Hur man åtgärdar felet ”League of Legends inte öppnas”. [2023]

Jag har precis hjälpt mig ur det här League of Legends-felet och kommer att dela alla små detaljer med dig.

League of Legends har fått strålande recensioner från sina fans, som beskriver det som inget mindre än ett ”beroende”.

Det är ett av få spel som folk har spelat år efter år. Och det är gratis utan någon hemlig pay-for-win-algoritm, vilket plågar de flesta sådana spel.

Så jag förstår hur irriterande det måste vara när man försöker och ser att det inte öppnar sig. Personligen tillbringade jag en hel dag med att försöka ta mig förbi inloggningsskärmen, och varje gång det slog mig med detta:

Det var min första dag med League of Legends, och det var frustrerande som fan. Ändå segrade min vilja (men inte utan min kollegas hjälp).

Så följ med mig när jag berättar vad som fungerade och vad som inte fungerade. Observera att ditt problem kan vara annorlunda, och du bör prova alla korrigeringar som anges här.

Minska skärmupplösningen

Det finns många användare i League subreddit som rapporterar att minska skärmupplösningen under 1600px fungerade för dem.

Källa: Reddit

Det kan vara irriterande att ändra skärmupplösningen varje gång du spelar League of Legends, men det är en enkel lösning. Ändå kan du gå ner för att se om något annat fungerar för dig.

Använd installationskatalogen

Detta steg felsöker huvudsakligen en felaktig Riot-klient.

Du bör börja med att stänga alla Riot- och League-relaterade uppgifter.

För detta kan du öppna Aktivitetshanteraren genom att ange taskmgr i Windows Run (⊞+R). Efteråt, gå in i Detaljer, scrolla ner och hitta League-processerna. Välj här LeagueClient.exe, högerklicka och klicka på Avsluta processträd för att stänga allt på en gång.

På samma sätt scrollar du ner för att hitta Riot-relaterade uppgifter och slutprocessträdet som är associerat med RiotClientServices.exe.

Öppna sedan League-installationsmappen (C:Riot GamesLeague of Legends) och hitta LeagueClient.exe för att köra som administratör.

Det borde lösa de flesta problem på ytan. Och om det fungerar kan du skapa en genväg på skrivbordet för LeagueClient.exe. Högerklicka bara på LeagueClient.exe, håll muspekaren över Skicka till och klicka på Skrivbord (skapa genväg).

Ändra din IP-adress

Efter att ha provat alla metoder som listas här, är detta vad som fungerade för mig … att få en ny IP-adress.

Den potentiella orsaken kan vara att våra internetleverantörer har många användare som delar samma IP-adresser. Så, en specifik kan ha många användare som spelar League, och så återkom den med inloggningsfelet.

Jag kopplade till ett VPN som Proton VPN (som också har en gratis nivå), och det fungerade. Jag upprepade samma sak för att bekräfta, och varje gång gav det samma fel utan VPN och loggade in framgångsrikt med en VPN.

Försök därför att använda en och se om problemet kvarstår. Förutom Proton kan du också prova ExpressVPN, NordVPN, Surfshark, etc.

Stäng av brandväggar

Detta är ett fruktansvärt råd i allmänhet; dock fungerade det för vissa användare, särskilt Bitdefender-prenumeranter.

Så, detta speciella antivirusprogram har detta Advanced Threat Defence, som tydligen hindrade vissa användare från att spela League.

Ändå kan det hända med vilket antivirusprogram som helst, och det är bäst att stänga av avancerade brandväggar eller antivirus helt för att se problemets status.

Uppdatera (eller återställ) OS

Denna lösning ges av Ligans utvecklare själva.

Enkelt uttryckt, uppdatera ditt operativsystem till den senaste versionen eller gå tillbaka om du fortfarande har fastnat med det här felet.

Dessutom är detta giltigt för både Windows och Mac. Dessutom verkar det som om League inte är bäst lämpad för Windows 11:

Detta ges också av Leagues supportteam. Även om detta kan vara tillfälligt, prova att spela detta på en tidigare version av dina respektive operativsystem.

Avinstallera/installera om

Detta åtgärdar vanligtvis många fel om det görs på rätt sätt. Tanken här är att göra en ren avinstallation, som du kan utföra med verktyg från tredje part som Revo Uninstaller (som har en gratisversion).

Viktigt, kör en avancerad skanning i Revo Uninstaller efter avinstallationen för att ta bort eventuella rester. Processen är mycket enkel, och skanningsalternativet dyker upp efter att avinstallationen är klar.

Och kom ihåg att det inte finns något alternativ att avinstallera Riot-klienten eftersom det (för närvarande) är en bärbar applikation. Så du skulle avinstallera själva spelet. Efteråt, gå över till Riot-installationskatalogen (normalt C:Riot Games) och ta bort Riot Games-mappen.

Kom ihåg att det också skulle radera alla andra Riot-spel som du kan ha installerat via den här klienten.

Slutligen, installera den igen och kontrollera om du är ur detta elände.

Sammanfatta!

Jag antar att du inte borde läsa nu. Men om du fortfarande är här och inte redan spelar är det inga goda nyheter.

Ändå har jag en till fix för dig. En Redditor rapporterade att han kontaktade Riot-supporten och fick en modifierad Riot-klient, vilket fixade det för gott.

PS: Vi har satt ihop den här listan med fler MOBA-spel för Android och iOS om vi inte kan få League att fungera för dig.