Hur man blir en snabb ingenjör 2023

Spread the love

En karriär inom snabb ingenjörskonst verkar lovande med tanke på den ökande tillväxten av artificiell intelligens (AI) inom olika branscher.

Teknikföretag från hela världen söker anställa skickliga och effektiva tekniker för att underlätta kommunikationen med maskinen och vidarebefordra instruktioner.

Eftersom dessa företag investerar mycket i AI, har snabb ingenjörskonst blivit en spirande karriär. Så ingenjörer har inte bara möjlighet att växa utan också dra ut en vacker lön av det.

Om du vill trivas inom denna lukrativa domän och skala upp din karriär, hjälper den här artikeln dig att lära dig hur du blir en snabb ingenjör.

Låt oss först diskutera vad prompt engineering är och sedan ta reda på hur man blir det.

Vad är prompt engineering?

Snabb ingenjörskonst är en framväxande och lukrativ domän inom teknikindustrin som blir populär med AI-modellernas blomstring. På den här domänen kommunicerar ingenjörer med relevanta färdigheter med AI-modeller som ChatGPT och Midjourney och vägleder dem att generera det önskade resultatet.

Uppmaningar är i grunden några specifika texter som utlöser AI-modellerna för att producera ett svar som tillgodoser de önskade kriterierna. Och prompt ingenjörskonst är ett naturligt språkbearbetningskoncept där ingenjörerna måste vara experter på indata som kommer att ge dem den önskvärda produktionen från AI-modellen när de passeras genom den.

Huvuduppgiften för snabbingenjörer är att skapa och förfina de uppmaningar som kommer att vägleda AI-modellerna för att generera det önskade resultatet. Det är de som effektivt kan kommunicera med AI-chatbotar som körs på betydande språkmodeller och skalar upp dem. Detta teknikområde är en av de kritiska aspekterna av det moderna AI-paradigmet.

Dessutom är snabba ingenjörer ansvariga för att finjustera och strukturera indata som används för att träna AI-modeller för att maximera deras effektivitet. Kvaliteten på indatauppsättningen som tillhandahålls av snabbingenjörer måste vara hög eftersom en dåligt utformad prompt kommer att minska sannolikheten för att få det avsedda svaret från AI-läget.

Historiskt sett uppstod denna domän av nödvändighet eftersom AI-experter inte kunde kommunicera effektivt med AI-systemet och få det svar de ville ha. Prompting utvecklades inte av AI-experter i början; istället kom det upp som en nödvändig funktion medan AI utvecklades.

Tekniska färdigheter för att bli en snabb ingenjör

För att bli en snabb ingenjör måste du ha några specifika tekniska färdigheter så att du enkelt kan utveckla och förfina uppmaningar för AI-modellerna.

 • Den grundläggande tekniska färdigheten som en snabb ingenjör behöver ha är effektiva analytiska och problemlösningsförmåga.
 • Att ha teknisk erfarenhet av Big Data-tekniker som Hadoop, Apache Spark och många andra tekniker behövs för att bli en snabb ingenjör.
 • När du arbetar med en AI-modell måste du arbeta med en stor mängd data, så att ha kunskapen inom Big Data-teknik kommer att vara till hjälp.
 • Förutom det behöver du också goda kunskaper i programmeringsspråk som Java, C++ och Python för att kunna förstå hur AI-modeller fungerar och modifiera texten för att få den utdata du vill ha.
 • Du måste vara skicklig i att arbeta med AI-verktyg och dataanalystekniker. Detta kommer att hjälpa dig att maximera effektiviteten och noggrannheten för de uppmaningar du skapar.
 • Du behöver också ha en omfattande förståelse för NLP, AI-genererad innehållsutveckling och maskininlärning. Att lära sig naturlig språkbehandling (NLP) hjälper dig att generera korrekta uppmaningar.
 • Snabb ingenjörskonst innebär att arbeta med stora datamängder och bygga uppmaningar, så att veta hur man hanterar och lagrar data eller dataanalys kan vara mycket fördelaktigt.
  Hur man bestämmer vilken Nintendo Switch som är rätt för dig

Det är inte nödvändigt att ha en djup förståelse för algoritmer och datastrukturer, men kunskap inom dessa områden kommer att jämna ut ditt arbetsutrymme.

