Hur man flyttar innehåll från Google Dokument till WordPress Editor

Spread the love

Google Docs är utan tvekan det bästa verktyget för att skriva och redigera innehåll för bloggare och skribenter. Den är mycket samarbetsvillig, lätt att använda, ger utmärkt användbarhet och funktioner och låter användare lägga till kommentarer och föreslå redigeringar.

Hur bra det än är för att skriva blir det utmanande att publicera samma innehåll med WordPress-redigeraren.

Att kopiera innehåll från Google Docs och lägga till det i WordPress-redigeraren blir väldigt frustrerande på grund av några av egenskaperna hos den klassiska redigeraren.

Du kan alltid använda Gutenberg-redigeraren för att eliminera några av problemen, men du måste äventyra anpassningsförmågan hos den klassiska redigeraren.

Blir det hela lite komplicerat? Här är en omfattande guide om hur du flyttar innehåll från Google Dokument till WordPress Editor.

Varför ska du veta hur man flyttar innehåll från Google Dokument till WordPress?

Som innehållsstrateg kanske du vidtar alla åtgärder för att ställa in formateringen helt rätt genom att lägga till alla rubriker, avstånd etc. Men så fort du kopierar och klistrar in det i WordPress-redigeraren försvinner allt.

Ett annat problem med att inte veta hur man kopierar och klistrar in innehållet korrekt är den konstiga bildjusteringen och saknad alt-text.

För att inte tala om, om du är företagare och hanterar din webbplats måste du veta exakt hur du fixar all formatering. Dessutom lägger kopiering av innehåll från Google Docs också till onödig kod, vilket gör webbplatsen skrymmande.

Genom att veta hur man flyttar innehåll kan du undvika SEO-misstag och behålla den layout och formatering du tänkt dig.

I slutet av dagen är det bäst om du undviker att kopiera och klistra in innehåll från Google Docs till WordPress. Här är varför:

Varför är det inte en bra idé att kopiera och klistra in innehåll från Google Dokument till WordPress?

Stilmässigt är det enda problemet med att kopiera och klistra innehåll extra rader och oönskade ändringar av teckensnittets storlek, vikt och egenskaper. Annat än det handlar det om SEO-problem.

Nu kan vi skapa en helt separat artikel om hur kopiering och inklistring av innehåll från Google Docs till WordPress-redigerare dödar ditt SEO-spel.

  Hur man lägger till en kryssruta i ett Google-dokument

Men för tillfället listar vi bara några av problemen nedan:

#1. Ytterligare HTML-kod

När du kopierar och klistrar in ditt innehåll, redigeraren, lägger den till extra HTML-kod som inkluderar radbrytningar och span-taggar.

Varje gång du klistrar in innehåll måste du manuellt radera dessa koder för att göra sidan lättare. Annars gör du bara din sida skrymmande och offrar snabbare laddningstider.

Länkarna du bäddar in eller lägger i innehållet är alla inställda utan några instruktioner. Till exempel tillskrivs länkarna inte attributen ”nofollow” och ”öppna i ett nytt fönster”. Du måste göra det manuellt för varje länk.

Detta är återigen dåligt för SEO eftersom din sida auktoritet förs vidare och användaren lämnar din sida.

#3. Bildoptimering

En av de största nackdelarna med att kopiera och klistra in ditt innehåll från Google Docs till WordPress-redigeraren är att bilderna inte sparas i WordPress-media.

När du går vidare och publicerar din artikel utan att ersätta bilder får du en konstig och lång länk när någon öppnar bilden i en ny flik.

För att lösa det här problemet måste du ta bort alla bilder, spara dem på skrivbordet, ladda upp dem på WordPress manuellt och sedan infoga dem i artikeln. Det känns som mycket jobb, eller hur? Och det är.

Nu när du vet varför att kopiera och klistra inte är ett bra alternativ för att flytta innehåll från Google Docs till WordPress-redigeraren, låt oss titta på några verktyg som hjälper dig att migrera innehåll effektivt.

Ordbart

Wordable är ett av de mest populära valen från den här listan och ger mycket mer än att bara överföra innehåll från Google Dokument till WordPress-redigeraren.

När det kommer till att använda en app eller plugin för WordPress för att kopiera-klistra innehåll är Wordable det första namnet som kommer att tänka på.

Funktioner

 • Behåll formateringen för innehållet: Behåll teckensnittsegenskaperna samtidigt som du eliminerar alla span-taggar, teckensnittstaggar eller annan överflödig HTML-kod.
 • Ställ in en utvald bild och optimera mediefiler: Ladda upp bilder som du vill lägga till och optimera dem med beskrivningar och alternativ text för SEO.
 • Postoptimering: Ställ in sidans URL, kategori och byline och effektivisera din strategi för innehållspublicering.
 • Länkoptimering: Formatera YouTube-webbadresser som inbäddade och lägg till egenskaperna ”nofollow” och ”öppna i en ny flik” i dina länkar.
 • Skapa automatiskt en innehållsförteckning: Visa ett innehållsförteckningsblock baserat på alla rubriker.

Med dessa funktioner kan du göra ditt arbetsflöde för innehållspublicering mycket snabbare och enklare. För att inte tala om, du behöver inte oroa dig för alla problem som vi hade diskuterat tidigare.

  8 verktyg för att spela in användarsessioner på din webbplats

Du kan använda Wordable för att skapa 5 gratis exporter innan du köper premiumversionen.

