Hur hittar du din Spotify-dagslista (och vad är det egentligen?)

Viktiga takeaways

 • Spotifys dagslistor uppdateras med ny musik flera gånger om dagen baserat på ditt senaste lyssnande, vilket ger färska och personliga rekommendationer.
 • Dagslistor har roliga, personliga mikrogenretitlar som ändras med varje uppdatering. Användare älskar att dela dem på sociala medieplattformar som Instagram och TikTok.
 • För att hitta din Spotify Daylist, sök helt enkelt ”Daylist” i appen eller använd webbadressen spotify.com/daylist. Du kan enkelt spara och dela din dagslista med Spotify-gränssnittet.

Spotify Daylists har dykt upp över hela sociala medier. Men vad är en Spotify Daylist, och hur hittar du den i streamingappen? Vi förklarar allt nedan.

Vad är en Spotify-dagslista?

Dagslistor är en av de många personliga låtspellistor som Spotify sammanställer åt dig. Dagslistor är unika eftersom de uppdateras med ny musik flera gånger per dag beroende på vilken musik du har lyssnat på nyligen. Så istället för att använda din övergripande musiksmak är den kurerad utifrån vad du har lyssnat på just den dagen.

Spotify kommer att kombinera låtar du har lyssnat på med nya låtar. Detta gör rekommendationerna fräschare och mer anpassade till ditt humör. Du kan också använda Spotifys AI DJ för att hitta nya låtrekommendationer, men Daylist är mer aktuell.

Folk älskar dem på grund av deras personliga mikrogenretitlar. Titeln på din dagslista kommer att ändras varje gång den uppdateras och kommer att ha en titel baserad på de nischgenrer du lyssnar på. De är ofta roliga titlar som uttrycker mycket personlighet, vilket är anledningen till att användare har delat dem på Instagram eller TikTok.

Några exempel på titlar från min daglista är:

 • ”Yeeted microcore onsdag kväll”.
 • ”90-talsflanell fredag ​​eftermiddag”.
 • ”Angst scemo tisdag morgon”.
 • ”Förtroende skräckfilm fredag ​​kväll”.

Den ständigt föränderliga naturen och de roliga titlarna för Spotify Daylist är det som skiljer dem från andra kurerade spellistor som tjänsten gör för dig som Niche Mixes på Spotify och Wrapped. Dagslistor har blivit en viral social mediatrend på grund av sin charm.

Jag kommer på mig själv att lyssna mycket på min för att hitta ny musik. De brukar vara ganska bra på att gissa vilka låtar jag kan gilla.

Hur du hittar din Spotify-dagslista

Det är enkelt att hitta din Spotify-dagslista, men funktionen är begränsad till vissa regioner.

Det är tillgängligt för både gratis- och premiumprenumeranter i USA, Kanada, Storbritannien, Australien, Nya Zeeland och Irland. Utanför dessa länder visas inte dagslistan vid sökning; andra spellistor och låtar visas.

På mobilappen är det enklaste sättet att hitta din genom att helt enkelt söka i Daylist.

Du kan också hitta din Spotify Daylist på webben på samma sätt. Eller använd följande URL: spotify.com/daylist. Denna länk fungerar även på mobilen.

Om du gillar en viss dagslista kan du spara den snabbt innan den uppdateras. Detta sparar den som en separat spellista i ditt bibliotek, med titeln på Dagslistan.

För att spara din dagslista, följ dessa steg:

 • När du visar dagslistan, tryck på ikonen med tre prickar.
 • Tryck på Lägg till i ditt bibliotek.
 • Så här delar du din Spotify-dagslista

  Det är enkelt att få delbara bilder av din Daylist från Spotify som du kan dela på sociala medier.

  Så här delar du din egen daglista:

 • När du visar dagslistan, tryck på ikonen med tre prickar.
 • Bläddra och tryck på Dela.
 • Svep för att välja bilden och var du vill dela den.
 • Naturligtvis kan du också helt enkelt skärmdumpa Daylist, men bilderna Spotify ger är mycket renare och lättare att dela.

  Spotify Daylist är ett bra sätt att hitta mer musik i de genrer som du är inne på vid varje given tidpunkt och utöka musiken du lyssnar på. Och du kanske bara hittar din nya favoritlåt som lurar där inne.