Branscher som anställer snabba ingenjörer

Eftersom AI sakta börjar integreras i de flesta branscher ökar också behovet av snabba ingenjörer.

Fördelarna med AI är så enorma att det lockar organisationer över branscher att integrera tekniken i sin verksamhet, vilket skapar möjligheter för snabba ingenjörer.

Med tiden kommer AI att växa och fler industrier kommer att ansluta sig till trenden att använda AI, vilket i slutändan kommer att leda till fler anställning av snabba ingenjörer.

 • Många nyhetssajter anställer för närvarande snabba ingenjörer eftersom de implementerar AI-modeller som ChatGPT i sina företag. De kräver snabba ingenjörer för att skapa och ändra meddelanden som kommer att optimera nyhetsinnehållet på byrån.
 • AI-kontraktsgranskningsföretag letar också efter snabba ingenjörer som hjälper dem att träna stora språkmodeller och finjustera uppmaningarna som ger det önskade resultatet.
 • Många AI-baserade företag anlitar dem för att korrekt kommunicera med AI-modeller och utbilda dem enligt organisationens krav.
 • Organisationer inom AI-marknadsindustrin anställer för närvarande snabba ingenjörer och betalar dem fina löner.
 • Företag som säljer AI-bilder eller verktyg anställer snabba ingenjörer för att träna uppmaningarna och generera det resultat de behöver.
 • Organisationer som arbetar med AI-videoskapande behöver också snabba ingenjörer som hjälper dem att skapa uppmaningar som kommer att passa företagets framtida behov.
 • Snabba ingenjörer har också goda möjligheter inom e-handelsbranschen. Som en snabb ingenjör kan du hjälpa e-handelsorganisationen att tillhandahålla effektiv kundsupport genom att träna AI-modeller för att ge ett korrekt svar.
 • Många webbplatsägare söker blivande snabba ingenjörer som kan hjälpa dem att skapa webbinnehåll. De snabba ingenjörerna kommer att arbeta med olika datamodeller för att skapa webbplatsinnehåll som inlägg och vanliga frågor som behövs i stor utsträckning av användarna.
 • Dessutom är hälso- och sjukvårds- och finansbranschen i behov av snabba ingenjörer eftersom AI utvecklas med tiden, och de behöver dem för att hålla sig uppdaterade med de nuvarande trenderna.

Karriärmöjligheter inom prompt teknik

I takt med att AI går framåt med tiden (som AI-chatbotar som vinner enorm popularitet i olika branscher) ökar också efterfrågan på snabba ingenjörer. De kräver snabba ingenjörer för att kommunicera effektivt med AI-modeller och maskiner.

Därför ökar karriärmöjligheterna inom prompt ingenjörskonst snabbt, och det finns många öppningar med högt betalda löner. I takt med att AI-chatbotar utvecklas kommer möjligheten för snabba ingenjörer också att vidgas för att finjustera utdatakvaliteten för AI-chatbotar.

När du väl börjar leta efter ett nytt snabbt ingenjörsjobb eller vill byta från ditt gamla kommer du att hitta många möjligheter. Några av exemplen på de senaste öppningarna är följande:

 • Booz Allen Hamilton, ett IT-tjänsteföretag verksamt i USA, letar efter snabba ingenjörer med en utbetalning på $93 000 – $212,000 per år.
 • Anthropic, ett högprofilerat teknikföretag, anställer snabba ingenjörer för att skapa ett pålitligt, säkert och styrbart AI-system. För personer med rätt kompetens, erbjuder de en utbetalning på $62 000 – $95,000.
 • Om du är väl van vid design och utveckling av AI-prompter kan du ansöka om IDHA-jobbet som AI-promptingenjör på Boston Children’s Hospital. Din huvudsakliga uppgift kommer att vara att arbeta med acceleratorn för innovation och digital hälsa och även lösa problem relaterade till AI-prompter. För den rollen kommer organisationen att betala runt $80 100 – $101 000, beroende på din kompetens.
  Hur skapar man anonym (falsk) e-post för att skydda onlineidentitet?

