Hur man använder Apple Sports på din iPhone

snabblänkar

Viktiga takeaways

  • Apple Sports-appen erbjuder realtidsstatistik, resultat och betting odds för toppsportligor.
  • Apple Sports är endast tillgängligt på iPhones med iOS 17.2 eller senare. Det är också begränsat till användare i USA, Storbritannien och Kanada.
  • Apple planerar att lägga till fler ligor till appen med tiden.

Är du en inbiten sportfantast som letar efter ett bekvämt sätt att spåra dina favoritsportligor och -lag? Apples sportapp har ett minimalistiskt gränssnitt för att visa resultat, statistik och odds i realtid. Här är allt du behöver veta om att använda Apple Sports.

Vad kan du göra med Apple Sports App?

Apple introducerade Apple Sports-appen den 21 februari 2024 för att hjälpa iPhone-användare att enkelt hålla jämna steg med resultat och statistik för sina favoritligor och -lag. Du kan följa dina favoritlag och ligor, kolla resultat och lagstatistik i realtid och se livespelodds, skaderapporter, laguppställningsdetaljer och deras scheman.

Appen visar resultat och statistik i realtid för några av de bästa sportligorna i världen, inklusive MLS, NBA, NHL, Ligue 1, La Liga, Bundesliga och mer. Medan Apple Sports endast stöder begränsade ligor för närvarande, Apples tillkännagivande avslöjade att de planerar att lägga till fler ligor, som MLB, NFL och WNBA, för deras kommande säsonger.

Från och med februari 2024 är Apple Sports-appen endast tillgänglig i tre regioner – USA, Kanada och Storbritannien.

Komma igång med Apple Sports App på en iPhone

För att ladda ner Apple Sports-appen måste din iPhone ha iOS 17.2 eller senare. Om inte kan du uppdatera din iPhone genom att gå till Inställningar > Allmänt > Programuppdatering. När du är klar kan du ladda ner den från App Store.

Ladda ner:Apple Sports (Fri)

Starta appen efter installationen och tryck på Fortsätt när du ser välkomstsidan. För att börja se resultat och statistik i realtid måste du välja önskade ligor och lag.

Tryck på Kom igång och tryck på favoritknappen bredvid ligan du vill följa. För att följa ett lag, välj en liga och tryck på favoritikonen (stjärna) bredvid den du vill följa. Tryck på Klar när du är nöjd med valet.

Om du vill följa en liga eller ett lag senare behöver du bara trycka på de tre horisontella linjerna i det övre högra hörnet, trycka på Hantera och upprepa stegen ovan.

För att se live och kommande matcher och slutstatistik och poäng för alla dina lag på ett ställe, tryck på de tre horisontella linjerna i det övre högra hörnet av skärmen och tryck på Mina lag. På samma sätt kan du se samma information för dina favoritligor genom att trycka på Mina ligor istället. Om du vill hitta information om en specifik liga som inte finns i dina favoriter, välj en från listan i samma meny.

Om du använder andra Apple-appar som Apple News och Apple TV kommer Apple Sports att synkronisera data som dina favoritlag, ligor och idrottare över dessa appar. Men om du vill inaktivera den här funktionen, tryck på de tre horisontella linjerna och välj din profilikon i det övre högra hörnet. Stäng sedan av Synkronisera mina sporter.

Medan Apple Sports visar en matchs odds som standard, kan du stänga av dem om du inte tycker att de är användbara. Konstigt nog kan du inte inaktivera betting odds direkt från Apple Sports-appen. Istället måste du gå till Inställningar-appen på din iPhone, bläddra till Sport-appen och växla till Hide Betting Odds.

Även om du kan hitta flera fantastiska sportnyhetsappar på App Store, skiljer sig Apple Sports med sitt rena och minimalistiska gränssnitt. Tyvärr är Apple Sports tillgänglighet för närvarande begränsad till iPhone-användare. Så om du vill hålla jämna steg med dina favoritlag och ligastatistik på din Mac eller iPad, måste du ta till tredjepartsappar för tillfället.