Hur man går live på TikTok och lyser på världens livligaste scen

Din guide till att bli ett TikTok Live-proffs!

TikTok har utvecklats till den snabbast växande sociala medieplattformen från en enkel plattform för att skapa videoinnehåll. Att gå live på den här plattformen innebär möjligheten att dela din kreativitet med interaktion i realtid med publiken. Det skulle vara oklokt att missa denna otroliga chans att gå live i ett nätverk med 1 miljard aktiva användare varje månad.

Tick ​​tack leva ger dig möjlighet att dela ditt videoinnehåll utan tidsbegränsningar. Du kan vara värd för informativa diskussioner, ge handledningar, underhålla publiken med prestanda och i slutändan stärka ditt varumärke eller företag. Dessutom kan användare få kontakt med publiken och svara på deras frågor när de är på språng.

Eftersom innehållet är oförutsägt och rått är publiken mer engagerade i det. Så det finns en stor chans att tjäna pengar på innehållet på grund av dess autenticitet. I den här artikeln guidar vi dig om hur du går Live på TikTok för att stiga och lysa på världens livligaste scen.

Fördelar med TikTok Live-funktionen

TikTok Live är en spelförändrande funktion när det kommer till social handel genom användarinteraktion. Här är några anledningar till varför innehållsskapare bör använda den här funktionen ofta:

 • Anslutning i realtid: I TikTok Live kan kreatörer och publik ansluta i realtid. Detta skapar en gemenskapsmiljö där användare enkelt kan engagera sig och få autentisk information om innehållet.
 • Innehållsintäkter: TikTok Live skapar en ny möjlighet för generering av intäkter. Således kan tittare ge virtuella gåvor till skaparna som kan växlas mot faktiska kontanter.
 • Synlighetstillväxt: Att gå live på TikTok är ett enkelt sätt att få ökad exponering för publiken. Det kan dra in fler tittare och kanske få fler följare till ditt konto.
 • Innehållsvariation: Live-funktionen breddar omfattningen av att lägga till en ny variation av innehåll. Detta kan få in olika målgrupper, vilket förbättrar den övergripande användarupplevelsen.
 • Behållning av tittarna: Engagemangselementet i realtid i livestreaming kan resultera i högre behållande av tittare. Eftersom tittarna mestadels är engagerade i realtidsfilmer under en längre period som erbjuder autentisk information.
 • Feedback i realtid: Från TikTok Live kan användare få omedelbar feedback på sitt innehåll från publiken. Detta hjälper kreatörer att förbättra sitt innehåll och sina varumärken för att förbättra sina produkter eller tjänster. I slutändan hjälper det till att knyta band med anhängarna.
 • Låt oss nu utforska minimikraven för att gå med i TikTok Live.

  Minimikrav

  Oavsett om du skapar innehåll på TikTok Live som skapare, varumärkespromotör eller influencer, så ger det pengar. Tillgängligheten för presentfunktionen kan dock variera beroende på olika regioner. Men här är villkoren som du måste uppfylla för att använda den här funktionen:

  • Ålder: För att börja använda TikTok måste du vara minst 13 år eller äldre. Hur som helst måste du vara minst 18 år gammal för att använda livestreamingfunktionen och ge eller ta emot gåvor.
  • Antal följare: För att anses vara aktiv på TikTok måste du ha minst 1 000 följare. Att bygga så mycket publik kräver stor ansträngning, vilket de flesta kreatörer inte kan uppnå lätt. Att gå med i någon annans livestream är alltså ett alternativt sätt.
  • Gemenskapsstandarder: Du måste följa användarvillkoren och gemenskapsstandarder på TikTok.

  Nu när du är medveten om kraven för att använda TikTok Live, låt oss utforska hur du kan gå med i det.

  Läs också: Hur man skärminspelning TikTok-videor på Android, iOS och Windows

  Använda TikTok Live (iOS och Android)

  Att ha ett skaparkonto eller företagskonto är inte obligatoriskt för att gå live i TikTok. Om du har uppfyllt minimikraven får du alternativet Go Live på ditt konto. Så här är en steg-för-steg-guide för att gå live på TikTok för olika enheter:

  TikTok-appen har samma användargränssnitt på Android- och iOS-enheter. Därför är processen att gå live densamma på båda enheterna.