Dessutom kan du också arbeta som frilansande snabbingenjör och generera bra inkomster genom att utföra många kontraktsjobb. På sajter som Upwork hittar du många jobbmöjligheter där du hjälper kunder att arbeta med AI-modeller och hjälpa dem att förbättra sina uppmaningar. Du kan tjäna runt många dollar per timme beroende på din erfarenhet och jobbkrav.

Hur man lär sig uppmaningar för AI-verktyg

Att lära sig hur man använder de idealiska uppmaningarna för AI-verktyg som ChatGPT, Midjourney, etc., är inte lätt. För att lära dig uppmaningar för ett visst AI-verktyg måste du förstå hur det fungerar och vilka sökord som i första hand genererar resultatet.

Oavsett om du arbetar med ChatGPT, Midjourney eller något annat AI-verktyg måste din uppmaning vara beskrivande och ha minst sju ord. För att få önskad utdata från ChatGPT och Midjourney bör dina meningar innehålla ett ämne och en deskriptor så att AI-modellen kan förstå vad du försöker förmedla.

Det finns många kurser och webbplatser som kan hjälpa dig att bemästra konsten att skriva högkvalitativa uppmaningar för AI-verktyg. Du måste arbeta på olika uppmaningar och testa dem, eftersom det kommer att hjälpa dig att lära dig dem mer och polera dina färdigheter.

Här är några snabba ingenjörskurser som du kan kolla in;

#1. ChatGPT 101: Lär dig ChatGPT-uppmaningar och ChatGPT-smarta tips

Skapat av Peter Alkema och TeraVerse Instruktör, ChatGPT 101 är en fantastisk Udemy-kurs som hjälper dig att lära dig alla viktiga ChatGPT-uppmaningar som du behöver. Detta är en populär kurs som även toppföretag som Nasdaw, Volkswagen, Box, etc. tar upp för sina anställda.

Vad du kommer att lära dig:

 • En djup inblick i ChatGPT:s inverkan på den moderna världen
 • Olika tricks från influencers på Linkedin.
 • Introduktion till några viktiga ämnen som automation, autonoma fordon, AI, förskjutning och störningar.
 • Den innehåller smarta tips som är användbara för nybörjare och snabbingenjörer på medelnivå.
 • Författaren kommer också att lära dig om kognitiv datoranvändning och visa upp fallstudier av den fjärde industriella revolutionen.

När du har köpt den här kursen får du 104 nedladdningsbara resurser, sex artiklar och 15 timmars on-demand-video, och tillsammans täcker de allt du behöver lära dig.

#2. ChatGPT-promptingenjör med 1200+ uppmaningar

ChatGPT prompt ingenjör med 1200+ uppmaningar från Udemy är en utmärkt kurs som lär dig konsten att prompt ingenjör och kan hjälpa dig att nå ditt mål att bli en snabb ingenjör.

Vad du kommer att lära dig:

 • Att använda produktivitetsuppmaningar tillsammans med personliga livsuppmaningar och personliga tillväxtuppmaningar, vilket kommer att öka produktiviteten för AI-modellen.
 • Tips och tekniker för att undvika felaktiga sätt att uppmana
 • Det finns kapitel som kommer att täcka alla typer av uppmaningstekniker och begränsningar som du kommer att möta i ChatGPT.

Den här kursen ger dig tillgång till 1,5 timmars on-demand-video och två nedladdningsbara resurser, som är tillräckliga för att hjälpa dig att lära dig om uppmaningar från början. Dessutom kommer du att få mer än 1200+ uppmaningar som du kan ladda ner och använda för att förbättra din upplevelse av att arbeta med uppmaningar på ChatGPT.

Nizamuddin Siddiqui har skapat den här kursen, och hans huvudsakliga syfte är att hjälpa dig förstå ChatGPT-modeller så att du kan skriva korrekta ChatGPT-uppmaningar.

