Dölj ditt nummer på signalen och använd ett användarnamn för mer integritet

Nyckel takeaways

 • Signal tillåter nu användarnamn, så att du kan dölja ditt telefonnummer när du lägger till nya kontakter i appen.
 • För att få ett Signal-användarnamn, uppdatera appen och skapa ett användarnamn i dina profilinställningar.
 • Du måste fortfarande dela ditt telefonnummer med appen för att skapa ett konto och logga in.

Signal har meddelat lanseringen av användarnamn på appen, så att du kan dölja ditt nummer samtidigt som du ansluter till andra. Så här kan du dölja ditt nummer i appen och ansluta med ett användarnamn istället.

Signal Now låter dig använda ett användarnamn

Signal tillkännagav den nya användarnamnsfunktionen på sin blogg den 20 februari 2024; tillsammans med förbättrade sekretessinställningar. Funktionen låter dig använda ett användarnamn för att lägga till andra i meddelandeappen, istället för att använda ditt telefonnummer.

”Om du inte vill dela ut ditt telefonnummer för att chatta med någon på Signal kan du nu skapa ett unikt användarnamn som du kan använda istället”, sa företaget på sin blogg.

För att använda funktionen måste du skapa ett användarnamn i appen, som skiljer sig från visningsnamnet som visas i chattar.

De nya sekretessalternativen är i beta och kommer att rullas ut till alla under de kommande veckorna. Men du kan anmäla dig till Signal beta för att få funktionerna tidigare.

Hur man får ett signalanvändarnamn

För att få ett Signal-användarnamn, se först till att din app är uppdaterad. Om du har tillgång till funktionen kommer du att kunna ange ett användarnamn i dina profilinställningar.

Följ bara dessa steg för att ange ett användarnamn:

 • Öppna Signal-appen och tryck på din profilikon uppe till vänster.
 • På sidan Inställningar trycker du på ditt visningsnamn. Detta öppnar dina profilinställningar.
 • Längst ner på sidan ser du alternativet Användarnamn. Tryck på detta.
 • Ange ditt nya användarnamn i textrutan och välj sedan Spara.
 • Signal kommer att tilldela ett nummer till ditt användarnamn och nya delningsalternativ kommer att dyka upp på din profilmeny. Tryck på QR-koden eller länken för att dela ditt användarnamn med någon annan.

  Om du delar den här koden eller länken kan andra ansluta till dig i appen. Det är viktigt att notera att ditt användarnamn inte är ditt inloggningsnamn. Du måste fortfarande använda ditt telefonnummer för att skapa ett konto och logga in på Signal.

  Hur du döljer ditt nummer på signalen

  Det finns två alternativ för att dölja ditt nummer på Signal: det ena döljer ditt nummer för dem du är ansluten till och det andra hindrar personer från att hitta dig i appen med ditt nummer.

  Lyckligtvis kommer Signals uppdatering att ställa in standard för att dölja ditt nummer från din Signal-profil. Men du måste manuellt ändra inställningarna för vem som kan hitta dig med ditt nummer.

  För att göra detta, följ dessa steg:

 • På menyn Inställningar väljer du Sekretess och sedan fliken Telefonnummer.
 • Se till att Ingen är vald under Vem kan se mitt nummer.
 • Under Vem kan hitta mig med mitt nummer väljer du Ingen om du vill hindra personer från att använda sin kontaktlista för att hitta dig i appen.
 • När dessa inställningar är aktiverade kan du använda ditt användarnamn som det enda sättet att ansluta till dig på appen.

  Detta förhindrar också att personer automatiskt lägger till dig på Signal när de ger appen åtkomst till sina kontakter. Istället måste du dela ditt användarnamn med dem för att ansluta.

  Begränsningarna för Signals nya sekretessfunktion

  Även om dessa integritetsfunktioner är ett välkommet tillägg för dem som vill hålla sitt nummer privat, har det några begränsningar.

  Du måste fortfarande dela ditt nummer med appen för att använda Signal. Och om folk redan har ditt nummer sparat i sin telefons kontakter kommer de fortfarande att kunna se det på Signal, enligt företagets blogginlägg.

  Användarnamnet är också separat från ditt visningsnamn, vilket kan göra det lite förvirrande för nyare användare. Ditt visningsnamn kan också ändras i dina profilinställningar.

  Så om du försöker få kontakt med någon i appen, se till att du delar ditt användarnamn och inte ditt visningsnamn. Ditt användarnamn har siffror kopplade till sig, så det är det enklaste sättet att se skillnad.

  Dessa sekretessinställningar förbättrar möjligheten att dölja ditt nummer på Signal och förhindrar att slumpmässiga personer som har ditt nummer skickar meddelandeförfrågningar till dig i appen. Medan du fortfarande behöver använda ditt telefonnummer för att registrera dig på Signal kan du åtminstone undvika att dela det med kontakter i appen.

  Om du är en integritetsinriktad användare kan möjligheten att dölja ditt nummer vara en av de bästa anledningarna till att använda Signal.