Hur installerar jag WordPress på Localhost för test och utveckling?

Vill du installera WordPress på localhost?

Att installera WordPress lokalt innebär att du är värd för din webbplats på din lokala dator. Din dator fungerar som värdleverantör för din webbplats. Dina filer kommer att lagras på din lokala dator, och bara du kan komma åt din webbplats.

För att installera WordPress på localhost behöver du två gratisverktyg – ett lokalt utvecklingsverktyg som XAMPP, LAMP, MAMP eller WAMP och WordPress installationsprogram.

I allmänhet, om du vill bygga en WordPress-webbplats, måste du köpa ett domännamn och värd och sedan starta en live-webbplats. Men om du bara vill testa några saker på en WordPress-webbplats är det den bästa lösningen att installera den lokalt.

Du behöver inte spendera en krona på hosting eller domän; du kan göra all din testning och utveckling gratis. Dessutom, om du bara vill lära dig hur man skapar WordPress-webbplatser, rekommenderas att vara värd för WordPress lokalt.

Den här artikeln kommer att täcka hur du installerar WordPress på localhost-installation i fem enkla steg. Jag kommer att göra den här installationen med XAMPP localhost-programvaran, eftersom den stöder olika operativsystem (Windows, Linux och Mac) och är gratis att använda.

Så låt oss dyka in i artikeln.

Fördelar med att installera WordPress på Localhost

Utan tvekan är WordPress ett av de mest populära CMS i världen. Enligt CMS marknadsandelsrapport 2023WordPress driver mer än 43 % av alla webbplatser på internet.

När du installerar WordPress CMS lokalt, är hela webbplatsen värd på en lokal dator. Webbplatsen ansluter till den lokala maskinen med hjälp av ett loopback-adressnätverk istället för att ansluta till en fjärrserver över internet. Därför kallas det lokal hosting.

Här är några fördelar med att installera WordPress på en lokal värd:

#1. Lärande och utveckling

Om du är en nybörjare av WordPress-utvecklare eller vill komma in i WordPress-utveckling, kan lokal hosting hjälpa dig att polera dina utvecklingsförmåga. Lokal WordPress-utveckling är särskilt fördelaktig för studenter eftersom detta är en helt gratis process.

Det bästa är att du kan lära dig i din takt.

#2. Säkert utrymme för att testa nya plugins, funktioner och teman

Att testa nya plugins, funktioner eller teman på en livewebbplats kan bryta webbplatskoden och krascha den. Detta kommer inte bara att skada realtidsanvändarna utan även dina företagsintäkter.

Genom att installera WordPress lokalt har du en säker plats för att testa nya plugins, funktioner eller teman.

#3. Isolerad utvecklingsmiljö

Att installera WordPress på localhost ger dig en isolerad miljö för att utveckla nya verktyg och tekniker med noll risk och optimal flexibilitet. Inom webbutveckling behöver du en miljö för att leka med koden medan du testar idéer.

När funktionen/pluginen/temat har slutförts kan du flytta den till en testplats för QA och förbättringar.

Hur installerar jag WordPress på en lokal värd?

Så nu när du vet fördelarna med att vara värd för WordPress lokalt, låt oss se den praktiska steg-för-steg-guiden om hur man gör det rätt.

Webbutvecklingsmiljön tillåter oss att utveckla webbapplikationer lokalt (offline). För att kunna utveckla webbapplikationer måste vi först sätta upp en webbutvecklingsmiljö på vår lokala maskin, dvs i vårt datorsystem.

När vi sätter upp en webbutvecklingsmiljö konverterar vi vår lokala maskin för att fungera som både klienter och server. Att sätta upp en webbutvecklingsmiljö för att utveckla webbapplikationer med PHP och MySQL.

Enligt systemspecifikationen måste vi installera ett av de nedan nämnda mjukvarupaketen.

