Hur man fixar javascript: void(0) Fel i Chrome

Javasript är allestädes närvarande i våra liv. Du skulle vara svårt att hitta en webbplats som inte använder den. De finns definitivt men de är sällsynta och kommer normalt att ha statiskt innehåll. Webbplatser som uppdaterar dynamiskt, t.ex. liveuppdateringar och flöden, kan göra det med Javascript.

Eftersom Javascript används av webbplatser interagerar eller upplever vi det via våra webbläsare. Moderna webbläsare som Chrome och Firefox stöder Javascript direkt. Allt du behöver göra är att installera en av de två webbläsarna (eller någon annan modern webbläsare) på ditt skrivbord och du kan komma åt vilken modern webbplats som helst.

Åtgärda felet i javascript:void(0).

Javascript är en viktig byggsten för många webbplatser och det är därför, om det finns ett problem med din webbläsare, på ditt skrivbordsoperativsystem eller Javascript som körs på en webbplats, kommer du inte att kunna komma åt en viss eller alla webbplatser.

Ett vanligt fel som visas när något går fel med Javascript är javascript void 0-felet.

Webbplatsspecifikt fel

Javascript void 0-felet är ett fel som visas av en webbplats när den läses in. Det kan visa sig på olika sätt men det betyder inte nödvändigtvis att du ser felet på varje enskild webbplats.

Kontrollera om du får felet på andra webbplatser. Om inte, är felet specifikt för en webbplats. Det kanske inte finns så mycket du kan göra för att fixa detta eftersom det är på webbplatsens slut, men försök med de andra korrigeringarna nedan. Du kan inspektera webbkonsolen i din webbläsare och meddela webbplatsägaren om problemet.

Webbläsarspecifikt fel

Många moderna webbläsare är nu Chromium-baserade men det betyder fortfarande inte att alla är exakt likadana. Vissa webbläsare kan ha problem med vissa webbplatser medan andra kanske inte. Prova att använda en annan webbläsare för att komma åt webbplatsen.

Inaktivera tillägg/tillägg

Tillägg och tillägg är bra men de kan störa webbplatser och innehållet när det laddas. Om du plötsligt har börjat få javascript void 0-felet efter installation av ett nytt tillägg/tillägg, inaktivera det och försök igen.

Testa att inaktivera alla tillägg/tillägg och gå sedan till webbplatsen.

Inaktivera innehållsfiler för skrivbordet

Annonsblockerare och innehållsfilter är inte exklusiva för webbläsare. De kan installeras på stationära datorer som appar ungefär som nätverksövervakningsverktyg kan. De blockerar proaktivt annonser i alla appar men de kan orsaka problem med Javascript.

Om du använder ett innehållsfilter på skrivbordet, inaktivera det och försök komma åt webbplatsen.

Aktivera Javascript

Javascript är aktiverat som standard i moderna webbläsare men om du har för vana att ändra din webbläsares inställningar kan du ha inaktiverat det eller något som behövs för att köra Javascript.

1. Krom

Klicka på knappen för fler alternativ uppe till höger i Chrome och välj Inställningar.
Gå till Sekretess och säkerhet.
Välj Webbplatsinställningar.
Bläddra till avsnittet Innehåll i slutet.
Se till att Javascript är inställt på Tillåtet.

2. Chromium-Edge

Öppna Kontrollpanelen.
Gå till Nätverk & Internet>Internetalternativ.
Välj fliken Säkerhet.
Klicka på knappen Anpassad nivå.
Aktivera ”Skript av Java-appletar”.

3. Firefox

Öppna Firefox och skriv about:config i URL-fältet.
Acceptera varningen på skärmen.
I sökfältet letar du efter ”javascript. enabled” och se till att dess värde är satt till True.
Om den är inställd på False, dubbelklicka på den för att ändra den till True.

Slutsats

Javascript-fel löses sällan av användare. Om du inte har installerat ett buggytillägg eller om du inte har uppdaterat din webbläsare på exceptionellt lång tid, finns det inte mycket du kan göra för att fixa dessa feltyper.

Det är upp till en webbplatsadministratör att fixa dem, men du kan hjälpa till genom att tillhandahålla konsolloggar från din webbläsare.