Den officiella WordPress.com Chrome-tillägg för Google Docs är ett väldigt barebones-verktyg som faktiskt är dess största styrka!

Hur kan den här appen vara användbar att vara barebones?

Tillägget WordPress.com gör vad det är tänkt att göra utan att ha alla de överflödiga funktioner som du kanske inte behöver.

Dessutom, om du för närvarande använder ett SEO-verktyg för din webbplats, behöver du inte alla dessa snygga optimeringsfunktioner. Oavsett vad det här tillägget erbjuder.

Funktioner

 • Enklaste integration och överföring: Spara utkast för inlägg direkt från Google Doc-filen genom att logga in på ditt WordPress-konto och välja din webbplats.
 • Behåll formatering och bilder: Inget överskott av HTML läggs till med den här metoden samtidigt som teckensnittets egenskaper, rubriker, bilder och länkar behålls.

Det är i stort sett det med det här tillägget, men eftersom det är helt gratis att använda gör det sitt jobb bra.

Men om du hoppas hitta avancerade optimeringsfunktioner kanske du vill undvika det här verktyget.

En annan mycket stor barriär för att använda detta gratisverktyg är att du måste ha en WordPress.com-webbplats.

Mammoth .docx Converter

Som namnet antyder, Mammoth .docx är mer av en omvandlare än ett verktyg för att flytta innehåll. Med det här verktyget kan du ladda ner din .docx-fil och importera den till din WordPress-redigerare.

Mammoth Converter låter dig konvertera .docx-filer till HTML.

Så du kan ladda ner ditt innehåll från Google Dokument och använda den filen för att få en HTML-kod. Du kan sedan lägga till den HTML-koden i kodredigeraren.

Funktioner

 • Stöder konvertering av alla viktiga dokumentelement: Konvertera textinnehåll, bilder, länkar, hyperlänkar, tabeller, listor, etc.
 • Behåll formatkonsistens: Konverteringen ändrar inte formatet eller teckensnittsegenskaperna.
 • Flera konverteringstyper: Konvertera .docx till en visuell redigeringsfil, HTML-fil eller meddelande.

Mammoth begränsar dina innehållsoptimeringsmöjligheter och håller sig bara till att hålla innehållet samma som det var i Google Dokument.

Du måste manuellt ändra länkegenskaperna och bildoptimeringen från WordPress-redigeraren. Du kan fortfarande gå vidare och använda detta fantastiska verktyg gratis utan några andra krav.

Google Drive Embedder

Google Drive Embedder ger användarna enkel åtkomst att bädda in sina Google Drive-dokument och mappar i rad.

Det ger ett enkelt sätt att dela olika filtyper som video, dokument, bilder, zip och så vidare genom att tillhandahålla en länk för att öppna ditt Google-dokument.

Denna plugin fungerar bra på alla WordPress-installationer, inklusive offentliga webbplatser och privata intranät.

Funktioner

 • Tillåter enkelt att plocka filer till inbäddade Google Drive-mappar och utforska mappar utan att lämna WordPress
 • Ger total kontroll över vem som kan komma åt filerna på Drive och mappar
 • Ger ett enkelt urval av dokument från Google Drive att bädda in direkt i deras inlägg eller sida
 • Premiumversionen tillåter direkt inbäddning av filer från Google Kalender
 • Tillåter inlägg och sidor att vara värd för sina egna bilagor med stöd av Drive
  Vad är en ISO-fil? Hur man öppnar ISO-bildfiler

Denna plugin kopplar samman Google Drive och WordPress som en enda enhet som kan driva tusentals webbplatser för att hjälpa ditt företag att växa.

Du kan också köpa premium- eller företagsversionen, som har några extra funktioner, inklusive kundsupport.

EmbedPress

EmbedPress låter dig bädda in dokument och mediefiler från många olika källor som YouTube, Spotify, Vimeo och många fler på en WordPress-webbplats.

Det är lika enkelt som att kopiera webbadressen till din favoritvideo eller bild från över 100 källor och klistra in dem på din webbplats.

Funktioner

 • Översätter den inbäddade filen till ditt föredragna språk med WPML i några enkla steg
 • Tillåter inbäddning av multimedia från olika populära källor
 • Låter dig anpassa varumärket för dina multimediainbäddningar genom att lägga till avancerade funktioner
 • Låter dig bädda in Facebook-inlägg genom att helt enkelt kopiera URL:en
 • Stöder en mängd olika diagram och diagram på din WordPress-webbplats

Dessa funktioner gör EmbedPress till en framstående och en av de mest pålitliga plugins på marknaden. För att få mer, bör du kontrollera att uppgradera den till proversionen. Om du inte är nöjd med det under de kommande 14 dagarna kan du få pengarna tillbaka genom att helt enkelt avbryta din beställning.

Slutsats – Vilken metod är bäst för dig?

Av de verktyg vi diskuterade är det bästa för dig egentligen bara att använda Wordable, eftersom det erbjuder överlägsen optimering.

Om du inte behöver det kan du använda Gutenberg redaktörsom kommer som standard, och gör några mindre justeringar.

Behöver ditt innehåll konverteras till HTML? Gå till Mammoth .docx-konverteraren för att flytta ditt innehåll.

Oavsett vad du väljer skulle det vara bäst om du tar itu med den negativa inverkan som orsakas av den enkla copy-paste som görs i editorn.

Om du använder WordPress block editor, här är några WP plugins för att skapa vackra sidor.