Hur man använder Paint Cocreator för att skapa AI-bilder i Windows 11

Microsoft planerar att inkludera AI i varje skrymsle av Windows 11, vilket framgår av Copilot-funktionen och dess integration i många Microsoft-produkter. Den testar också en Cocreator-funktion för Microsoft Paint-appen i Windows Insider-kanalen. Den här funktionen gör det möjligt för användare att utnyttja kraften i AI för att skapa bilder med hjälp av textinmatning. Låt oss dyka in i hur det fungerar.

Vad är Paint Cocreator?

Paint Cocreator är en funktion inbäddad i Microsoft Paint-appen. Det kan skapa flera versioner av bilder med DALL-E, ett bild-AI-system baserat på textinmatning som du tillhandahåller. Bortsett från det erbjuder den flera stilalternativ för bilderna, som du kan använda för att skapa bilder som tillhör ett visst tema.

Paint-appen har redan fått betydande uppgraderingar som alternativet Fit to Window, stöd för bildlager och en funktion för borttagning av bakgrund.

Hur man använder funktionen Paint Cocreator

Funktionen Paint Cocreator är i experimentfasen och tillgänglig för Windows Insiders. Om du har registrerat din dator i Canary-, Dev- eller Betakanalen för Windows Insider-programmet kan du prova Cocreator-funktionen. Release Preview Insider-användare kommer att behöva vänta längre.

Uppdatera först din Windows Insider-dator till den senaste tillgängliga versionen. Efter det, kolla Microsoft Store efter uppdateringar till Paint-appen. Cocreator-funktionen är tillgänglig i version 11.2309.20.0 eller senare, så du måste uppdatera den för att komma åt den.

Du kan också överväga att använda UUP Dump för att ladda ner Windows Insider-byggen utan att registrera dig i programmet. Se till att du är inloggad med ett Microsoft-konto på din Windows 11-dator, annars kommer du inte att kunna gå med på väntelistan och använda funktionen.

Efter det, starta Paint-appen, och du kommer att se en Cocreator-funktionsikon i appen. Klicka på den för att öppna funktionen i sidorutan. Klicka nu på knappen Gå med i väntelistan. Du kommer att få ett e-postmeddelande från företaget på ditt officiella Microsoft-konto om att få tillgång till funktionen.

Följ stegen nedan för att använda funktionen Paint Cocreator:

 • Öppna Paint-appen.
 • Klicka på Cocreator-ikonen i toppmenyn. Det kommer att öppna funktionen i en sidoruta.
 • Skriv en detaljerad beskrivning av bilden du vill generera med AI. Vi skrev ”en katt med pirathatt, åker bil, på landsbygden, detaljerat”.
 • Klicka på rullgardinsmenyn under alternativet Välj en stil. Klicka på valfritt alternativ, eller så kan du behålla det som inget val.
 • Klicka på knappen Skapa.
 • Vänta tills funktionen genererar bilderna baserat på uppmaningen du angav. Det kan ta ett tag att skapa bilderna och hämta dem från servern. Det kommer att producera tre uppsättningar bilder för varje prompt.
 • När bilderna har skapats kan du klicka på dem för att lägga till bilden eller den tomma arbetsytan.
 • För att spara den genererade bilden, klicka på ellipsikonen för bilden och välj alternativet Spara bild.
 • Namnge bilden och klicka på knappen Spara för att spara den i PNG-format.
 • På samma sätt kan du prova fler kombinationer och stilar för att generera olika bilder baserat på samma uppmaning. Kom ihåg att skapa en bild förbrukar en kredit i taget.

  Är Paint Cocreator något bra?

  Paint Cocreater producerar en uppsättning med tre bilder med varje uppmaning. Vi gillade idén att integrera det fördefinierade stilalternativet i prompten för att göra bilden korrekt. Funktionen tar dock lite längre tid att hämta bilderna från servern.

  Spara-funktionen låter dig spara vilken som helst av de genererade bilderna i hög upplösning, men upplösningen är begränsad till 1024 x 1024 pixlar.

  I experimentfasen får du bara 50 poäng för att testa den här funktionen. När det tar slut kan du fortfarande använda Copiloten för att skapa bilder med Bing Image Creator.

  Generera AI-bilder i Paint

  Att integrera AI-bildgenereringsfunktionen i Paint-appen kommer att vara en välsignelse för användarna. Appen har redan stöd för lager och några andra funktioner som säkerligen kommer att minska beroendet av tredjepartsappar för grundläggande bildkommentarer och redigering. Icke-insiders kommer att behöva vänta lite längre för att testa Paint Cocreator.