Ta med förvirrande Smart Home Control till en vägg nära dig

Viktiga takeaways

 • Brilliant Plug-In Panel är en dedikerad hårdvaruenhet som ger smart hemkontroll med en 5-tums pekskärm och kontrollenheter för ljusströmbrytare.
 • Installationen är enkel och kan placeras var som helst i hemmet med ett eluttag, vilket eliminerar behovet av att byta ut befintliga ljusbrytare.
 • Att installera smarta hemenheter på kontrollpanelen kan vara tidskrävande och vissa enheter kanske inte stöds, vilket begränsar dess funktionalitet.

När du har tillräckligt många smarta hemenheter installerade börjar vissa problem dyka upp. Även om du kanske kan styra allt med en smartphone, bärbar enhet eller smarta högtalare, kanske familjemedlemmar och besökare inte vet vad de ska göra. Brilliant Plug-In Panel vill göra det enkelt att styra smarta hemenheter. Men även om installationen är enkel, är det problematiskt att använda enheten i den verkliga världen.

Briljant plug-in panel

$399 $449 Spara $50

Brilliant Plug-In Control Panel ger smart hemkontroll i en dedikerad hårdvaruenhet. Den har en 5-tums LCD-pekskärm och två beröringskänsliga kontroller speciellt för ljusströmbrytare. Den behöver inte installeras i en befintlig ljusströmbrytare med neutral ledning. Panelen passar infälld på väggen och använder ett befintligt eluttag. Du kan placera sladden längs väggen eller inuti den. Tillsammans med att fungera som en fristående Amazon Alexa-produkt kan du lägga till en mängd andra smarta hemenheter från tillverkare.

Strömkälla AC-uttag

Smartphone kompatibel? iOS och Android

Brand Brilliant

Fördelar

 • Enkel installation och kan placeras nästan var som helst
 • Pekskärmen är ljus och lyhörd
 • Kan fungera som en fristående Amazon Alexa-enhet
 • Sensor för sportrörelse, temperatur och omgivande ljus
 • Finns i sex färger för att bättre matcha heminredning

Nackdelar

 • Installationsprocessen kan vara förvirrande även för proffs för smarta hem
 • Beröringsreglagen tog lång tid att svara
 • Måste växla mellan kontrollpanelen och smartphone-appen under installationen
 • Ett antal populära enheter stöds inte
 • Sladden är för lång för vissa installationer
 • Inget riktigt Apple HomeKit- och Google Assistant-stöd

Vad är den briljanta plugin-panelen?

Brent Dirks / MakeUseOf

Innan smarta hemenheter var det enkelt att styra din ljusströmbrytare: du tryckte på en strömbrytare på väggen. Men Brilliant vill ersätta sin gamla kusin och tillhandahålla en fullfjädrad kontrollpanel för alla dina enheter.

Brilliant erbjuder ett brett utbud av alternativ som kan ersätta allt från en enda ljusströmbrytare till fyra ljusströmbrytare. Men det finns några nackdelar med dessa modeller. Tillsammans med att behöva en neutral tråd (något som inte finns i alla hem), måste du vara bekväm med elektriskt arbete för att installera panelerna.

Jag är inte blyg för att ta itu med gör-det-själv-projekt, särskilt att installera smarta hemprodukter som termostater och smarta lås. Men elarbeten är något jag alltid överlåter till min lokala elektriker. Så jag har aldrig tidigare varit intresserad av Brilliants teknik.

Företaget insåg dessa problem och har släppt Plug-In Panel. Som du kanske har märkt av namnet, finns det ingen anledning att byta ut någon ljusströmbrytare. Du kan placera panelen var som helst i hemmet på en vägg. Allt du behöver är ett eluttag inom 13 fot.

Att ta bort behovet av en befintlig ljusströmbrytare gör tekniken mer tillgänglig och ger dig mycket mer utrymme för var du kan använda den i hemmet.

En stor del av Plug-In Panel är den 5-tums diagonala pekskärmen på vänster sida. Det är huvuddelen av kontrollpanelen där du kommer att interagera med smarta enheter och mer. På höger sida finns två skjutreglage som kan anpassas för att styra saker som en smart switch eller volymen på dina Sonos-högtalare.

Det finns även en kamera och mikrofon ovanpå panelen. Kameran låter dig övervaka rummet där panelen är installerad med hjälp av den medföljande appen. Ungefär som många Amazon Echo Show-modeller finns det en inbyggd sekretessbrytare för att inaktivera kameran.

Den har även en sensor för rörelse, temperatur och omgivande ljus. För att bättre passa in i alla hem finns den i sex färgalternativ.

Installationen är mycket enklare

Utan att behöva koppla ledningar från en ljusströmbrytare är det mycket enkelt att installera Plug-In Panel. Du ska först montera bakplattan och sedan fästa själva kontrollpanelen. Nätsladden kan antingen dras på väggen eller inuti väggen.

Brent Dirks / MakeUseOf

Eftersom jag inte ville ha besväret med att sätta in sladden innanför väggen och försöka fiska upp den, körde jag bara sladden nerför väggen. Du behöver en borr och skruvmejsel, men hela processen tog bara 10 minuter. Med den infällda designen ser panelen bra ut oavsett var du installerar den.

