Hur man gör en levande bakgrund på iPhone och Android

Spread the love

Så fort du packar upp din smartphone är det allra första som dyker upp i ditt sinne att sätta en personlig touch till din ägodel. Det första steget i detta avseende är att ändra mobiltelefonbakgrunden och välja en som kan spegla din livsstil och ditt humör.

Medan statiska bakgrundsbilder alltid har varit ett populärt val för att göra din startskärm mer intressant, lägger Live Wallpapers till en dynamisk bakgrund till din startskärm, gör den tilltalande och är en utmärkt metod för att anpassa din smartphone.

För den oinvigde skiljer sig Live Wallpapers från statiska tapeter. Liksom animation rör de sig när du trycker eller håller på smartphoneskärmen, vilket ger en glad och spännande användarupplevelse på iPhone- och Android-telefoner.

Levande tapeter, som rör sig som en animation när du trycker och håller ned, förbättrar Android- eller iPhone-mobilupplevelsen.

Vissa smartphones erbjuder redan en anständig samling av levande bakgrundsbilder, men många smartphones, särskilt Android, saknar denna funktion. Intressant nog är det möjligt att skapa personliga livebakgrunder med förinspelade videor på din telefon med bara några få tryck. Låter frestande?

Fortsätt att rulla nedan när vi illustrerar hur du skapar en levande bakgrundsbild på dina Apple- och Android-telefoner – beroende på vad du äger.

Hur man skapar en levande bakgrundsbild på iPhone

Apple låter dig skapa en levande bakgrundsbild på iPhone 6S och senare modeller utan hjälp av appar från tredje part. Detta är möjligt med hjälp av Live Photos, som är små videoklipp tagna med din iPhone, och sedan välja den perfekta ramen som foto. Låt oss se hur du kan skapa levande bakgrundsbilder med hjälp av Live Photos.

 • Först av allt, starta appen Inställningar på din iPhone.
 • Rulla ned och tryck på alternativet Bakgrund.
 • Välj välj ett nytt bakgrundsalternativ.
 • Tryck sedan på Live-alternativet längst upp för att komma åt alla livefoton som är lagrade på din enhet.
 • Välj ett livefoto och tryck på alternativet Ställ in. Du kan antingen välja Ställ in låsskärm eller alternativet Ställ in båda.
  Hur man blockerar telefon- och FaceTime-samtal på iPhone och iPad

Det valda livefotot kommer att användas som livebakgrund på låsskärmen och hemskärmen. Lätt som en plätt!

Hur man skapar levande bakgrundsbilder på Android Smartphone

Från och med nu har Android en inbyggd metod för att skapa en levande bakgrundsbild på din smartphone. Men var inte besviken! Många tredjepartsappar i Google Play Butik låter dig skapa levande bakgrundsbilder och pryda dem på dina Android-smarttelefoner. Nedan har vi listat de mest anmärkningsvärda.

GIF Live Wallpaper

Den första på listan är GIF Live Wallpaper som låter dig ställa in valfri GIF-bild som en levande bakgrundsbild på din Android-telefon. Denna enkla app är tillgänglig på Google Play Butik och är lätt att använda. Om din Android-app stöder Live Wallpaper-funktionen kan du flytta eller ändra storlek på GIF med den här appen och ställa in den som bakgrund.

GIF Live Wallpaper är tillgänglig på 5 olika språk, nämligen engelska, portugisiska, spanska, tyska och kinesiska vilket gör den lättillgänglig.

Video Live Wallpaper Maker

Video Live Wallpaper Maker är en utmärkt app som låter dig spela in videor och sedan ställa in dessa videor som levande bakgrundsbild eller rörlig bakgrund på din smartphones låsskärm och hemskärm. Appen ger också alternativ för att anpassa livevideorna så att du kan konvertera dem till vackra livebakgrunder. Du kan välja vilken video som helst som lagras lokalt eller på molnlagring och ställa in den som en levande bakgrundsbild.

Du kan också skapa en levande bakgrundsbild med hjälp av en gif genom att justera dess hastighet, antal bildrutor och andra inställningar så att den passar skärmstorleken på din smartphone.

Alla Video Live Wallpaper Maker

Utvecklad av MC Wallpapers, Alla Video Live Wallpaper Maker gör att du kan omvandla vilken videofil som helst till en levande bakgrund och ställa in den på enheten. Appens rena och användarvänliga gränssnitt gör hela processen enkel; allt du behöver göra är att spela in en ny video eller välja en från galleriet, tillämpa några inställningar, och det är allt!

