Hur man går med i ett team i Microsoft Teams

Att skapa ett team i Microsoft Teams är något som bara teamadministratörer eller ägare gör. Processen är inte komplicerad men den är inte helt enkel eftersom det finns flera sätt att skapa ett team och importera användare till det. Inbjudningar kan skickas automatiskt och de kan delas via en meddelandeapp.

Gå med i ett team i Microsoft Teams

Att gå med i ett team är dock inte komplicerat, det spelar roll vilken sorts inbjudan du har fått. Om du har fått en länk är det viktigt att veta vilken e-postadress du ska använda för att logga in. Om du har skapat en ny e-postadress åt dig behöver du lösenordet för det. Lösenordet kanske redan är inställt och du kan bli tvungen att ändra det.

Gå med i ett team i Microsoft Teams – Länk/E-post

Om du har fått ett e-postmeddelande för att gå med i ett Microsoft Teams-team kommer det att finnas en länk i e-postmeddelandets brödtext.

Logga in på din e-post och öppna Microsoft Teams inbjudningsmeddelande.
Klicka på knappen Gå med nu.
På den nya fliken som öppnas klickar du på ”Använd webbappen istället”.
Logga in på Microsoft Teams med samma e-postmeddelande som du fick e-postinbjudan på.
Om du inte har ett Microsoft Teams-konto kommer du att kunna skapa ett gratis.
När du har loggat in kommer du att gå med i laget.

Obs: Om du har beviljats ​​en Microsoft Teams-licens kommer den bara att vara aktiv när du loggar in på teamet/organisationen som beviljade licensen.

Gå med i ett team i Microsoft Teams – Nytt konto

Microsoft Teams för organisationer tillåter att nya konton skapas på den domän som teamet är konfigurerat på.

Fråga teamadministratören om den e-postadress som har ställts in för dig. Teamadministratören kommer också att dela ett lösenord för kontot.
Ladda ner och installera Microsoft Teams (eller använd Microsoft Teams webb).
Logga in med kontouppgifterna.
Ändra ditt lösenord om du uppmanas att göra det.

Gå med i ett team i Microsoft Teams – Kod

Teamägare i Microsoft Teams kan bjuda in användare med en kod. Du måste dock redan veta vilket e-postkonto koden kommer att fungera. Fråga teamadministratören vilket e-postkonto eller domän som kommer att accepteras i teamet.

Öppna Microsoft Teams.
Logga in med din e-postadress och ditt lösenord.
Klicka på Gå med eller skapa lag längst ner till vänster.
I fältet ”Ange kod” anger du koden som har delats.
Du kommer att läggas till i laget.

Obs: Den här metoden är att föredra när flera team har skapats av samma organisation. Istället för att bjuda in användare individuellt delas en kod och användare går med i teamet eftersom de redan är på domänen och har ett Microsoft Teams-konto.

Slutsats

Att gå med i ett Microsoft Teams-konto är inte bara svårt om du inte vet vilken e-postadress du ska använda. Om din e-post inte har använts för att registrera dig för ett Microsoft Teams-konto måste du först skapa kontot och sedan acceptera en inbjudan. Ingen Microsoft Teams-inbjudan kan skapa ett konto åt dig. Även när organisationer skapar användarkonton måste användaren logga in med kontot för att aktivera det.