  Här är stegen att följa:

  • Tryck på TikTok-appikonen på din mobila enhet för att starta den.

  • Logga in på ditt TikTok-konto (förutsatt att du redan har ett konto med 1000+ följare).
  • Tryck på +-ikonen längst ner på skärmen och gå till fliken Skapa

  • Svep åt vänster på alternativen på den nedre panelen (Inspelning, LIVE, Fotomallar, etc.) tills du kommer till LIVE-alternativet.

  • Skriv en titel för din livestream som sammanfattar allt du vill ge på ett skarpt och intressant sätt. Du kan också lägga till ett ämne, men det är valfritt. Om du vill ha några catchy titlar kan du prova AI-innehållsgeneratorer för idéer💡.

  • Alternativt kan du lägga till en omslagsbild för din livestream. Tryck bara på kameraikonen och ta en bild eller välj en bild från ditt galleri.
  • Tryck på knappen Gå live för att börja din livesändning. Du streamar nu live till dina följare och de kommer att meddelas om det.

  • Medan du är på TikTok Live, engagera dina tittare i konversation genom att svara på meddelanden, svara på förfrågningar och acceptera virtuella gåvor.
  • Du kan också trycka på de tre prickarna och komma in i inställningarna och funktionerna för att lägga till dina föredragna effektfilterkommentarer. Härifrån kan du lägga till upp till 20 moderatorer till din livesession.
  • När du är klar med att spela in din livesession trycker du på X-knappen i det övre vänstra hörnet som avslutar din livesändning. Nu kommer du att få alternativet att spara videon och dela den på din TikTok-profil.

  Låt oss utforska hur du kan använda TikTok på andra enheter som skrivbordet.

  Använda TikTok Live (på dator)

  Du kan också gå live på TikTok från ditt skrivbord, men du måste använda TikTok Live Studio App för detta. Här är stegen som du kan följa för att använda TikTok Live från vårt skrivbord:

  Gå till den officiella webbplatsen för Tick ​​tack från din stationära webbläsare.

  Logga nu in på ditt TikTok-konto med ditt användarnamn och lösenord eller via din e-postadress.

  • Klicka på användarikonen i det övre högra hörnet, klicka på din profilikon och välj Live Studio

  Nu måste du ladda ner Live Studio för TikTok och komma åt den från din PC. Sedan omdirigeras du automatiskt till ditt konto eller loggar in från appen till ditt konto.

  • Nu måste du göra lite konfiguration i appen för mikrofon, kamera, streaming och sceninställningar. När du är klar klickar du på knappen Nästa.

  • Du kommer att omdirigeras till verktygets huvudanvändargränssnitt eller instrumentpanel där du kan starta din TikTok-livevideo.

  • Nu kommer du att kunna: 1. Styr scenerna, 2. Se liveförhandsvisningen, 3. Styr mikrofon och volym, 4. Se senaste livedata, 5. Se livechatt och moderera alla kommentarer, 6. Få tillgång till några viktiga verktyg , 7. Systemstatus.
  • När du är nöjd med alla inställningar kan du klicka på Start-knappen och börja din Live Stream på TikTok.
  • Glöm inte att gå till http://tiktok.com/live för att kolla din egen LIVE och recensera den.

  Det är dags att lära sig betydelsen av ditt innehåll och publikengagemang på denna dynamiska plattform.

  Hur man skapar engagerande och personligt anpassat innehåll

  TikTok Live har blivit avgörande för innehållsskapare och varumärken för att interagera med sin stora publikbas och få feedback i realtid. Så värdet av innehållet och interaktionen är två viktiga aspekter som du aldrig bör förbise.

