Bright Data Center Proxies hjälper till att hantera webbplatsblockader

Proxies fungerar som en medlare mellan din maskin och den resurs du försöker komma åt.

De maskerar din IP-adress med sin egen IP så att servern i andra änden inte vet vem som faktiskt försöker komma åt resursen.

Datacenterproxies är inget annat än en typ av proxyservrar som finns i datacenter istället för att vara bundna till en Internetleverantör eller en ISP. Det är ett stort nätverk av servrar som finns i olika delar av världen, vilket gör att du kan komma åt internetresurser utan krångel.

Ljusa data erbjuder cirka 770 000 helt kompatibla datacenterproxyer, vilket kan ge dig både optimal nätverksupptid och hastighet.

Fördelar med att använda Bright Datas datacenterproxies

#1. Kostnadseffektiv

Datacenterproxy, i synnerhet, är kostnadseffektiva eftersom de bor på ett stort datacenter med tusentals andra servrar.

Det kan finnas ett stort antal IP-adresser att välja mellan. Det är därför datacenterproxyer är mer kostnadseffektiva än bostadsproxyer med begränsade IP-adresser som kan tilldelas.

#2. Snabbare svarstid

Bright Datas datacenterproxyer är välkända för sina snabba svarstider. Att tänka på svarstid är viktigt eftersom när du använder en proxy, vad du i princip gör är att du gör ett extra hopp på nätverket, vilket kostar dig tid.

Detta är avgörande för användningsfall som webbskrapning, marknadsanalys och dataanalys.

#3. Brett utbud av IP-adresser

Användare kan växla mellan IP-adresser från en stor pool av IP-adresser som finns för en datacenterproxy. Detta säkerställer att du inte blir blockerad när du ansluter till någon internetresurs.

Dessutom är IP-adresserna i en datacenterproxy statiska, vilket innebär att du kan använda dem under en längre tid jämfört med IP-adresser som ofta ändras.

#4. Brett utbud av platser

Datacenterproxy som erbjuds av Bright Data finns i olika delar av världen, vilket innebär att användare kan komma åt internetresurser utan att blockeras geologiskt. Det är användbart för att utföra operationer som involverar geospecifik åtkomst.

Funktioner hos Bright Datas Datacenter Proxies

❇️ Toppnätverkshastighet: Proxies måste vara extra snabba på grund av extra nätverkshopp. Bright Data säkerställer att proxyerna nås med optimala hastigheter och är tillförlitliga. Den ger 99,99 % nätverksupptid och en nätverksstatusövervakning i realtid.

❇️ Bra infrastruktur: Bright Data har skalbar infrastruktur som ger obegränsade anpassningsmöjligheter i olika delar av världen. Du bör inte förvänta dig några driftstopp när du använder datacenterproxy som erbjuds av Bright Data.

❇️ Enormt IP-nätverk: Datacenterproxynätverket är byggt i 98 länder med över 770 000 IP-adresser. Rotera dina IP-adresser med specifika intervall och minska risken att bli blockerad.

❇️ Säkerhet och efterlevnad: Enligt Bright Data är dess proxynätverk för datacenter 100 % kompatibelt med regionala datalagar, såsom GDPR och CCPA, för att säkerställa datasekretess och integritet.

❇️ Proxy Manager: Bright Data erbjuder en användarvänlig instrumentpanel för att hantera dina proxyservrar, problemfri integration och många andra utvecklarbehov. Du kan också ställa in anpassade regler för bättre resultat, och det ger också loggar för felsökning.

Viktiga proxyplatser för datacenter

Bland dessa 98 länder är här några av Bright Datas främsta proxyplatser för datacenter:

  • USA: 476 515 IP-adresser
  • Tyskland: 39 165 IP-adresser
  • Italien: 19 200 IP-adresser
  • Australien: 43 506 IP-adresser
  • Kanada: 33 022 IP-adresser
  • Japan: 23 804 IP-adresser

Använda Datacenter Proxies

När du väl har registrerat dig för Bright Data får du en kredit på $5, med hjälp av vilken du kan prova att skapa datacenterproxy för demo. Allt du behöver göra är att gå till fliken ’Mina fullmakter’ i menyn ’Proxies and Scraping Infra’ och skapa en ny proxy.

När du skapar en ny datacenterproxy finns det ett gäng IP-typer som du kan välja mellan.

Om du precis har börjat är IP-typen ”delad (betala per användning)” mest meningsfull eftersom den är baserad på betalning per användning och IP-adresserna är gratis.

Om en IP är nere kan du alltid dirigera om förfrågan med hjälp av närmaste tillgängliga IP. Du får cirka 20 000 IP-adresser med IP-typen ”delad (betala per användning)”.

Det finns också ett alternativ att tillåta förfrågningsdirigering genom andra portar än 80 och 443, som används för HTTP/S-förfrågningar.

När du har ”sparat och aktiverat” proxyn kan du byta till fliken ”Åtkomstparametrar”, där du hittar autentiseringsuppgifterna och URL:en för att ansluta till proxyn. Det enklaste sättet att skicka en förfrågan till proxyn är att använda cURL. Kommandot tillhandahålls redan av Bright Data på fliken ’åtkomstparametrar’.

curl --proxy brd.superproxy.io:22225 --proxy-user brd-customer-<CUSTOMER_ID>-zone-<ZONE_NAME>:<ZONE_PASSWORD>  https://lumtest.com/myip.json

Du kan gå till Exempel på proxyintegrering och generera API-kod för att komma åt proxyn på flera programmeringsspråk.

Användningsfall

🔷 Webbskrapning: Datacenterproxy är ett utmärkt sätt att samla in data från olika webbplatser som finns i olika länder utan att ens bli blockerade. Du kan också rotera mellan olika IP-adresser för att undvika risker att bli blockerade. Bright Data rekommenderar dock inte att det används för att rikta in sig på sökmotorer; istället är det SERP API för det.

🔷 Annonser: Onlineannonsörer använder datacenterproxy för att verifiera att deras annonser visas korrekt på olika plattformar i olika delar av världen.

🔷 Dataanalys: Företag kan använda datacenterproxyer för att samla in data från sina konkurrenter eller deras användare på marknaden och analysera det för att höja deras spel. Det kallas ofta för marknadsundersökning eller marknadsanalys.

🔷 Geologisk datainsamling: Utvecklare kan använda datacenterproxy för att samla in väderdata från olika delar av världen. Innehållsaggregatorplattformar använder också sådana proxyservrar för att samla in lokala nyheter och uppdateringar.

Slutord

Datacenterproxy som tillhandahålls av Bright Data har många fördelar med sig. Allt från att vara kostnadseffektiv på grund av sin betal-per-användningsmodell till att ge optimal nätverksdrifttid på grund av IP-rotation och snabbare svarstider, datacenterproxy är en utmärkt lösning för användningsfallen som anges ovan.

Det som ytterligare förbättrar hanteringen av proxyservrar är Bright Datas proxyhanterare, med vilken du kan hantera inte bara datacenterproxy utan alla dina proxyservrar under ett gränssnitt.

var den här artikeln hjälpsam?

Tack för din feedback!