Hur man aktiverar och använder paketspårning i Gmail-appen

Gmail kommer med många användbara verktyg och funktioner. För att hålla din inkorg organiserad erbjuder den en mängd olika alternativ för att skapa mappar, etiketter och undermappar i Gmail. Dessutom kan du schemalägga e-postmeddelanden i Gmail inbyggt utan att använda tillägg från tredje part. Och nu har Google kommit med ett snyggt nytt funktion som gör att du kan spåra paket direkt i Gmail-appen. Du behöver inte leta efter spårningsnumret och manuellt kontrollera leveransstatusen. Gmail kommer att göra allt detta åt dig och visa ankomstdatumet med en blick. Hur coolt är inte det? Så, för att aktivera paketspårning på Gmail, följ vår guide nedan.

Aktivera paketspårning på Gmail (2023)

Paketspårning är nu tillgänglig i Gmail-appen på iPhone- och Android-telefoner, men du måste aktivera den manuellt. På vår Android-telefon dök inställningen för paketspårning upp på Gmail version 2023.01.08.501398065.Release (24 januari). Som sagt, utbyggnaden är snabb, och det är troligt att du redan har fått funktionen. Du behöver bara aktivera det, och så här gör du det:

Obs! Tänk på att paketspårning inte är tillgängligt på skrivbordsversionen av Gmail, och du måste använda Gmail-mobilappen för den här funktionen

1. Öppna först Gmail-appen på din telefon och flytta till ”Inställningar” under hamburgermenyn. Därefter väljer du det e-postkonto som du vill aktivera den här funktionen för. På iPhones, öppna Gmail-inställningarna och flytta till ”Dataintegritet”.

2. Scrolla sedan nedåt, leta efter alternativet ”Paketspårning” och aktivera funktionen. Observera att Google delar spårningsnumren med speditörer.

3. Från och med nu får du ett beräknat ankomstdatum i Gmail-appen. Informationen kommer att vara överblickbar och märkt med paketets aktuella status. Du kan sedan öppna e-postmeddelandet för att komma åt beställningsspårningskortet högst upp, inklusive alternativen ”Spåra paket” och ”Visa beställning”.

Bild: Google

Spåra enkelt dina paket med Gmail-appen

Så här kan du aktivera paketspårning och få snabb information om dina försändelser. Jag skulle ha älskat det om Google integrerade den här funktionen med widgeten ”Att ögonblick” på startskärmen. Hur som helst, om du vill lära dig fler sådana coola Gmail-tricks, följ vår länkade artikel. Och för att aktivera offline Gmail, som låter dig använda e-posttjänsten utan en aktiv internetanslutning, gå igenom vår detaljerade guide. Slutligen, om du har några frågor, låt oss veta i kommentarsektionen nedan.