  Chattlås förhindrar åtkomst till Facebook, Messenger och Whatsapp [Android]

Du är redo att använda videon som en levande bakgrundsbild. Du kan välja vilken video som helst från den lokala lagringen, molnbaserad lagring eller till och med spela in nya videor på plats och ställa in dem som bakgrundsbild direkt.

Låt oss titta på de anmärkningsvärda funktionerna i appen:

 • Intuitivt och rent användargränssnitt
 • Ett omfattande bibliotek med vackra levande bakgrundsbilder
 • Stöd för 4K, Full HD och HD-videor
 • Möjlighet att bädda in ljud i den levande tapeten
 • Optimerad RAM-användning och låg batterianvändning

Wave Live Wallpapers Maker 3D

Med mer än 10 miljoner nedladdningar på Google Play Butik, Wave Live Wallpaper rs 3D är en community-app som gör det möjligt för sina användare att designa vackra animerade bakgrundsbilder: bild, parallax, 3D-foto, boomerang, video eller bildspel. Du får ett alternativ att dela din kreativitet med gemenskapen eller att behålla dessa bakgrundsbilder för personligt bruk.

Eftersom det är en community-app, är appens bibliotek med levande tapeter överfyllt av otroliga HD- och 3D-bakgrunder som kommer att förnya utseendet på din smartphone och ge den en personlig touch. Denna app är det bästa valet om du vill designa levande videobakgrund med olika effekter.

Du kan ändra videofilmen och alla fantastiska 3D-effekter. Appen erbjuder högkvalitativa bakgrundsbilder (HD, Full HD, 4K) och olika storleksalternativ för att hjälpa dig hitta den perfekta passformen för din telefonupplösning.

Alla bakgrundsbilder som finns på appen är väl optimerade för att säkerställa längre batteritid. De levande bakgrundsbilderna pausas automatiskt när skärmen är låst.

Bakgrundstillverkare

Bakgrundstillverkare av Real Zhang erbjuder ett kreativt utrymme för att designa tapeter i olika kategorier, inklusive videobakgrunder. Här är de kritiska punkterna i denna app är följande:

 • Möjlighet att automatiskt byta tapeter och förbrukar mindre ström.
 • Dina levande bakgrundsbilder sparas på den lokala lagringen och ändrar inte originalfilen.
 • Stöder HD-videobakgrund, 2k och 4k videobakgrundsformat.
 • Möjlighet att välja mellan 60 bildrutor och 30 bildrutor videobakgrund.
 • Skapa levande bakgrundsbilder med GIF.
 • Kraftfulla videoredigeringsverktyg för att lägga till en kreativ touch till videor.
 • Möjlighet att lägga till ljud och aktivera loop-läge i live-bakgrunden.
 • Minskad batteriförbrukning av levande bakgrundsbilder.
  Få uppspelningskontrollgester i iOS 7 Music App, CC och låsskärm

Cartogram – Live Map Wallpaper

Slutligen har vi Kartogram på listan över appen för att skapa levande bakgrundsbilder som gör att du kan skapa olika typer av bakgrundsbilder och bakgrunder, inklusive minimala och levande kartbakgrunder. Denna app är en skattkammare för kartografiälskare som gillar minimal design.

Alla levande bakgrundsbilder designade med denna app ger ett fantastiskt utseende till MOLED-, Super AMOLED- och OLED-skärmarna på smartphones och surfplattor.

Appen fungerar enligt följande:

 • Välj en plats och stil för att designa en levande kartbakgrund.
 • Välj en fördesignad levande tapet från biblioteket för ditt hem och din låsskärm.
 • Live Wallpaper ändras automatiskt i kontext till din nuvarande plats.
 • Möjlighet att dela din kreativitet med dina vänner på sociala medier.
 • Använd spårnings- och slumpmässigt läge för levande bakgrundsbilder.
 • Dark Mode-funktion för att undvika ansträngda ögon under natten.

Slutsats

Vi hoppas att du nu har en klar uppfattning om hur du skapar levande bakgrundsbilder på din iPhone och Android. Du kan enkelt skapa en levande bakgrundsbild med ett levande foto på din iPhone. Du kan ladda ner en av apparna ovan för att skapa levande bakgrundsbilder och visa dem på din Android-smarttelefon.

Om du precis har migrerat från en Android till en iPhone, så här kan du överföra din kontakt.