Hur intelligent sökning kan påverka ditt företag

Med hjälp av intelligent sökning kan företag snabbt hitta den exakta information de behöver i enlighet med deras sökavsikt.

Nästan alla organisationer idag hanterar flera informationssystem där data sprids i ett ostrukturerat format.

Som ett resultat av detta misslyckas medarbetarna att få den information de behöver. Dessutom beror traditionella sökningar bara på sökorden, utan att användarens avsikt ignoreras. Det slutar med att de visar fel resultat.

Intelligent sökning kan hjälpa i sådana scenarier. Den använder maskininlärningsteknik för att visa dig exakta sökresultat.

Intelligent sökning är en sökteknik som kan förstå ditt mål eller avsikt med hjälp av AI och ML för att ge resultat baserat på ditt mål. Den gör mer än vad de traditionella sökningarna gör – matchar sökfrågorna direkt.

Istället använder intelligent sökning elementen från ML-teknik och semantisk vektorsökning för att få en helhetsbild av användarens mål. Genom att ta bort datasilos kan anställda och kunder snabbt och enkelt få nödvändig information.

Intelligent sökning underlättar informationsutvinning från inom eller utanför ditt företag till slutanvändarna. Den stöder datamängder i olika format, inklusive big data, digitalt innehåll, dokumenthanteringssystem och webbsidor. Denna sökning är också känd som AI-sökning, företagssökning, kognitiv sökning och naturligt språksökning.

Hur fungerar intelligent sökning?

Arbetsprocessen för intelligent sökning innebär att man kopplar till olika datakällor för att indexera dem. Det hjälper till med processen för upptäckt och snabb sökning. Den har också inbyggda algoritmer som drivs av AI och ML som ger korrekt information till rätt publik. De tre huvudstadierna av intelligent sökning är:

#1. Anslutning till datakällor

Först och främst ansluter lösningen till alla datakällor, inklusive CRM, dokumenthanteringssystem, molnbaserade fildelningslösningar och mer. De flesta marknadslösningar kan krypa igenom de strukturerade och ostrukturerade tillgängliga data från nämnda datalager.

#2. Dataindexering

När informationen är tillgänglig skapar applikationen ett enhetligt sökindex för sökresultaten oavsett ursprungskällan. Denna teknik stöder indexering av den viktigaste informationen.

#3. Förståelse av intelligenta dokument

Vid denna tidpunkt kommer den att börja extrahera information från dessa dokument för att bättre identifiera och klassificera olika typer av dokument, som kan vara juridiska, ekonomiska eller presentationer och videor.

Intelligent sökning i företag

  • När någon kommer till din webbplats och söker efter den produkt de väljer, låter intelligent sökning dem snabbt nå den korrekta webbsidan. Genom att visa dem relevanta resultat kan organisationer öka chansen till konvertering och bättre försäljning.
  • Detta tillvägagångssätt är lika viktigt för att behålla lojaliteten hos gamla kunder. Intelligent sökning kan ge dem personliga sökresultat baserat på deras historia.
  • Framgången för ditt företag beror på användarupplevelsen av din webbplats. Machine Learning och AI erbjuder funktioner som intelligent autokomplettering och autokorrigering. Användare har alltså mindre chans att landa på en felsida.
  • Intelligent sökning är också användbart för anställda i en organisation som behöver komma åt olika data under dagen från olika platser. Denna teknik hjälper dem att snabbt få data och bli mer produktiva.
  • Genom att optimera din webbplatssökning med intelligent sökning kan företag få tillgång till analys av sökresultat och användaravsikter. Denna information hjälper dem att fatta bättre och mer välgrundade beslut.

För att förstå skillnaden mellan dessa två typer av sökningar, låt oss ta en titt på ett exempel. Om du till exempel söker efter ”thailändsk soppa” kan du ha något av följande avsikter. Du kanske vill veta dess recept eller vara intresserad av restauranger nära dig som serverar thailändsk soppa. Dessutom kanske du letar efter onlinebutiker som säljer thailändsk soppmix.

Eftersom den traditionella sökningen baseras på nyckelord, kanske sökresultaten du får inte är tydliga eller anpassade efter din avsikt. När det gäller intelligent sökning finns det en större chans till exakta sökresultat eftersom den använder maskininlärning och andra tekniker som kan förstå naturligt språk.