  Först och främst är innehåll kungen och hörnstenen i varje livesändning. Det är det som fångar publikens uppmärksamhet och håller dem fast vid ditt innehåll. Att engagera publiken är lika viktigt. Det främjar en känsla av tillhörighet och gemenskap och är en dubbelriktad gata.

  Så för att skapa engagerande och personligt innehåll och ansluta till en livesändning bör du:

  #1. Förstå publiken

  Börja med att lära dig din publiks val, intressen och demografi. Anpassa sedan din TikTok Live för att möta deras behov och preferenser. Du kan inte ändra innehållet som publiceras live. Så, väl förberedd live kan spara mycket tid och ansträngning bakom innehållet.

  #2. Planera övertygande innehållsidéer

  Brainstorma för att komma på organiserade innehållsidéer som passar ditt varumärke och tilltalar din målgrupp. Detta kan inkludera att presentera färdigheter, delta i frågestunder, arrangera utmaningar, utbyta kunskap eller ha uppriktiga diskussioner. Och om du vill fräscha upp dina presentationsfärdigheter finns det alltid AI-kommunikationscoacher som kan hjälpa dig att lindra dessa nerver!

  #3. Skapa engagerande krokar

  I början av ditt liveinnehåll måste du skapa en hook för att omedelbart fånga uppmärksamheten hos TikTok-publiken. Det kan vara ett iögonfallande element, en tankeväckande fråga eller en visuellt imponerande kommentar.

  #4. Behåll äkthet

  Vad du än delar livesändningen ska den vara äkta och transparent. Autentiskt innehåll värderas av tittarna, och det kommer att bygga en stark relation med skaparen eller varumärket, som bygger på förtroende.

  #5. Motivera interaktion

  Engagera din publik spontant så att de kommenterar ditt innehåll, lägger upp frågor och får förslag. Nämn varje tittares namn live och svara på deras feedback så snart som möjligt. En personlig touch läggs till via anpassade hälsningar och bekräftelser, vilket ökar publikens engagemang och deltagande.

  #6. Utnyttja funktionerna

  TikTok Live kommer med några fantastiska funktioner och verktyg som utmaningar, frågesporter och pooler.

  Använd dessa verktyg för att engagera din publik i konversation. Ställ frågor, gör underhållande och intressanta undersökningar eller starta utmaningar som tittarna kan ta del av. Dessa funktioner kan lägga till interaktivitet och mer engagemang i din livesändning för tittarna.

  #7. Tillämpa Visual Appeal

  Locka din publik med iögonfallande element, som skarpa bilder, väl upplysta scener och en korrekt organiserad bakgrund med en bra streaming-inställning. Använd en kamera eller smartphone av god kvalitet för att fånga en livestream av hög kvalitet. Undvik för ljus eller mörk belysning och överväg att använda en neutral bakgrund som speglar din personlighet.

  #8. Berätta en fängslande historia

  Din livestream kan vara en berättelse eller en serie berättelser med ett narrativ som kopplar samman med publikens känslor. Människor älskar att relatera innehåll med dem, och en berättelse kan vara ett effektivt sätt att ansluta till deras behov.

  #9. Ge värde

  Erbjud värdefull information med tips eller användbara detaljer om ditt specialområde eller kompetens. På det här sättet kan du se till att din publik vill ha mer av din profil eller ditt företag. Så försök att erbjuda dem något som kommer att vara lönsamt för publiken.

  #10. Besvara förfrågningar

  En av de mest avgörande delarna av publikkontakt är att svara på frågor från publiken. Se till att du svarar på frågor från tittare i rätt tid och omtänksamt. Svara på deras frågor på ett grundligt och informativt sätt för att skapa värde till diskussionen.

  #11. Engagera dig med virtuell gåva

  Uppmuntra dina tittare genom ditt innehåll så att de presenterar virtuella gåvor. Tacka dem för deras ansträngningar eftersom detta kommer att uppmuntra till ytterligare engagemang hos publiken. För virtuella gåvor, tänk på att fastställa mål eller riktmärken och dela sedan dina prestationer med din publik.

