Hur man hittar Minecraft-versionen

Spread the love

Minecraft får regelbundna uppdateringar, vissa stora, andra små. De större uppdateringarna lägger till nya mobs, strukturer och block till spelet medan de mindre tenderar att vara patchar, fixar och små modifieringar av befintliga block. De flesta spel uppmuntrar användare att alltid hålla dem uppdaterade men med Minecraft avgör versionsnumret vilka onlineservrar du kan spela på.

Minecraft version

Om du vill veta vilken som är den nuvarande/senaste versionen av Minecraft kan du besöka den officiella Minecraft-webbplatsen. Kolla upp ändringsloggarna för release. Varje logg åtföljs av versionsnumret. Den högsta versionen är den senaste. Se till att du uppmärksammar Bedrock och Java-versionerna som är markerade.

  Hur man ser om Zoom kör en hemlig webbserver på din Mac (och tar bort den)

Hitta Minecraft-versionen på din PC

Om du har Minecraft installerat på ditt system och du vill ta reda på vilken version du har är det enkelt.

På berggrunden/UWP/Windows 10-versionerna;

Öppna Minecraft.
Titta i det nedre högra hörnet.
Versionsnumret kommer att visas där.

På Java-versionen av Minecraft;

Öppna Minecraft.
Titta i det nedre vänstra hörnet.
Versionsnumret kommer att visas där.

Ändra Minecraft-version

Om du har Minecraft för Windows 10, dvs. Bedrock-versionen, måste du alltid använda den senaste versionen. Du kan blockera uppdateringen genom att ställa in Microsoft Store på att inte uppdatera appar automatiskt, men när du väl har uppdaterat till en ny version går det inte att rulla tillbaka.

  Hur man använder Google Allo

Med Minecraft Java, eller mer exakt startprogrammet för Java-versionen, kan du välja vilken version av Minecraft du vill använda. Detta gör att du kan spela på servrar som stöder en äldre version. När Minecraft uppdaterar utfasar det sällan ett block så att du inte riskerar att förlora delar av allt du har byggt.

Om du har byggt något i en värld med hjälp av nyare block, och du går tillbaka till en äldre version, kommer dessa block inte att finnas där. De kan eller inte kan ersättas med alternativa block så var försiktig.

Det finns en gräns för hur gammal version av Minecraft Java du kan köra. Du kan gå tillbaka några versioner men du kan inte gå tillbaka flera år. Du kommer inte att kunna hitta en server att spela på, de flesta moddar, texturpaket, resurspaket etc kommer inte att fungera. Ännu viktigare är att äldre versioner kräver att äldre versioner av Java också installeras.

  Få innebörden av vilket ord som helst i undertexter genom att klicka på det

Slutsats

Minecraft erbjuder bra korsspel; spelare på konsoler, datorer och mobila enheter kan alla spela tillsammans på samma server. Haken är att du måste hålla spelet uppdaterat och endast nyare versioner stöder cross play-funktionen.