Hittills har du använt en traditionell sökning som inte kunde hålla jämna steg med den växande datakomplexiteten och behovet av att integrera olika informationssystem som används i en organisation. Å andra sidan kan intelligenta söklösningar ansluta till nästan alla datakällor. Den kan också indexera data för att ge oss de mest relevanta resultaten enligt våra frågor.

Den traditionella sökningen använder orden som ingår i din fråga för att hitta data som matchar kriterierna. Tvärtom rankar intelligent sökning sökresultaten genom att försöka ta reda på din avsikt bakom frågan.

#1. Bättre sökresultat

Den intelligenta sökningen använder AI och ML som kan förstå naturligt språk, vilket löser den förvirring som vanligtvis orsakar dåliga sökresultat. Som ett resultat kan det generera mer lämpliga resultat för alla sökfrågor.

#2. Mer hastighet och noggrannhet

Eftersom den använder AI-teknik för att bläddra igenom både strukturerad och ostrukturerad data kommer du att märka en betydande förbättring när det gäller hastighet och noggrannhet. När du gör en sökning behöver du också lägga mindre tid på att vänta på information.

Dessutom kan den förstå den exakta karaktären av användarfrågor, tack vare AI och naturligt språk. Således kan det erbjuda bättre resultat som matchar frågan.

#3. Snabbare beslutsfattande

I den snabbrörliga affärsvärlden måste företag fatta snabba beslut då och då. Eftersom de flesta beslut endast kan fattas baserat på den hämtade informationen kommer en fördröjning i att få sökresultat att skjuta upp processen.

Med intelligent sökning kan beslutsfattare omedelbart komma åt den information som krävs, och därför kan de fatta snabba men ändå övervägda beslut närhelst det behövs.

#4. Avancerade arkiveringsfunktioner

En avgörande fördel med intelligent sökning är dess förmåga att automatiskt arkivera inkommande data. Med hjälp av AI-teknik granskar den data för att fastställa dess natur och arkiverar data mer exakt än någonsin tidigare. Naturligtvis kan den organiserade informationen hämtas mycket snabbare senare.

#5. Mindre manuell ansträngning

Denna teknik hjälper administratörer att sortera och hantera data. Dessutom kan företag till och med behöva mindre arbetskraft för att hantera dataarkivet. Speciellt för företag som går igenom digitaliseringsprocessen är dessa funktioner mycket fördelaktiga.

#6. Stöd för Multi-Platform

Intelligent sökning kan söka genom databaser, dokument och finansiella poster lagrade på flera plattformar. Dessutom kan denna teknik söka interna och externa data samtidigt. Därför behöver du inte göra flera sökningar för att hitta en viss information.

Med förbättringen av AI- och ML-tekniker kommer framtiden för intelligent sökning att bli ljusare. Det kommer att ha en bättre förståelse för det naturliga mänskliga språket och därmed kunna bestämma målen förknippade med sökfrågor.

Enterprise eller intelligent sökning kommer inte bara att ge korrekta resultat till de anställda, utan det kommer att ha ett avancerat grepp om vad människor söker efter i hela organisationen. Det kommer också att ske en ökning av användningen av intelligent röstsökning för att hitta information.

Men moderna företag kan välja Algolia för en kraftfull och flexibel digital upplevelse. Denna sök- och upptäcktsplattform är skalbar och säker som stöder personlig sökning för företaget. Du kan använda den för att optimera SaaS-applikationssökning, produktupptäckt, webbplatssökning och digital upptäckt.

Lärresurser

För att lära dig mer om ämnet kan du ta hjälp av följande resurs:

Den här boken lär ut hur du använder AI-teknik för att göra dina sökningar mer responsiva. Den beskriver AI-teorierna och verkliga användningsfall för att implementera dessa i ditt arbete. Dessutom diskuterar denna resurs sätt att omvandla koncepten till koder för utvecklarna.

#2. Deep Learning for Search

Från den här boken kan du lära dig att göra dina sökresultat bättre med hjälp av neurala nätverk. Eftersom du kan förstå hur djupinlärning hänger ihop med indexering och rankning kan du bygga sökmotorer som kan leverera intelligenta sökresultat enligt användarens avsikt.

Denna resurs lär dig också hur du skapar en sökmotor som kommer att gå bättre med användningen.

Slutsats

Som du kan förstå av diskussionen ovan ger AI och ML stora bidrag till intelligent sökning. Det sparar tid och hjälper din personal att bli mer produktiv.

Det finns andra fördelar med intelligent sökning också, så du kan förvänta dig en ökning av användningen i framtiden.

Du kanske också är intresserad av att veta om artificiell allmän intelligens.