Hur man återställer lösenordet i Minecraft

Minecraft kommer i två versioner; Java-versionen och Bedrock-versionen. Grundversionen är tillgänglig via Microsoft Store på Windows 10. Du behöver inte logga in för att använda den här versionen och när du loggar in, ditt Microsoft-konto. Med Java-versionen måste du använda ditt Minecraft-konto.

Minecraft-konto och Mojang

Minecraft Java har alltid krävt ett konto. Innan Minecraft förvärvades av Microsoft skapade användare ett Minecraft-konto. Dessa konton måste porteras till ett Mojang-konto efter att Microsoft förvärvat det. Från och med den 1 december 2020 behöver du ett Microsoft-konto för att köpa och spela Minecraft. Det betyder att du kan ha ett Mojang-konto om du köpte Minecraft Java för länge sedan, eller så kan du ha ett Microsoft-konto om du köpte spelet efter 1 december 2021.

Återställ lösenordet för Mojang-kontot

Det är enkelt att återställa lösenordet för ditt Mojang-konto förutsatt att du har tillgång till den e-post du brukade. anmäl dig till det.

Besök Sidan för återställning av lösenord för Mojang.
Ange e-postadressen du använde för att registrera dig för kontot och klicka på Begär lösenordsåterställning.
Öppna e-postmeddelandet och klicka på återställningslänken.
Skapa ett nytt lösenord och använd det sedan för att logga in på Minecraft.

Återställ lösenordet för Microsoft-kontot

Att återställa lösenordet för ditt Microsoft-konto är lika enkelt som att återställa lösenordet till Mojang-kontot.

Besök Microsoft-kontosida.
Klicka på knappen Logga in.
Ange din e-post/Microsoft-konto.
Klicka på Nästa.
Klicka på Glömt lösenord i lösenordsfältet.
Välj ett alternativ för att återställa lösenordet; autentiseringsapp (om den är inställd), e-post eller telefonnummer.
Ange koden som skickats till dig och skapa sedan ett nytt lösenord för ditt konto.
När lösenordet har återställts kan du använda kontot för att logga in på Minecraft.

Obs: När du har ändrat eller återställt lösenordet till Microsoft-kontot måste du använda det nya lösenordet på alla appar och Windows 10-system där du använder det för att logga in.

Slutsats

Minecraft-konton har gått igenom olika faser; de brukade vara Minecraft-konton som fungerade med ett användarnamn, sedan blev de Mojang-konton och dessa konton är knutna till en e-post. Användarnamnet används inte riktigt när du loggar in. Slutligen finns det Microsoft-konton. Mellan allt detta glömmer de flesta användare vad de brukade registrera sig på Minecraft. Om du inte kommer ihåg vilken typ av konto du hade, titta igenom din e-post efter en mjukkopia av ditt Minecraft-köp och det kommer att peka dig i rätt riktning.