De 11 bästa Photoshop-plugin-programmen för att ta dina designfärdigheter till nästa nivå

När vi pratar om grafisk design är en av de första applikationerna som kommer att tänka på Adobe Photoshop. Det är varje grafisk designers bästa kompis.

Adobe Photoshop, eller Adobe Suite, är utan tvekan bland de måste-ha verktyg för designers. Photoshop hjälper designers att ändra och manipulera sin design på ett sätt som gör att varje användare kan få fram det bästa i dem, oavsett deras erfarenhet. Dessutom är det kanske det bästa programmet för raster- och lagerredigering.

Även om du är nybörjare inom grafisk design kan du använda Photoshops lättförståeliga tutorialresurser för att bli bekant med verktyget.

Även om Adobe Photoshop kan göra underverk, kan vissa plugins från tredje part förbättra dess effektivitet i oförutsedd utsträckning. Dessa plugins kommer med unika funktioner som kan hjälpa dig att skapa något extraordinärt.

Här kommer vi att titta på de bästa Photoshop-plugins för att ta dina designkunskaper till nästa nivå.

Vad är Photoshop-plugins?

Som vi nyss nämnde är Adobe Photoshop en underbar grafisk designprogramvara. Men det finns en gräns för vad den normalt kan göra. Photoshop-plugins är små tilläggsprogram som tar Photoshops möjligheter utöver sina vanliga gränser.

Alla som har den programmeringskunskap och expertis som krävs kan skapa dessa plugins. När det väl installerats kunde man hitta plugin-programmet i Photoshop-menyn, ofta under avsnittet ”Filter”.

Även om dessa plugins kan vara ett bra sätt att förbättra din kreativitet, måste du kontrollera deras kompatibilitet innan du installerar dem. Om du inte gör det kan du installera ett plugin som är inkompatibelt med din Photoshop-version, vilket gör att det inte fungerar eller till och med kraschar.

Hur hjälper Photoshop-plugins designers?

Varje designer som vill skapa något unikt måste tänka out-of-the-box. Det räcker dock inte med att tänka. De måste ha de medel som krävs för att förverkliga sitt koncept. Och Photoshop, trots att det är ett gediget verktyg, visar sig ibland vara otillräckligt i sådana fall.

Lyckligtvis kan Photoshop-plugins fylla det gapet och hjälpa till att utöka dess förmågor. Dessa plugins hjälper designers att inte bara spara tid genom att minska stegen och automatisera tröttsamma processer utan också att vara mer produktiva genom att introducera ytterligare funktioner. Det är därför dessa tillägg eller plugins är ett måste för alla designers.

Fördelar med att använda Photoshop Plugins

Photoshop-plugins kan öka en designers effektivitet och kreativitet genom att erbjuda flera fördelar. Nedan är några av dess fördelar:

 • Ibland kan digitalt skapade mönster se lite konstgjorda ut, eftersom texturerna inte har värmen från analoga mönster. Ett plugin kan få designen att se naturlig ut.
 • Det kan hjälpa dig att förstora en bild utöver dess ursprungliga storlek utan att orsaka pixelbildning.
 • Om precision är ditt primära problem, kan Photoshops linjalsystem ibland inte vara tillräckligt. Ett plugin kan hjälpa dig att göra anpassade rutnät, lägga till guider, markera mittpunkter och kanter, etc., med lätthet.
 • Det kan hjälpa dig att förfina mönsterupprepningar utan att utföra för många steg.
 • Att skära lager och former ser enkelt ut men blir ofta en ansträngande process. En Photoshop-plugin kan spara tid genom att automatiskt utföra dessa processer med ett enda musklick.

Låt oss nu ta en titt på några av de bästa Photoshop-plugins som finns att installera där ute. Dessa verktyg ger dig en designupplevelse som aldrig tidigare känts:

Adobe Camera Raw

Adobe Camera Raw är ett Photoshop-plugin som ger användare möjlighet att förbättra sina RAW-, TIFF-, JPEG-filer etc. Med hjälp av detta plugin kan du skärpa, justera kontrast, blanda färger och mer för dina obearbetade RAW-bilddata.

Adobe Camera Raw använder icke-förstörande redigering. Det betyder att plugin-programmet aldrig bråkar med originalbilden, och du kan gå tillbaka till det om det behövs.

Adobe Camera Raw kommer med själva Photoshop. Så du måste ta prenumerationen genom att betala $10 för att installera och använda plugin.