  De ovan nämnda teknikerna är beprövade när det kommer till att skapa spännande innehåll som publiken faktiskt bryr sig om.

  Säkerhet och integritet

  För att skapa framtidssäkert och användbart innehåll, prioritera vissa säkerhets- och integritetsåtgärder på TikTok Live. Dessa avgörande faktorer kommer att garantera en säker och njutbar livestreamingupplevelse:

  • Analysera riktlinjerna för communityn: Innan du publicerar något innehåll via TikTok Live, lär dig hela TikToks riktlinjer för communityn. Dessa rekommendationer och riktlinjer hjälper dig att upprätthålla en säker och respektfull miljö.
  • Justera sekretessinställningarna: Du kan hantera vem som kan kommunicera med dig och se ditt innehåll genom att konfigurera dina sekretessinställningar. Om du förväntar dig att ha en mer exklusiv publik, ställ in ditt konto till privat.
  • Var uppmärksam på personlig information: Var försiktig med informationen du delar på en livestream. Undvik att avslöja någon privat information under din TikTok Live, som din adress, telefonnummer, e-post, bank eller annan känslig information. Så se till att dina tittare och din egen integritet.
  • Observera och moderera kommentarer: Var beredd på att få oförskämda eller olämpliga kommentarer under din livevideo, men stoppa aldrig din streaming. Istället kan du utse en moderator eller aktivt hantera kommentarerna under livesändningen. Dessutom kan du skapa en välkomnande och artig atmosfär för din publik.
  • Var försiktig med bakgrund och plats: Ange ingen exakt geografisk information eller igenkännbara landmärken som kan äventyra din säkerhet. Se till att ingenting i din bakgrund avslöjar någon känslig eller personlig information.
  • Begränsa personlig delning: Dela privata data som potentiellt kan vara skadliga för dig eller andra personer med försiktighet. Därför bör du upprätthålla säkerhet och integritet genom diskretion.
  • Upprätta en säkerhetsplan: I händelse av oförutsedda omständigheter eller oönskade interaktioner medan du livestreamar, sätt en säkerhetsplan på plats. Lär dig hur du stoppar streamen direkt och rapporterar misstänkta aktiviteter direkt.

  Låt oss förbättra din TikTok Live med några tips och tricks.

  TikTok Live Tips – Få mer!

  Liveströmmar blir mer populära för varje dag på olika sociala medier, särskilt i TikTok. Men om du är en ny innehållsskapare i TikTok kan saker och ting vara lite överväldigande för dig.

  Inledningsvis kan du ha färre följare och vara rädd för att ha misstag på skärmen eller en otillfredsställande sändning. Men här är några viktiga rekommendationer som garanterar en enastående TikTok Live-upplevelse:

  #1. Gör en förberedd video

  Bristande planering kan göra att din sändning avviker från dess avsedda bana. Så spendera lite tid och utforska plattformen för att få idéer från andra populära streamers. Efter att noggrant förberett och övat, tryck på Live-knappen för att börja.

  Ta ett systematiskt tillvägagångssätt för att planera ditt ämne och träna på ditt tal. Detta kommer avsevärt att minimera risken för att fånga dina ord eller använda en krånglig prestation för att bryta tystnaden hos dina tittare. Som ett resultat kommer dina tittare att uppskatta ditt engagemang för ett snyggt och intressant TikTok-live.

  #2. Välj den bästa tiden

  Välj en tid för din livesändning när publiken mestadels är aktiv på TikTok. Den bästa tiden att göra inlägg på TikTok är när användarna är online och går igenom olika videor. I allmänhet är den optimala tiden helger, tidiga kvällar och raster. Det är de tillfällen då TikTok är fullt av publik och appen är fullt aktiv.

  Detta kommer inte bara att ge dig mer publik i din Live utan också motivera dig att streama med självförtroende.

  #3. Minimera strömningslängden

  Även om det inte finns en bestämd varaktighet för TikTok Live-sändningar, är det bäst att sträva efter en sweet spot på cirka 30 minuter. Genom att gå live i 30 minuter kan du kommunicera med tittarna, komma in i ämnet och ta itu med kommentarer och problem utan att slita ut eller tråka ut publiken.

