Hur man åtgärdar AT&T U-vers gateway-autentiseringsfel

Spread the love

Din internetanslutning kommer till dig via en ISP. ISP:n förblir normalt i bakgrunden; allt du vet är att dina enheter kan ansluta till routern och allt är bra. Om du upplever problem med att ansluta till en viss webbplats ligger problemen ofta i dina internetinställningar eller routerns konfiguration. Det är normalt lätt att lösa.

Åtgärda AT&T U-vers gateway autentiseringsfel

AT&T är en av de största internetleverantörerna i Amerika. Den ger både snabba internet- och höghastighetskabelanslutningar, förutom andra tjänster och produkter. Du kan normalt lita på oavbruten service från företaget. Detta gäller både för internet och dess kabeltjänst.

  Vad händer med ditt smarta hem när strömmen går?

Av de många tjänster och produkter som AT&T erbjuder, U-Verse TV-tjänsten. Det är en TV som levereras över en höghastighetsanslutning till nätverket och som alla andra nätverksanslutningar kan den stöta på problem. Om du ser meddelandet om gateway-autentiseringsfel på din U-Verse TV, prova korrigeringarna nedan.

1. Kontrollera AT&T-tjänstens status

Innan du försöker åtgärda gateway-autentiseringsfelet, kontrollera om det är på din sida eller om AT&T upplever ett tjänstavbrott. Det händer och företaget måste fixa det.

För att kontrollera tjänstens status, besök företagets tjänstestatussida. Alternativt kan du kontakta hela supportlinjen och de kommer att tala om för dig om det finns ett pågående problem.

Om det finns ett serviceavbrott är det upp till AT&T att lösa det.

  Hur man integrerar Asana med Slack

2. Slå på modem

Testa att starta om modemet, dvs din router.

Leta reda på strömbrytaren på routern.
Håll knappen intryckt i 15 sekunder.
Släpp knappen.
Koppla bort modemet från vägguttaget.
Vänta ytterligare 15 sekunder.
Anslut strömkontakten till modemet.
Tryck på strömknappen för att slå på den.
Vänta tills lamporna har stabiliserats.

3. Kontrollera om det finns lös kabel

Om en kabel inte är ordentligt ansluten till routern kan du se gateway-autentiseringsfelet. Leta reda på routern och se till att allt är säkert anslutet. Försök att koppla från och återansluta den igen. Se dessutom till att allt är anslutet till rätt port/uttag.

4. Återställ routern

Testa att återställa routern. Gateway-autentiseringsfelet pekar på ett problem med nätverkskonfigurationer och om du kommer på din TV, såväl som andra enheter, måste dina nätverksinställningar i routern återställas.

  Hur man fabriksåterställer en router

Leta reda på återställningsknappen på routern (denna skiljer sig från strömknappen).
Tryck och håll in återställningsknappen.
När lamporna på routern börjar blinka, släpp knappen.
Vänta tills lamporna har stabiliserats.
Gateway-autentiseringsfelet borde vara borta.

Slutsats

Gateway-autentiseringsfelet på en dator kan ha att göra med alla möjliga saker; webbläsaren, datorns nätverksinställningar, dina DNS-inställningar eller webbplatsen du försöker komma åt. Om du ser gateway-autentiseringsfelet på alla dina enheter kan det vara fel på din router eller anslutningen. Om du inte är bekant med att återställa en router kan du kontakta AT&T för hjälp.