Localhost Software står förXAMPPCross-plattform, Apache, MySQL, PHP och PerlWAMPWindows, Apache, MySQL, PHPLAMPLinux, Apache, MySQL och PHPMAMPMy Apache, MySQL och PHP

Om du vill veta mer om localhost-programvara, läs vår kompletta guide om XAMPP, WEMP, LAMP och mer.

Idag kommer jag att använda XAMPP eftersom det körs på alla operativsystem (Windows, Mac eller Linux). Jämfört med andra plattformar erbjuder XAMPP fler funktioner och det har ett nybörjarvänligt gränssnitt.

Du kan ladda ner vilken XAMPP-version som helst, men jag rekommenderar att du installerar den senaste. När installationsprogrammet har laddats ner kan du starta installationsprocessen.

Öppna bara installationsprogrammet och klicka på nästa knapp tills XAMPP packar upp sina filer.

Låt XAMPP packa upp sina filer så kommer programvaran att installeras. Detta kan ta några minuter.

Konfigurera den lokala servermiljön för WordPress-installation

När du vill skapa ett projekt (webbplats) i WordPress måste du först konfigurera den lokala servermiljön. Först då kommer du att kunna installera WordPress på din lokala dator.

När XAMPP är installerat öppnas ett fönster. Du måste starta Apache- och MySQL-modulerna innan du installerar WordPress. När modulerna blir gröna betyder det att du kan gå vidare.

Du kan också få en prompt med ”Windows Defender-brandväggen har blockerat vissa funktioner i den här appen”. Om detta händer klickar du på Tillåt åtkomst.

När du är klar, minimera det här fönstret. Stäng den inte; bara minimera det.

Ladda ner och installera WordPress

Nu när den lokala servermiljön är inställd kan du installera WordPress.

Bege dig till WordPress.org och installera den senaste versionen.

När zip-mappen har laddats ner, gå till enheten där du har installerat XAMPP, öppna mappen och öppna sedan htdocs-mappen. Klistra in WordPress zip-mappen i htdocs-mappen.

När du har klistrat in zip-mappen, extrahera WordPress-filerna.

När mappen har extraherats kan du byta namn på mappen. Namnge mappen vad du vill heta ditt projekt (webbplats).

Tänk på att du precis har installerat de WordPress-filer som krävs för att installera WordPress på din lokala dator; du har inte installerat själva WordPress CMS.

WordPress skapar dynamiska webbplatser, och dessa dynamiska webbplatser behöver en databas för att fungera. Om du kommer ihåg så startade vi MySQL-databasen i XAMPP. Nu måste vi skapa en ny databas för att installera WordPress på localhost.

Skapa en databas för WordPress

För att skapa din MySQL-databas, öppna en webbläsare, gå till localhost/phpmyadmin/ och börja skapa din databas.

Kom ihåg att dina Apache- och MySQL-moduler i XAMPP-instrumentpanelen måste vara på; annars öppnas inte den här fliken.

Klicka på Databaser och skapa en databas. När du namnger din databas klickar du på Skapa.

Obs: Du måste skapa en ny databas när du skapar ett nytt projekt (webbplats).

Konfigurera WordPress-inställningar

Nu måste vi starta WordPress-installationen. Din lokala dator kommer att fungera som din värd. Så du måste gå till din webbläsare och skriva i sökfältet – localhost/.

Jag skapade den med namnet ”WordPress”, så jag skriver – localhost/wordpress/. När du trycker på Enter kommer du att se den här sidan.

Välj det språk du vill installera din WordPress på och klicka på Fortsätt.

WordPress kommer att be dig att konfigurera din databas. Klicka på Låt oss gå. I nästa fönster anger du dina databasanslutningsdetaljer. Se till att du anger rätt namn i utrymmet ”Databasnamn”.

Annars kommer du inte att kunna konfigurera dina WordPress-inställningar.

Jag skapade en databas som heter ”wordpress”, så jag kommer att infoga den som den är.

Kom ihåg att ditt användarnamn alltid kommer att vara root när du installerar WordPress på en lokal värd. Håll lösenordsavsnittet tomt och databasvärd endast som lokal värd.

