Hur man får Chrome att sluta erbjuda att spara kreditkortsdata

Med Google Chrome kan du spara kreditkortsinformation för en snabb och smidig kassa när du köper något online. Men om du aldrig använder den här autofyllfunktionen och vill att Chrome ska sluta erbjuda dig att spara din data, så stänger du av den så här.

Hur man får Chrome att sluta erbjuda att spara kreditkortsdata

Det första du vill göra är att starta Chrome, klicka på menyikonen och klicka sedan på ”Inställningar”. Alternativt kan du skrivachrome://settings/ i adressfältet för att gå direkt dit.

Rulla ned tills du ser rubriken Autofyll och klicka på ”Betalningsmetoder”.

Avaktivera reglaget bredvid ”Spara och fyll betalningsmetoder”.

Avancerade Autofyll-begränsningar

För den här nästa delen ska vi gå in på en del av Chrome som du kanske inte visste fanns: Chrome-flaggor. Dessa är ofta experimentella funktioner som låter dig testa saker som för närvarande är under utveckling för Chrome.

Innan du börjar klicka och finjustera ditt lilla hjärta, kom ihåg att de flesta av dessa funktioner inte är färdiga. De är mest där, men inte helt. Som ett resultat kan dessa flaggor göra att din webbläsare eller dator blir instabil – och ju fler flaggor du justerar, desto större är chansen att detta händer. Vi försöker inte skrämma bort dig från att testa saker, naturligtvis, men du bör hålla dina förväntningar i schack.

Dessutom kan Google ta bort någon av dessa flaggor när som helst, så om en funktion plötsligt försvinner kan den eventuellt ha avbrutits. Det händer inte så ofta, men det händer ibland.

Om du fortfarande är intresserad av den här experimentella funktionen, öppna en ny flik och skriv följande i adressfältet:

chrome://flags

När adressen öppnas, skriv ”Kreditkort” i sökrutan.

Scrolla ned tills du ser ”Ablationsexperiment för kreditkortsautomatik.” Klicka på rullgardinsmenyn och välj sedan ”Aktiverad”.

När det är aktiverat visas inte längre förslag på autofyll för kreditkort när du kommer åt betalningsfält och formulär.

Därefter, för att se till att inga fler fönster dyker upp och erbjuder att spara din information, låt oss titta på ett par andra flaggor att inaktivera.

I sökrutan ovan skriver du in ”Google Payments” och väljer ”Inaktivera” från rullgardinsmenyn för dessa två flaggor:

Kryssrutan för att spara Google Payments-kort
”Aktivera erbjudande om uppladdning av autofyllda kreditkort”

Dessa ändringar träder i kraft nästa gång du startar om Chrome.

Hur man stoppar kreditkortsinformation från att synkroniseras

För att förhindra att all denna information synkroniseras med någon av dina enheter som är anslutna via ditt Google-konto, kommer vi att stänga av synkronisering av betalningsmetoder i Chrome.

Klicka på din profilbild och klicka sedan på ”Synkronisera till.” Du kan också skriva chrome://settings/people i adressfältet och trycka på Retur.

Klicka på din profilbild och klicka sedan på

Under rubriken People klickar du på ”Synkronisera” för att öppna en fullständig lista över allt som synkroniserats med ditt Google-konto.

På nästa skärm listas allt som sparas på ditt konto och synkroniseras på alla dina enheter nedan. Som standard är ”Synkronisera allt” aktiverat. För att manuellt växla vilken information som ska synkroniseras med Chrome måste du först stänga av ”Synkronisera allt” och sedan inaktivera ”Betalningsmetoder och adresser med Google Pay” genom att växla växeln mittemot den.

Hur man tar bort kreditkortsinformation

Om du redan har sparat kreditkort som du vill ta bort, börja med att ta bort varje post från listan nedan. Klicka på de tre prickarna och klicka sedan på ”Ta bort”.

När det här kortet har raderats är du ett steg närmare från att radera alla betalningsmetoder från Googles minne.

Om du har aktiverat synkronisering för betalningsmetoder i Chrome och köper något online kan Chrome ha frågat om du vill spara ett kreditkort på din Google Pay. Om du accepterade det kan ditt kort ha sparats i Google Pay. Så här tar du bort det från Google Pay också.

Gå vidare till Google Pay och klicka på hamburgermenyn till vänster och klicka sedan på ”Betalningsmetoder”.

På nästa sida hittar du betalningsmetoden du vill ta bort och klickar på ”Ta bort”.

Ett fönster öppnas som varnar dig om att du vid radering inte längre kommer att kunna använda denna betalningsmetod utan att lägga till den igen. Klicka på ”Ta bort”.

Det är allt. Nu, när du fyller i ett formulär som innehåller kreditkortsinformation, kommer Chrome inte att be dig spara denna personliga information för att använda i framtiden när du fyller i betalningsinformation.