremål. Ännu mer när dessa enheter är dyra. Prylar som Tile Mate (2022) tracker kan fästas på dina nycklar, plånbok och andra, så om du glömmer var du lagt något kan du enkelt spåra dina tillhörigheter.

Echo Show 10, å andra sidan, kan hjälpa dig att känna dig mer organiserad samtidigt som du håller dig överst på din inköpslista och telefonsamtal. Dess handfria kontroller gör den också till en utmärkt matlagningsassistent. Det är en bra följeslagare för att komma in i en ny hobby (som att baka) samtidigt som du kommer ihåg när det är dags att delta i det viktiga mötet. Produkter som Ninja Foodi hjälper till med timers för att säkerställa att du inte glömmer eller överkokar dina måltider. Och Bose QuietComfort-hörlurarna är ett utmärkt sätt att tysta distraktioner utifrån.