  Populära blockchain-programmeringsspråk för säker utveckling

#3. Snabb konstruktion med ChatGPT 4 & Midjourney 2000+ uppmaningar

Denna högt rankade snabba ingenjörskurs för ChatGPT och Midjourney skapades av Saad A. Hittills har tusentals studenter valt denna kurs. Författaren, genom detta program, syftar till att hjälpa till att bemästra snabb ingenjörskonst med ChatGPT och Midjourney.

Vad du kommer att lära dig:

 • Kursen presenterar material som lär dig att implementera avancerade SEO-tekniker genom att använda ChatGPT. Detta hjälper dig att skapa optimerade blogginlägg.
 • Det ger dig också en ordentlig förståelse för hur AI-verktyg kan hjälpa företag att öka produktiviteten samtidigt som du sparar tid och pengar.
 • Du kommer också att lära dig teknikerna för att skapa engagerande e-postmarknadsföringskampanjer genom att utnyttja ChatGPT 4.

Många kända teknikföretag rekommenderar den här kursen eftersom den täcker olika aspekter genom dess 12 timmars on-demand-video och tre nedladdningsbara resurser. Författaren har också inkluderat många material som kommer att förbättra dina många karriärutvecklingsfärdigheter när du använder ChatGPT.

#4. Introduktion till prompt teknik för generativ AI

Introduktion till prompt Engineering for Generative AI är en idé av Ronnie Sheer, som skapade den här LinkedIn-kursen så att du kan bygga en solid samtidigt som du lär dig snabb ingenjörskonst.

Vad du kommer att lära dig:

 • Kursen är till nytta för nybörjare eftersom dess material kommer att lära dig mycket om NLP-kapacitet såväl som användningen av NLP API:er.
 • Det kommer att ge en översikt över stora språkmodeller och skillnaden mellan polletter och ord.
 • Från textgenerering och AI-genererade bilder till avancerade koncept, den här kursen täcker många viktiga ämnen som är viktiga i snabb teknik.

Alla delar av kurserna lärs ut genom on-demand-video med levande exempel så att det är lätt för dig att förstå hur du kan använda de lämpliga uppmaningarna.

Kursen ger dig också tillgång till många viktiga träningsfiler som du kan använda och förbättra din snabbkvalitet. Många människor har redan valt detta program eftersom det säkerställer omfattande lärande och ett högt betyg är beviset.

#5. ChatGPT prompt ingenjörskurs

Denna snabba ingenjörskurs för ChatGPT är skapad av den berömda YouTubern ”H-Educate”. Det är en helt gratis videokurs tillgänglig på hans YouTube-kanal.

Vad du kommer att lära dig:

 • I den här videon har författaren också lyft fram alla typer av uppmaningar, inklusive avancerade uppmaningar, och lagt fram många exempel så att du kan öva dem.
 • Du kommer också att lära dig om många ChatGPT-uppmaningar som du knappast hittar i andra kurser. Dessa kan verkligen hjälpa dig att växa i din karriär.
 • Modell och token är viktiga aspekter av prompt engineering, och den här kursen ger dig en bra överblick över dessa två viktiga ämnen.
 • Du kan också lära dig om viktiga färdigheter som hjälper dig att förbättra kvaliteten på din prompt så att du kan få önskat resultat.

Det kan verka som en 30-minuters videokurs för snabb ingenjörskonst, men den hjälper dig att lära dig om alla aspekter av uppmaningar från början.

Slutsats

Med utvecklingen av AI-verktyg har snabb ingenjörskonst blivit ett krävande område. Många företag från olika sektorer söker nu aktivt efter snabba ingenjörer som hjälper dem med korrekta uppmaningar och tränar deras AI-modeller.

Denna efterfrågan på snabba ingenjörer indikerar att det kan bli en lukrativ karriär. Och om du är intresserad av detta område kan du lära dig de färdigheter som krävs för att bli en snabb ingenjör, som diskuterats ovan. Det hjälper dig att få ett anständigt jobb i ett företag.

Dessutom kan du arbeta som frilansande snabbingenjör och få en utmärkt lön genom att arbeta för olika kunder via plattformar som Upwork och Fiverr. Valet är ditt, men vägen är intressant och lovande!

Du kan nu kontrollera dessa ChatGPT-uppmaningar för att höja din upplevelse.