Pexels

Pexels är ett Photoshop-plugin som gör det möjligt för designers att använda gratis stockbilder för alla sina projekt. Det erbjuder ett mångsidigt bibliotek med över 3 miljoner bilder och videor, med nytt innehåll som läggs till kontinuerligt.

Pexels har en stor global community av skickliga fotografer som delar sina fotografier på plattformen och låter alla använda dem utan begränsningar, även för kommersiella projekt.

Du kan också gilla vissa foton för att enkelt hitta dem senare. För närvarande är Pexels gratis att installera i Adobe Exchange.

On1 effekter

On1 Effects är ett plugin som ger massor av effekter som inbyggda filter, förinställningar, uppslagstabeller, texturer och så vidare.

Som designer är du fri att experimentera och skapa något exceptionellt genom att blanda, kombinera eller anpassa dessa effekter. Verktyget använder AI-teknik för att ge dig professionella resultat.

För din information är det möjligt att använda On1 Effects som en fristående app och ett plugin.
Från och med nu kostar On1 Effects en engångsbetalning på $59,99.

Nik samling

Nik Collection är en kraftfull svit med åtta plugins som hjälper till att förbättra dina bilder. Från kreativ färgredigering till att lägga till vintageeffekter till att justera toner, mättnad, perspektiv, etc. – dessa plugins har allt.

Dessutom har den en grupp fotografer som har designat hundratals förinställningar som du kan använda.

Du kan köpa Nik Collection med en engångsbetalning på $149. Efter köpet, förutom de åtta nödvändiga plugins, skulle du få DxO PhotoLab 5 – en robust RAW-fotoredigerare – gratis.

Bläck

Ink är ett plugin som låter designers producera praktiska mockups och användargränssnitt. Detta gör det lättare för nybörjare i Photoshop att förstå din design. Ink visar fullständiga specifikationer, som textformatering, lagermått, lagerstilar, etc., för utvecklarteam.

Genom att göra det hjälper Ink utvecklare att bättre förstå din design och säkerställer att de inte misstolkar dina mockups. Intressant nog kommer Ink nu med stöd för rittavlor.

För närvarande är Ink tillgängligt att ladda ner gratis på den officiella webbplatsen.

Optik

Optics by Boris FX är ett plugin för visuella effekter och bildredigering som hjälper till att förvandla dina vanliga bilder till något unikt och iögonfallande.

Dessa effekter sträcker sig från grundläggande bildredigering till filmiska effekter på Hollywood-nivå till realistisk partikelskapande. För närvarande erbjuder programvaran 174 unika filter och tusentals kreativa förinställningar.

Appen kommer också i både plugin- och fristående former. Optics har två premiumprenumerationsalternativ: månadsvis och årlig för $9/månad respektive $8,25/månad (faktureras årligen på $99), respektive.

CSS3Ps

CSS3Ps är ett molnbaserat Photoshop-plugin som hjälper till att konvertera dina lager till CSS3-stilar. Eftersom plugin-programmet använder molnteknik är alla uppdateringar och buggfixar transparenta till sin natur. Så du behöver inte ens uppdatera plugin för att få nya funktioner.

När du har konverterat kan du se CSS3-stilen i din webbläsare och dela den med andra. CSS3Ps stöder flera lager, prefix och stilar, som övertoning, inre skugga, yttre glöd, streck, etc.

För närvarande är CSSP3Ps tillgängliga att ladda ner gratis på den officiella webbplatsen.

Gratis aktiesökning

Free Stock Search är ett Photoshop-plugin som hjälper designers att söka efter gratis stockbilder och använda dem i sina projekt. Som användare kan du söka efter stockfoton på plattformar som unsplash.com, pixabay.com, pexels.com, etc., direkt från appen.

Med ett musklick laddar verktyget ner en bild och importerar den direkt till Photoshop eller andra Adobe-appar som Illustrator, InDesign, etc. Alla stockbilder är gratis, vilket innebär att designers kan använda dem i sina icke-kommersiella och kommersiella projekt utan några begränsningar .

Som namnet antyder finns Free Stock Search att ladda ner gratis på Adobe Exchange. Men efter en sökning visar appen några resultat från Adobe och Shutterstock. Utvecklaren får lite provision om du köper bilder från dessa två plattformar.

Powtoon-tillägg för Photoshop

Powtoon Extension for Photoshop är ett enkelt sätt att konvertera Photoshop-designer till videoanimationer. Denna plugin låter dig exportera utvalda ritytor eller alla ritytor till Powtoon och omvandla dem till en professionellt utseende animerad video på några sekunder.

