Hur man använder DALL-E 3 gratis i Microsoft Bing

Viktiga takeaways

 • Få lätt åtkomst till och använd DALL-E 3 gratis med Microsoft Bing Chat eller Bing Image Creator. Inga prenumerationsavgifter eller registrering krävs.
 • DALL-E 3 erbjuder förbättrad noggrannhet, bättre fotorealism och mer kreativa bilder. Den är integrerad i ChatGPT, vilket ger ett nytt sätt att interagera med bildgeneratorn.
 • Med DALL-E 3 på Bing kan du generera intressanta AI-bilder även med vaga uppmaningar. Du kan också förfina och lägga till nya förfrågningar utan att göra om den ursprungliga beskrivningen.

Om du vill prova DALL-E 3 men inte vill betala för ett ChatGPT Plus-abonnemang finns det en enkel väg runt det. Microsoft Bing har en kraftfull DALL-E 3-integration, och just nu kan du använda den gratis.

Hur man kommer åt DALL-E 3 med Microsoft Bing

Bing är en sökmotor med en AI-chattfunktion och en AI Image Creator. Tack vare ett partnerskap med OpenAI var Microsoft det första företaget att integrera DALL-E 3 i sina produkter. Det betyder att du kan använda DALL-E 3 gratis med någon av de nämnda funktionerna.

 • Bege dig till Bing Chat eller den Bing Image Creator för att börja generera bilder.
 • Ange din fråga eller uppmaning i textrutan och tryck sedan på enter på tangentbordet. Det kommer att generera fyra bildvarianter som du kan välja mellan.
 • Om du använder Bing Chat kan du fortsätta förfina bilden med följdfrågor. Du behöver inte heller upprepa din ursprungliga begäran. Prova en uppföljningsförfrågan som ”Kan du göra om den första bilden, den här gången med en mer färgglad palett?”
 • För att spara en bild, klicka på den du gillar och tryck på knappen Ladda ner under prompten.
 • Det finns många fler alternativ till DALL-E 3 också värda att kolla in. Jämför dem för att se vilken bildskapare som fungerar bäst för dig.

  Vad gör DALL-E 3 speciell?

  DALL-E 3 lovar att vara ett steg upp från sina tidigare versioner med förbättrad noggrannhet, bättre fotorealism och mer kreativa bilder. Vi har märkt ett steg upp i kvalitet också, även när våra meddelanden innehåller väldigt få detaljer.

  Men den mest anmärkningsvärda förändringen med DALL-E 3 är att den har integrerats i ChatGPT, OpenAI:s kraftfulla AI-chatbot. Det öppnar upp ett helt nytt sätt att interagera med bildgeneratorn och ger dig ett nytt sätt att skapa meddelanden.

  Hur man skapar en bra DLLE-3-prompt med Bing

  DALL-E 3 är mycket enklare att använda tack vare dess integration med GPT-4, den stora språkmodellen som driver ChatGPT och Microsoft Bing.

  Även när du skriver en vag beskrivning är dina chanser fortfarande höga att skapa en intressant bild. Detta beror på att DALL-E 3 tolkar det du skriver och skapar en uppmaning bakom kulisserna. Det som gör systemet ännu roligare att använda är möjligheten att fortsätta lägga till fler förfrågningar utan att behöva göra om den ursprungliga beskrivningen varje gång. Detta är en ganska betydande förändring i hur du kan använda DALL-E.

  Så här skulle det bli om vi använde den tidigare versionen av DALL-E. Vi gav DALL-E 2 följande uppmaning: ”Hur skulle New York City se ut år 2100 om växterna hade tagit över?”

  När vi frågade om den kunde lägga till djur till den bilden som den just genererade, kunde den inte. Istället genererade det nya bilder av just djur.

  Jämför det med DALL-E 3 i Bing. Bilden den genererade är ganska bra, med tanke på att vår uppmaning knappt innehöll några specifika detaljer.

  Vi följde upp detta genom att fråga om det kunde lägga till djur till bilden som den just skapade. Till skillnad från DALL-E 2 hade den inga problem att förstå vår begäran.

  Du kan till och med be Bing att göra om en av bilderna. Vi berättade att vi gillade den andra bilden och skulle vilja se om den kunde göra djuren mer detaljerade.

  Med bara en liten mängd tid att chatta med DALLE-3 i Bing, kom vi fram till en riktigt intressant bild av New York City om den översvämmades av växter och djur. Ingen snabb ingenjörskonst krävs.

  Begränsningar för DALL-E 3 och Bing

  Utan prenumerationsavgifter eller väntelista undrar du förmodligen vad haken är.

  Om du använder Bing Image Creator för att skapa AI-bilder är du begränsad till 25 gratis ”boost-krediter” som fylls på varje vecka. Boosts används för att generera en bild inom rätt tid – ungefär 30 sekunder – och när du tar slut kan detta öka till 5 minuter.

  Med tanke på att DALL-E 2 inte längre är tillgänglig gratis, är det en liten begränsning i utbyte mot att använda DALL-E 3. Dessutom, om du använder Bing Chat kommer du inte att behöva registrera dig.

  En annan förändring av DALL-E 3 är ökningen av måttfullhet och säkerhetsåtgärder som vissa människor kan betrakta som en begränsning, som att ”ta bort namn på offentliga personer” från uppmaningen, som nämns i DALL-E 3 forskningsartikel.

  Men det här kommer att vara ett välkommet tillskott för artister som inte vill att deras bilder ska träna DALL-E i första hand. Utöver detta kan du nu fylla i OpenAI opt-out-formulär för att se till att din bild inte hamnar i träningspoolen.

  Vänta inte med att prova DALL-E 3; Få tillgång till det nu med Bing

  Gå till Bing Chat för att prova DALL-E 3 gratis. Varje vecka får du gratis boost-krediter som gör det snabbt att skapa en bild. Utöver det behöver du inte oroa dig för att skapa en prompt längre, eftersom DALL-E 3 kan förvandla även den mest vaga begäran till en intressant AI-genererad bild.