Inget behov av att göra något i Tabellprefix heller. Klicka bara på Skicka.

När du ser denna popup klickar du på Kör installationen.

Nu måste du lägga till lite mer information för att skapa din WordPress-webbplats.

Lägg till en webbplatstitel och ditt användarnamn. Du kan skapa vilket lösenord du vill här; du kommer att kunna ändra det efteråt från WordPress backend-instrumentpanelen. Lägg till din e-post också.

Markera rutan Sökmotorsynlighet om du inte vill att Google-robotar ska genomsöka din webbplats. Detta innebär att Google inte hittar sidorna och bloggarna på din webbplats och kommer därför inte att rankas på sökmotorn.

För det mesta vill webbutvecklare eller företag inte att deras lokalt värdda WordPress-webbplatser ska rankas på Google eftersom de är skapade bara för testning och utveckling och inte för affärsändamål.

Om du vill att din lokala webbplats ska hittas av Google, håll den avmarkerad.

När du är klar klickar du på Installera WordPress.

Du kommer att se ett framgångsmeddelande och en inloggningsknapp.

Ange dina inloggningsuppgifter och öppna din WordPress-webbplats. Webbplatsen kommer att ha ett standardtema, men du kan anpassa det med WordPresss Gutenberg-blockredigerare.

Om du inte vill anpassa standardtemat kan du lägga till ett nytt. Gå bara till Utseende >> Teman >> Lägg till nytt.

Voila, du har installerat WordPress på localhost!

Gå nu vidare och gör dina tester och utveckling utan att behöva oroa dig för att din huvudwebbplats ska gå sönder.

Vanliga fel under lokal WordPress-installation och hur man felsöker dem

Under lokal WordPress-installation kan vissa användare stöta på vanliga fel. Låt oss diskutera dessa fel tillsammans med några felsökningstips.

Fel i anslutningen till databasen

Databasanslutningsfel uppstår när WordPress misslyckas med att ansluta till din MySQL-databas under installationen. Kontrollera databasens autentiseringsuppgifter och namnet på databasen och se till att de matchar databasen du skapade.

Det gick inte att ansluta till FTP-servern

Det här felet uppstår när WordPress misslyckas med att ansluta till FTP-servern när teman eller plugins installeras. Detta händer oftast när du infogar felaktiga FTP-uppgifter.

404 Sidan hittades inte

Det här felet inträffar när WordPress inte kan hitta en specifik sida eller inlägg. För att fixa detta, kontrollera dina permalänkinställningar och se till att de är inställda på ”Inläggsnamn” eller en anpassad struktur.

HTTP-fel vid uppladdning av bilder

Det finns olika anledningar till detta fel. Några av de vanligaste är en filstorleksgräns eller en låg PHP-minnesgräns. För att åtgärda det här problemet måste du öka PHP-minnesgränsen och maximal filstorlek i din php.ini-fil.

White Screen of Death

Känner du till blåskärmsfelet i Windows? Dödens vita skärm är ett liknande fel för WordPress. Det här felet orsakas mestadels av teman eller plugins-konflikt.

Så byt till ett standardtema eller försök att inaktivera dina plugins en efter en för att se vilken som orsakar problemet.

Läs vår kompletta guide om White Screen of Death-fel.

Slutgiltiga tankar

Med XAMPP kan du installera WordPress lokalt på vilken enhet som helst, oavsett om det är Windows, Mac eller Linux. Denna steg-för-steg-guide hjälper dig att installera WordPress på localhost.

Du är fri att experimentera med olika WordPress-teman, plugins och anpassningsalternativ. Oavsett om du är nybörjare eller WordPress-expert, erbjuder WordPress lokalt en säker och kontrollerad miljö för att lära dig, testa och förbättra dina webbutvecklingsfärdigheter.

Vad ska man läsa härnäst? Läs om de bästa WordPress-plugins för att konvertera WordPress-webbplatser till mobilappar.