Powtoon låter dig också förbättra din video med hjälp av anpassade animationer, ljudspår, bildmaterial, etc., innan du laddar upp dem direkt till Facebook, YouTube eller någon annanstans. Dessutom kan du redigera bilder från ditt Powtoon-bibliotek i Photoshop och spara dem på din dator.

För närvarande kostar Powtoon Extension för Photoshop inga pengar, och du kan ladda ner det gratis på Adobe Exchange.

Getty Images plugin

Getty Images Plugin är ett kraftfullt tillägg som låter dig licensiera och ladda ner foton och videor från Photoshop. Denna plugin ger användare tillgång till miljontals licensierade och royaltyfria foton och bilder att använda i sina projekt.

Den har också brädor som designers kan använda för att organisera sina nedladdade bilder och videor. Utöver det ser sökverktygen och förfiningarna av verktyget till att du får exakt de resultat du vill ha. Det finns ett alternativ att välja dina preferenser för att skräddarsy dina upplevelser.

Vid tidpunkten för publiceringen kan du ladda ner och installera Getty Images plugin på Adobe Exchange.

Shutterstock

Genom att använda Shutterstock-pluginet kan designers ladda ner en uppsjö av foton, videor, illustrationer, etc. från sin samling och skapa fantastiska mönster. Plattformen sammanställer något av det bästa innehållet som finns på marknaden.

Dess praktiska sökfilter säkerställer att det innehåll du letar efter exakt hittas. Shutterstock låter dig använda dess innehåll gratis, naturligtvis med vattenstämplar, för att se ditt koncept komma till liv.

Om du är nöjd med ditt skapande kan du helt enkelt skaffa en licens för innehållet, och redigeringar kommer att återanvändas automatiskt, vilket sparar tid.

För närvarande kan du ladda ner Shutterstock plugin gratis på Adobe Exchange.

Hur installerar jag Photoshop-plugins?

Det räcker inte att ladda ner Photoshop-plugins; du måste installera dem korrekt för att kunna använda dem. Så här kan du installera dina önskade plugins:

 • Börja med att starta Photoshop-appen på din PC eller bärbara dator.
 • Klicka på alternativet ”Redigera” i menyraden, följt av Inställningar > Plugins.
 • Ladda sedan ner det plugin du vill ha.
 • När du har laddat ned, öppna mappen ”Program Files” på din dator och öppna sedan mappen ”Photoshop”.
 • Därifrån hittar du mappen ’Plugins’ och drar din nedladdade plugin från din dator till den mappen.
 • Starta om din Photoshop-app för att hitta det nya plugin-programmet under alternativet ”Filter”.

Hur man använder Photoshop Plugins?

När du har installerat ett plugin måste du starta om ditt Photoshop-program för att hjälpa ändringarna att träda i kraft. När du har installerat det kommer du att se ditt nyinstallerade plugin under ”Filter”. Kom ihåg att varje plugin är olika. Därför måste du följa utvecklarens instruktioner för att få en uppfattning om vad pluginen kan göra.

Plus, om det finns en videohandledning på tillverkarens webbplats, bör du också titta på den för att få en grundlig uppfattning. Det är viktigt att lära sig om plugin-programmet fungerar utan ett aktivt val, bara fungerar när du väljer ett visst färgläge, etc. Att lära sig dessa hjälper dig att undvika oönskade situationer.

Du bör också inaktivera ett plugin om det inte fungerar eller har prestandaproblem tills utvecklaren introducerar en fast version. Detta kommer att förhindra att plugin-programmet laddas när du startar Photoshop.

Författarens anteckning

Grafiska formgivare strävar alltid efter att skapa design som inte bara är slående utan också sticker ut från andra. Nu, även om Adobe Photoshop är ett perfekt val för grafisk design, har det sina begränsningar.

Tredjeparts plugins kan dock hjälpa Adobe Photoshop att överträffa sig själv och förse designers med nya funktioner som kan öka kvaliteten på projekten och arbetsflödet. I den här artikeln har vi sammanställt några av de bästa Photoshop-plugins för att höja dina mönster till en aldrig tidigare skådad nivå.

Som du kan se kan rätt Photoshop-plugin förbättra ditt arbetsflöde och ge avancerade funktioner som inte är tillgängliga i standardappen. Vår artikel listar Photoshop-plugins för att ta dina designkunskaper till nästa nivå. Se den efter att ha identifierat dina specifika behov för att hitta din perfekta plugin.

Därefter kan du kolla in tutorials för att lära dig Photoshop online.