  Det 30 minuter långa fönstret ger dina tittare ett tillräckligt stort fönster för att hitta din livesändning och delta i diskussionen. Det är dock viktigt att bedöma reaktionen från din publik och ändra längden vid behov.

  #4. Samarbeta för nya möjligheter

  På TikTok är samarbete en potent taktik för att utöka möjligheterna att skapa nya innehåll. Från miljontals TikTok-användare kan du samarbeta med likasinnade användare och nå en bredare och mer varierad publik. På så sätt kommer du att få mer exponering för ditt innehåll och verksamheten.

  Försök att samarbeta med användare som har en enorm användarbas eftersom det kommer att öka din räckvidd avsevärt. Dessutom kan du bredda dina erbjudanden och visa att du är ivrig att interagera med din publik på ett mer personligt och meningsfullt sätt genom att intervjua dem.

  När du väl är mer bekant med plattformen kan du gå med på TikTok-marknadsplatsen för skapare och använda ditt inflytande för att marknadsföra varumärken!

  #5. Ge skäl att gå med i ditt live

  Att hitta en distinkt hook som gör din livestream inte bara spännande utan helt klart värd att titta på är avgörande. Således kan en belöning väcka din publiks intresse för att se din TikTok live.

  Du kan erbjuda unikt innehåll som inte är tillgängligt på någon annan kanal, släppa smygtittar, information bakom kulisserna och så vidare. Om du planerar giveaways, se till att belöningarna är önskvärda och relevanta för din målgrupp. Detta kommer att uppmuntra besökare att lyssna på och ta del av din livesändning för att komma in.

  #6. Implementera avancerad marknadsföring

  Nyckeln till att attrahera en stor publik för din kommande livesändning är att skapa förväntan. Du kan ge potentiella tittare tid att markera sina kalendrar och frigöra sina scheman genom att annonsera om din livesändning i förväg. Här är några tips för att skapa effektiv förväntan:

  Använd sociala medier: Att dela innehåll på dina sociala medieplattformar i god tid före livesändningen är en av de mest effektiva strategierna. Du kan använda verktyg för efterschemaläggning för att publicera TikTok Live-videor i tid.

  Producera kompletterande innehåll: Tillsammans med reklaminlägg, skapa kompletterande innehåll som skapar förväntan inför din livesändning. Om du till exempel gör en intervju, utveckla teasermaterial som ger tittarna en tjuvtitt på konversationen och länkar dem till en målsida med ytterligare information.

  Live Events: Använd TikToks LIVE Event-funktion om du är en kreatör på plattformen. Genom att göra detta kan du meddela din publik i förväg när du kommer att streama live. Så folk kan registrera sig för ditt evenemang och de kommer att informeras innan det börjar. Använd dessutom TikToks sponsrade kampanjer för att öka din räckvidd ännu mer.

  Slutlig tanke

  Att delta i TikTok Live är en demokratisk aktivitet som är tillgänglig för alla med en smartphone och en kreativ gnista. Vissa strategiska tillvägagångssätt kan dock göra en betydande skillnad om du vill lysa på denna pulserande scen.

  Därför har jag nämnt några effektiva och testade metoder, från förberedelser, schemaläggning och rätt tid till annonsering.

  När du blir mer bekant med saker kan du också börja utnyttja potentialen hos TikTok influencer-sökverktyg för att öka ditt varumärkes räckvidd.

  Tänk på att TikTok är en dynamisk plattform som ständigt utvecklas, och framgången är inte begränsad till ett fåtal användare. Genom att skapa uppmuntrande innehåll kan detta vara din plattform för att etablera relationer och bygga ett varumärke genom att bemästra konsten med TikTok Live.

  Så, med en väl genomtänkt strategi, sätt din prägel på världens livligaste scen.

  Nästa upp, din guide till att tjäna pengar💵 på TikTok!

  var den här artikeln hjälpsam?

  Tack för din feedback!