Hur man använder Fedora Media Writer för att skapa en Fedora installations-USB

Spread the love

Fedora Media Writer är en lättanvänd applikation som låter användare på vilket operativsystem som helst ladda ner och ställa in ett Fedora-installationsprogram på ett USB-minne. I den här guiden visar vi hur du ställer in det.

Installerar Fedora Media Writer

Fedora Media Writer-applikationen, utvecklad av Fedora-teamet, är tillgänglig på en mängd olika operativsystem, inklusive Linux, Windows och Mac OS. Anledningen?

Fedora vill göra det så enkelt som möjligt för alla att prova Fedora, oavsett vilket operativsystem de använder. I det här avsnittet av guiden kommer vi att gå över hur man får Fedora Media Writer att fungera.

För att starta installationen på din dator, gå till antingen Linux-sektionen, Windows-sektionen eller Mac OS-sektionen. Följ sedan installationsinstruktionerna nedan.

Linux

För att få igång Fedora Media Writer på din Linux-dator, måste du börja med att starta ett terminalfönster på skrivbordet. För att göra det, tryck på tangentkombinationen Ctrl + Alt + T eller sök efter ”Terminal” i appmenyn. Sedan, med terminalfönstret öppet, följ installationsinstruktionerna på kommandoraden nedan.

Flatpak

Det bästa sättet att få igång Fedora Media Writer-applikationen på en Linux-distribution är att installera den via Flathub-appbutiken som en Flatpak. Fedora har släppt den här appen som en Flatpak snarare än specifika distributionspaket, eftersom den tillåter dem att snabbt rikta in sig på så många operativsystem som möjligt.

  Adobe InCopy: Kostnad, funktioner och nedladdning

För att börja måste du ha Flatpak-appens runtime aktiverad på din Linux-dator, såväl som Flathub-appbutiken installerad. För att aktivera Flatpak-appens runtime på din dator, installera ”flatpak”-paketet.

Om du inte kan ta reda på hur du installerar Flatpak runtime på din Linux-dator, oroa dig inte! Vi har dig täckt. Följ vår djupgående guide om hur du ställer in Flatpak runtime.

Med Flatpak runtime konfigurerad måste du nästa konfigurera Flathub app store. För att göra det, skriv in följande flatpak remote-add kommando i terminalen.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

När Flathub App Store är konfigurerad, installera Fedora Media Writer på ditt Linux-system med hjälp av kommandot nedan.

flatpak install flathub org.fedoraproject.MediaWriter

Windows

Fedora Media Writer är tillgänglig att använda för Windows-användare. Om du vill installera det på ditt system, börja med att gå över till Fedoraproject.org. Väl på webbplatsen, leta reda på knappen ”Ladda ner nu” bredvid ”Arbetsstation” och välj den.

  Hur man skriver bokstäver upp och ner

På Workstation-sidan, scrolla ner tills du ser ”Fedora Media Writer” och klicka på Windows-ikonen. När du väljer den här ikonen kommer Fedora Media Writer EXE att börja laddas ner.

När nedladdningen är klar, gå igenom processen att installera Fedora Media Writer på ditt Windows-system.

Mac OS

De som använder Mac OS och vill använda Fedora Media Writer för att installera den senaste Fedora gör följande. Gå först över till den officiella Fedora-webbplatsen. Väl på webbplatsen, hitta avsnittet ”Fedora Workstation” och klicka på knappen ”Ladda ner nu”.

En gång på Workstation-sidan, scrolla ner och hitta ”Fedora Media Writer.” Klicka sedan på Apple-logotypen för att ladda ner appen. När nedladdningen är klar, gå igenom processen för att konfigurera appen på ditt system.

Använder Fedora Media Writer

För att använda Fedora Media Writer, följ steg-för-steg-instruktionerna nedan.

Steg 1: Öppna Fedora Media Writer på ditt skrivbord genom att söka efter det i appmenyn. När den är öppen ansluter du din flashenhet till USB-porten.

Steg 2: När ditt USB-minne är anslutet, leta upp alternativet ”Fedora Workstation” i appen och klicka på det med musen. Eller, om du behöver Fedora Server, välj alternativet ”Fedora Server” istället.

  Hur man installerar MySQL Workbench på Ubuntu

Steg 3: Efter att ha valt alternativet ”Fedora Workstation”, kommer du att se en översikt över operativsystemet. Du kommer också att se den här översikten om du väljer ”Fedora Server.” Titta först igenom OS-översikten. När du är klar klickar du på knappen ”Skapa Live USB”.

Steg 4: När du väljer knappen ”Skapa Live USB” i Fedora Media Writer, kommer en nedladdningsruta att visas. Den här nedladdningsrutan kommer att fyllas och visa dig nedladdningsprocessen. Den här nedladdningen kommer att ta lite tid, eftersom Fedora Linux är 2 GB i storlek.

Steg 5: När nedladdningsprocessen är klar måste du välja knappen ”Skriv till disk” för att starta processen för att skapa USB. Denna process kommer att ta tid, så ha tålamod.

När skrivningen är klar kommer Fedora Media Writer att meddela dig att processen är klar. Vid det här laget, stäng Fedora Media Writer och koppla ur USB-enheten. Använd sedan USB-enheten för att installera Fedora på vilken dator du vill.