Hur man ändrar Microsoft Teams avatar

Spread the love

Microsoft Teams tillåter användare att inkluderas i flera olika team. Ett företag kan välja att skapa flera team för sina anställda. Det kan lägga till eller ta bort medlemmar från ett team när det behövs, och det kan flytta teammedlemmar mellan dem.

Microsoft Teams avatar

Ett team i Microsoft Teams kännetecknas av sitt namn men team kan ha samma namn, särskilt om de skapades på olika domäner. En användare kan vara medlem i valfritt antal team, på vilken domän som helst, och ett namn enbart kanske inte räcker för att skilja dem åt.

  Hur man hittar Google Meet-avbrottskarta

Ändra Microsoft Teams avatar

Du kan ställa in ett Microsoft Teams-team att ha sin egen visningsbild. Detta skiljer sig från visningsbilden som är inställd för enskilda medlemmar. Den enda haken är att endast teamadministratörer eller ägare kan ändra avataren för ett Microsoft Teams-team.

Öppna Microsoft Teams.
Logga in med administratörs- eller ägarkontot.
Gå till fliken Lag.
Klicka på knappen för fler alternativ bredvid teamet.
Välj Hantera team från snabbmenyn.
Gå till fliken Inställningar (om den här fliken inte är synlig är du inte inloggad med rätt konto).

Expandera Team Picture.
Klicka på Ändra bild och klicka sedan på Ladda upp bild.
Välj en ny bild från ditt system.
Klicka på Spara.

  Hur man uppdaterar Minecraft på Nintendo Switch

Den nya avataren kommer att uppdateras för alla teammedlemmar på sina respektive klienter. Ändringen kommer att återspeglas på skrivbordet, webbappen och mobilapparna.

Microsoft Teams avatar kontra profilbild

Microsoft Teams avatar skiljer sig från profilbilden för en användare. Profilbilden ställs in oberoende av varje användare för sig själv. En teamadministratör eller ägare kan inte påverka vad en användare anger som sin profilbild (även om det borde vara lämpligt för en arbetsplats) och inga administratörsrättigheter behövs för att ställa in den.

Slutsats

Microsoft Teams teamavatar är normalt inställd på initialerna i teamnamnet, ungefär som den är inställd för användare som inte har angett sina egna profilbilder. För mindre team, och användare som bara är en del av ett litet antal team, fungerar dessa standardavatarer alldeles utmärkt. Om du har ett stort team, och du är en del av en hel del team, kan bilder vara bättre för att hjälpa dig att navigera. I många fall är en visuell signal bättre än text. Om du hanterar flera team för samma organisation är det en bra idé att göra avataren för var och en annorlunda än den andra, t.ex. använd olika färger (röd och blå) istället för liknande färger (blå nyanser).

  Alexa, Siri och Google förstår inte ett ord du säger