Hur man designar en broschyr med Canva

Tänk på en stads välkomstcentrum. Du brukar se en vägg av iögonfallande papper som förklarar olika saker att göra i området och spännande kommande evenemang. Det kallas broschyrer. Många människor verkar flockas till dem och med goda skäl; de är alltid fulla av information. Men vad har detta med dig att göra?

Om du letar efter ett bekvämt och kostnadseffektivt sätt att få ut ditt företags information i världen, är en broschyr ett bra sätt att göra det, och Canva är den perfekta designplattformen för att skapa den.

Delar av en framgångsrik broschyr

Att skapa en broschyr är en ganska enkel steg-för-steg-process. Det finns dock några faktorer du bör tänka på innan du dyker in på Canvas Editor-sida.

Läsbarhet

Att se till att din broschyr är lättläst är helt avgörande. Du kan ha alla vackra färger och coola bilder, men om läsaren inte kan smälta informationen spelar allt ingen roll.

Se till att undvika jargong och använd enkla meningar – komponera dem inte till gigantiska stycken. Vanligtvis är två till tre meningar per stycke en bra gräns.

Dessutom kan du överväga att organisera ditt innehåll med rubriker och använda lättlästa teckensnitt och storlek för dina ord.

Engagerande innehåll

Varje kvadrattum av din broschyr behöver inte vara täckt med ord. Men det som skrivs måste vara fängslande för läsaren. Istället för att tala om för folk att de borde köpa från ditt företag eller kolla in din webbplats, visa dem varför med ett inbjudande språk.

Om du upptäcker att du har det svårt kan du använda AI-skrivassistenter för att skapa engagerande innehåll.

En logotyp är en viktig del av ett företag – det är i huvudsak företagets identitet. Så hitta en bra plats för din logotyp i din broschyr.

Har du ingen ännu? Testa att använda Canva för att skapa din logotyp. Du kan göra det från grunden eller använda en av Canvas många mallar.

Kundrekommendationer

Om det finns utrymme är det ett bra sätt att locka människor att ge ditt företag en chans att lägga till rekommendationer från verkliga kunder till ditt företag. Se till att använda positiva, engagerande och relativt korta recensioner.

Och viktigast av allt, se till att de är ärliga och verkliga. Ditt företag vill inte åka fast när de lägger fram en lögn i en broschyr.

Kontaktinformation

Det skulle vara ganska dumt att skapa en hel broschyr med information för allmänheten och inte inkludera företagets kontaktuppgifter. Denna information kan innefatta företagets fysiska adress, e-postadress, telefonnummer och vilka sociala medieplattformar läsaren kan hitta den på.

Uppmaning till handling

Ha alltid en uppmaning till en broschyr – om du inte gör det, vad är poängen med att lägga tid och pengar på att skapa en?

En uppmaning till handling kan vara allt från ”kom med oss ​​på vårt evenemang” till ”ring för offert.” Du behöver inte överkomplicera det, men motivera din publik att vidta åtgärder.

Hur man skapar en broschyr med Canva

Att skapa en broschyr liknar att göra ett flygblad på Canva. Det behövs dock mer information och uppseendeväckande bilder – vid sidan av möjligheten till flera veck.

1. Logga in och navigera till broschyrer

Du måste logga in på Canva med dina personliga uppgifter. Om du inte har ett konto ännu, registrera dig. Du kan använda din personliga e-post eller en affärse-post – helt upp till dig.

Från Canvas huvudsida finns det två sätt att börja skapa en broschyr. Du kan gå till Design Spotlight > Marknadsföring > Broschyrer – det här sättet leder dig till den trefaldiga broschyren och alla mallar som följer med den.

Du kan också klicka på Skapa en design och skriva broschyr i sökfältet. Flera alternativ för olika storlekar och broschyrvikningsstilar kommer att visas. Du kan välja en broschyr beroende på dina preferenser och hur mycket information du har att placera på sidorna.

2. Hitta en mall

Om du utgår från Design Spotlight har du ett stort urval av mallar längst ner på sidan att gå igenom. Välj en du gillar så öppnas redigeringssidan så att du kan börja anpassa.

Om du väljer att välja en annan stil eller storlek från rutten Skapa en design, kan du hitta mallar i Design på redigeringssidan till vänster.

Resten av instruktionerna nedan är för alla stilbroschyrer du bestämmer dig för att skapa.

3. Anpassa din broschyr

Det är här skapandet börjar. Välj element, färger och till och med dina egna foton som representerar ditt varumärke eller företag.

Välj en färgpalett och teckensnitt

Till vänster under Design klickar du på Stilar. Därifrån ser du flera färgpaletter som du kan välja mellan för att förbättra din broschyrdesign. När du har hittat en palett du gillar kan du också ändra teckensnittet.

Se till att du klickar på Använd på alla sidor, så att alla ändringar distribueras.

Skriv ut texten

Det fina med dessa mallar är att du inte behöver ta reda på var du ska skriva texten – den har utrymmet redo att ta med dig. Mallarna kan till och med hjälpa dig att komma på andra idéer för broschyren som du inte skulle ha kommit ihåg att lägga till – tips om företaget och teammedlemmar är bara ett par alternativ.

Klicka bara över ordspråket du vill ändra, så kommer textrutan att visas. Kom bara ihåg att hålla det till saken. Du vill inte skriva allt om en specifik produkt; precis tillräckligt för att få folk intresserade.

Ladda upp dina egna foton

Om du upptäcker att du behöver lägga till dina egna bilder i broschyren för att göra den mer personlig är det otroligt enkelt att göra det.

Till vänster, välj Uppladdningar och klicka antingen på Ladda upp filer eller dra och släpp dina foton från mappen. När den är klar med uppladdningen drar och släpper du bilden över bilden du vill att den ska ersätta. Canva kommer att justera måtten efter behov.

Lägg till eller ta bort element

På valfri mall du väljer att använda kommer det att finnas flera element som redan är kopplade till broschyren. Detta kan inkludera foton, former och andra komponenter på sidan.

Om du vill ta bort ett element klickar du helt enkelt på det, en ruta visas runt det och trycker på Delete på tangentbordet.

Om du vill lägga till en komponent klickar du på Elements till vänster och söker igenom allt Canva har att erbjuda. Du kan lägga till olika former, klistermärken, diagram och till och med en ram eller ett rutnät att lägga till foton på.

Canva gör det superenkelt att skriva ut allt, och priserna är konkurrenskraftiga.

När du får din broschyr att se ut som du vill att den ska se ut, klicka på Skriv ut trifolder. Välj din pappersfinish, hur många du vill skriva ut, klicka på Fortsätt och fyll i dina uppgifter. Det är så enkelt.

Om du började från Skapa en design, klicka på Dela > Skriv ut din design. Beroende på din design, välj antingen Trifolds eller Flyers för en Bifold. Du kommer att kunna vika dem på mitten när du får dem med posten.

Använd Canva för att skapa din nästa broschyr

Det finns så många sätt att dra fördel av Canva när det kommer till ditt varumärke eller företag – att skapa en broschyr är bara ett av dem.

När du är redo att sätta ihop din broschyr, följ stegen ovan och försök att införliva så många av elementen för en framgångsrik broschyr som möjligt. Du kommer inte att bli besviken på resultatet.