Hur man avbryter återkommande prenumerationer på Steam

snabblänkar

Viktiga takeaways

  • Att säga upp ett återkommande abonnemang på Steam är nödvändigt för att förhindra framtida avgifter via din betalningsmetod.
  • Att avinstallera ett spel eller en tjänst på Steam avbryter inte automatiskt några aktiva prenumerationer.
  • Återbetalning av en Steam-prenumeration är möjlig inom 48 timmar efter köpet om du inte har använt prenumerationen.

Det är enkelt att sätta upp ett abonnemang på Steam, men det är svårare att säga upp ett abonnemang. Det kräver lite arbete, men du kan säga upp ett återkommande abonnemang på Steam och förhindra ytterligare avgifter.

Hur man avbryter en återkommande prenumeration på Steam

Steam-prenumerationer är månadsavgifter du betalar när du registrerar dig för en onlinetjänst, till exempel en prenumeration på ett av de många MMO-spel (vad är MMO-spel?) som finns tillgängliga idag, eller ett spelbibliotek som EA Play. Dessa prenumerationsavgifter kommer att fortsätta varje betalningsperiod tills du säger till Steam att säga upp dem.

Det är viktigt att notera att avinstallation av ett spel eller en tjänst på Steam inte avbryter några aktiva prenumerationer med det. Du måste uttryckligen säga till Steam att avbryta de återkommande betalningarna om du inte använder tjänsten längre.

För att komma igång med att avsluta en prenumeration på Steam, använd Steam-skrivbordsappen och klicka på ditt visningsnamn uppe till höger i fönstret. Välj sedan Kontoinformation: [Username].

Om du vill avbryta din prenumeration via Steam-webbplatsen är stegen nästan identiska med att säga upp via klienten. Den enda skillnaden är att användarnamnsväljaren ser annorlunda ut på webbversionen än på Steam-klienten.

Under Butik och köphistorik väljer du Hantera prenumerationer. Siffran bredvid texten visar hur många tjänster du har registrerat, inklusive inställda.

I nästa fönster hittar du den prenumeration du vill avsluta och klickar på Redigera.

Välj sedan alternativknappen Avbryt min prenumeration och klicka på Verkställ.

Detta kommer att avbryta din prenumeration på tjänsten eller spelet på Steam.

Om du vill återaktivera din prenumeration, upprepa processen ovan och välj alternativknappen för det alternativ du vill prenumerera på.

Kan du få återbetalning för ett Steam-abonnemang?

Det är möjligt att återbetala ett spel på Steam om det inte faller dig i smaken, men visste du att du också kan göra det för prenumerationer? Reglerna är mycket strängare, men det är möjligt om du av misstag prenumererar på en tjänst du inte vill ha.

För att återbetala en prenumeration måste du ansöka om en inom 48 timmar efter att du köpte prenumerationen. Du kommer bara att vara berättigad till återbetalning om du inte startade upp spelet eller tjänsten under dessa 48 timmar. Även om du öppnar det en gång, kommer Valve att anse att det har använt abonnemanget. och kommer därför inte att återbetala dig.

För att återbetala en prenumeration, gå igenom spelåterbetalningsprocessen som vanligt. Håll sedan utkik efter sektionen för DLC du äger när du går igenom menyerna. Hitta din prenumeration i det här avsnittet, klicka på den och ansök sedan om återbetalning precis som du skulle göra för ett spel.

Även om du behöver hoppa igenom ett par ringar för att avbryta ett MMO- eller EA Play-abonnemang via Steam, krävs det för att stoppa framtida debiteringar genom din valda betalningsmetod. Och om du någonsin ändrar dig, upprepa bara stegen ovan och återaktivera den.