Hur man blir av med delad skärm på en iPad

snabblänkar

Split View-funktionen i iPadOS gör det enkelt att göra flera saker på din iPad, men det är inte allas kopp te. Oavsett om du kom in i vyn med delad skärm av misstag eller om du bara inte gillar funktionen, så här blir du av med den.

Hur man avslutar Split View på din iPad

I Split View visas två appfönster sida vid sida med en svart partition som separerar dem. Separeringsfältet fungerar som ett skjutreglage, som du kan dra åt höger eller vänster för att ändra storlek på de två fönstren enligt dina önskemål.

Detta gör att du också kan avsluta Split View på din iPad genom att dra avgränsningsfältet mot vänster eller höger kant av skärmen. Om du till exempel vill stänga appen du har öppnat på vänster sida av skärmen, skjut avdelaren till vänster kant. Släpp fingret när en app försvinner och den andra expanderar till ett helskärmsfönster.

Alternativt kan du snabbt avsluta Split View i iPadOS genom att trycka på de tre prickarna överst i appen du vill fortsätta använda och välja Helskärm från rullgardinsmenyn. På samma sätt kan du trycka på de tre prickarna högst upp i appen du vill stänga och välja Stäng från rullgardinsmenyn.

Hur man permanent inaktiverar Split View i iPadOS

Om du vill inaktivera Split View för gott, gå till Inställningar och välj Multitasking & Gestures från sidofältet till vänster. I den här menyn ser du tre alternativ under Multitasking: Av, Dela vy & Skjut över och Stage Manager.

Du kan antingen välja Av för att inaktivera multitasking med delad skärm helt eller trycka på Stage Manager. Tyvärr innebär att inaktivera Split View att du förlorar åtkomsten till Slide Over-funktionen.

Om du föredrar att ha en sekundär app öppen i ett flyttbart flytande iPhone-liknande fönster över toppen av en helskärmsapp, kanske det inte är den bästa idén att inaktivera Split View. Vi rekommenderar dock att du aktiverar Stage Manager-funktionen i iPadOS för att fortsätta dra nytta av din iPads multitasking-funktioner eftersom den låter dig ha upp till fyra appar öppna samtidigt.

Allt som allt, även om Split View låter dig effektivt multitaska på din iPad och jonglera med flera appar samtidigt, är det inte idealiskt för alla scenarier. Så vi förstår om du vill avsluta eller inaktivera visningen av delad skärm på din iPad helt. Ändå är det en besvikelse att avvägningen för att permanent inaktivera Split View förlorar Slide Over-funktionen.