Hur man arkiverar eller avarkiverar inlägg på Instagram

Spread the love

Att arkivera eller avarkivera inlägg på Instagram är en personlig sak eftersom det är väldigt användbart i vissa fall. Alla användare på Instagram har arkivalternativet tillgängligt på deras konto på Instagram-appen. Men arkivdelen är bara tillgänglig på mobilappen, inte på Instagram-webben. Arkivsektionen kan användas för att dölja dina inlägg, berättelser eller rullar som du inte vill ta bort permanent från Instagram men inte vill visa för alla. Användare behöver inte aktivera det här alternativet eftersom det som standard är aktiverat i Instagram-appen. Alla dina inlägg, berättelser och rullar kan flyttas till arkivet, och när du flyttar dem till arkivet kommer de att tas bort från din profil. På så sätt kommer ingen att kunna se dem igen, inte ens genom att besöka din profil. Bara du kan kontrollera dina arkiverade inlägg; om du vill kan du också avarkivera dem ganska enkelt. Om du är någon som letar efter lite hjälp med att veta hur man arkiverar eller avarkiverar inlägg på Instagram, kommer den här artikeln att hjälpa dig med det. Det kommer att guida dig i steg om hur du avarkiverar ett inlägg och hur du arkiverar inlägg på Instagram.

Hur man arkiverar eller avarkiverar inlägg på Instagram

Fortsätt läsa vidare för att hitta stegen som förklarar hur man arkiverar eller avarkiverar inlägg på Instagram i detalj med användbara illustrationer för bättre förståelse.

  Hur man döljer likes på Instagram

Hur arkiverar jag Instagram-inlägg?

För att veta hur man arkiverar inlägg på Instagram, följ stegen nedan:

Obs: Se till att du är inloggad på ditt Instagram-konto i appen.

1. Starta Instagram-applikationen på din Android och iOS enheter.

2. Klicka på fliken Profil i det nedre högra hörnet av skärmen.

3. Klicka på önskat inlägg som du vill arkivera.

4. Tryck på den treprickade ikonen från det övre högra hörnet av inlägget.

5. Klicka på alternativet Arkiv från popup-menyn för att lägga till ett inlägg i arkivet.

Så här arkiverar du inlägg på Instagram.

Hur avarkiverar jag Instagram-inlägg?

För att veta hur man avarkiverar ett inlägg på Instagram, följ dessa steg:

1. Öppna Instagram-appen på din enhet.

2. Klicka på fliken Profil > hamburgerikon.

3. Från popup-menyn för inställningar, tryck på alternativet Arkiv.

4. Tryck på önskat inlägg som du vill lägga upp igen på din profil.

5. Tryck på den treprickade ikonen uppe till höger i ditt inlägg.

6. Tryck sedan på alternativet Visa på profil i den efterföljande popup-rutan.

7. I popup-fönstret för bekräftelse trycker du på alternativet Visa på profil för att avarkivera ett inlägg.

Så här avarkiverar du ett inlägg på Instagram.

Hur tar jag bort alla mina inlägg på Instagram?

Du kan avarkivera alla dina inlägg på Instagram med hjälp av följande steg:

1. Öppna Instagram-appen på din enhet.

2. Klicka på fliken Profil > hamburgerikon.

3. Tryck sedan på alternativet Arkiv från popupmenyn som visades på skärmen.

4. Klicka på önskat arkiverat inlägg.

5. Tryck sedan på den treprickade ikonen > Visa på profil > Visa på profil för att flytta ditt inlägg från arkivet till din profil.

Följ steg 4 och 5 för alla önskade inlägg för att avarkivera dem.

Hur postar jag om arkiverade inlägg på din Instagram-profil?

För att lägga om arkiverade inlägg på din Instagram-profil måste du följa stegen som nämns ovan.

  Meddelar Instagram dig när någon loggar in på ditt konto?

Kan du arkivera eller avarkivera inlägg på Instagram Web (mobilwebbläsare eller PC)?

Nej, du kan inte arkivera eller avarkivera inlägg på Instagram-webben. Du måste använda Instagram-appen som är tillgänglig för Android- och iOS-enheter för att arkivera eller avarkivera dina inlägg på Instagram. Med hjälp av Instagram-appen på din enhet kan du lägga till dina inlägg i arkivsektionen och avarkivera inlägg från arkivsektionen och visa dem på din profil. Och även, om du vill, kan du ta bort dessa inlägg från arkivsektionen. Du kan kontrollera rubrikerna ovan för att veta de fullständiga stegen för att arkivera eller avarkivera inlägg på Instagram-appen.

Kan du arkivera Instagram-inlägg på en gång?

Nej, du kan inte arkivera Instagram-inlägg på en gång. För att arkivera inlägg på Instagram måste du individuellt gå till varje inlägg och arkivera det. På Instagram finns det inget alternativ att välja flera inlägg och flytta dem till arkivsektionen. När inläggen väl har arkiverats tas de bort från din profil och ingen kan se dem i din profil eller deras flöde. Arkiverade inlägg kan endast ses genom att gå till arkivsektionen av dig, ingen annan. Du hittar stegen för hur du hittar arkiven på Instagram i rubrikerna nedan.

Om du arkiverar ett inlägg på Instagram, visas det i flödet?

Nej. Om du arkiverar ett inlägg på Instagram kommer det inte att visas i flödet. När du arkiverar ett inlägg på Instagram kommer inlägget från ditt flöde och din profil att flyttas till arkivsektionen och inte längre vara synligt för andra vare sig på din profil eller deras flöde. Du kan bara arkivera dina egna inlägg, och de arkiverade inläggen kan bara ses av dig och ingen annan. Inlägg som arkiveras flyttas till den arkiverade sektionen och kan endast avarkiveras av dig. Du kan kontrollera rubrikerna ovan och nedan för att veta hur du arkiverar eller avarkiverar inlägg på Instagram.

  Hur man delar ett inlägg på Instagram Story

Hur ser jag på mina arkiv på Instagram?

För att veta hur du tittar på dina arkiv på Instagram, följ bara dessa steg:

1. Öppna Instagram-appen och tryck på fliken Profil i den nedre raden.

2. Tryck på hamburgaren ikon > Arkiv alternativ.

3. Här ser du alla dina arkiverade berättelser, inlägg, och liv.

Så här kan du leta efter dina arkiv på Instagram.

När du avarkiverar ett inlägg på Instagram, postas det om?

När du avarkiverar ett inlägg på Instagram, flyttas det till din profil och kommer att vara synligt för alla, eller så kan du säga att det publiceras om. Arkiverade inlägg är de inlägg som en användare inte vill visa för sina följare eller andra användare på Instagram men inte vill raderas från Instagram. Dina arkiverade inlägg kommer endast att vara synliga för dig i arkivdelen. Du kan avarkivera inlägget från arkivsektionen, som sedan flyttas från arkivsektionen till din profil och vara tillgänglig att se av dina följare eller alla på Instagram.

***

Så vi hoppas att du har förstått hur du arkiverar eller avarkiverar inlägg på Instagram med detaljerade steg till din hjälp. Du kan låta oss veta alla frågor eller förslag om något annat ämne som du vill att vi ska göra en artikel om. Släpp dem i kommentarsfältet nedan för att vi ska veta.