Det slutade med att jag placerade instickspanelen i vardagsrummet i mitt enplanshem, där den är lättillgänglig för alla. Det såg dock inte särskilt bra ut, eftersom sladden stod ut på väggen.

Brilliant bör inkludera mer än en kabellängd – möjligen ett 6-fots alternativ – för att ge användarna mer flexibilitet när det gäller installationsplatsen. Jag var kvar med cirka 6 fot kablage som jag försökte stoppa undan så rent som möjligt.

Om du är intresserad av panelen, se först till att du har en plats som är vettig när det gäller att vara tillgänglig och kanske till och med dölja sladden något. Om jag hade gjort en do-over hade jag antagligen ansträngt mig för att mata strömkabeln genom väggen för att dölja slacken.

Komma igång med dina smarta hemenheter

Var beredd på att lägga ner mycket tid på att installera Brilliant Plug-In Panel med dina smarta hemenheter.

Medan Brilliant companion-appen för iOS eller Android är lätt att använda, måste du lägga till var och en av dina smarta enheter individuellt till kontrollpanelen. Jag har ett 40-tal enheter i mitt hem från en mängd olika tillverkare. Förutom att lokalisera enheten i appen, var jag också tvungen att hoppa till tillverkarens webbplats för att dela behörigheter.

Det tog lite tid och undersökning eftersom jag har testat smarta hemenheter så länge att jag inte kom ihåg vissa tillverkare. Det fanns andra konstigheter under installationsprocessen – jag var tvungen att använda panelen för att lägga till mina Hue-ljus istället för appen. Mina LIFX-lampor och Sonos-högtalare upptäcktes automatiskt och det tog bara en sekund att lägga till själva panelen, men det var sällsynt.

Sedan finns det en annan fråga. Mer än troligt, om du har många smarta hemenheter, kommer vissa inte att stödjas av panelen. Innan du köper, vill du läsa Brilliants kompatibilitetslista. Mindre än hälften av mina smarta enheter stöddes.

Och även om vissa tillverkare visas som stöds, betyder det inte att alla deras produkter är det. Till exempel tillät Brilliant mig att lägga till min Ecobee Smart Thermostat men stödde inte Smart Doorbell Camera från samma företag.

Brilliant erbjuder Arlo-stöd, men bara ett begränsat antal produkter som inte inkluderar mina externa kameror. Om din Arlo-kamera stöds behöver du ett SmartThings-konto för att ansluta till Brilliant. Det finns en helhet Strålande sida som beskriver flerstegsprocessen.

Du måste också skapa olika rum och placera produkter i dessa. Processen liknar att skapa ett Apple HomeKit eller Amazon Alexa-hem, så det är frustrerande att behöva göra det igen.

När jag använde panelen var det många gånger jag försökte interagera med en av mina smarta hemenheter bara för att komma ihåg att den inte stöddes. Så jag var tvungen att ta tag i min telefon eller använda ett Siri-röstkommando till en av mina befintliga HomePods.

Det är inte precis en användarvänlig process, särskilt om panelen är designad för besökare eller mer tekniknära familjemedlemmar.

Brent Dirks / MakeUseOf

Stödet för röstassistenten är också begränsat. Om du är en Amazon Alexa-användare är den bästa nyheten att Plug-In Panel kan fungera som en fullfjädrad Echo-liknande enhet. Det gör enheten ännu mer användbar för att styra smarta hemenheter med din röst och utnyttja andra funktioner från Amazons assistent.

Apple HomeKit och Google Assistant-användare har dock ingen tur. Kontrollpanelen kan interagera med de andra två stora smarta hemprotokollen med mycket begränsat stöd. Du kan bara använda dessa röstassistenter med ljusströmbrytare som redan är inställda på kontrollpanelen.

Att använda kontrollpanelen är för det mesta besvärligt

När du har lagt till alla dina smarta hemenheter kan du anpassa hemskärmen. Det finns fyra huvudkonfigurerbara paneler med en liten kontrollremsa på botten. Du kan välja en mängd olika alternativ för var och en av panelerna. Några av dessa inkluderar ett specifikt rum, enhet eller scen som du har skapat med Brilliant-kompatibla enheter.

Brent Dirks / MakeUseOf

För de två beröringskänsliga reglagen ställer jag in dem för att styra ljusgrupperna i mitt vardagsrum och kök.

Medan reglagen var lyhörda var jag besviken över förseningen efter att ha använt dem. Många gånger kan det ta minst fyra till fem sekunder innan lamporna agerar. Jag trodde först att det kan ha varit själva lamporna, men jag försökte styra dem med en HomePod, och det var en omedelbar reaktion. Det är en besvikelse eftersom ljusstyrning är en av de mest förnuftiga och intuitiva användningarna av Plug-In Panel.

Att interagera med andra smarta hemenheter på panelen var lite bättre, men inte mycket. Mina familjemedlemmar, som inte är stora fans av vårt smarta hem, klagade till och med över förseningen när de använde panelen för att styra termostaten och mer.

Även med panelens problem fanns det några trevliga funktioner. En av de bästa är dess Sonos-integration.

Jag har flera Sonos-högtalare i olika rum i hela mitt hus. Och med plug-in-panelen kan jag välja musik från mina Sonos-favoriter och börja spela upp. Jag kunde välja en eller flera högtalare för att spela musiken, kontrollera volymen och till och med byta musik. Du behöver bara se till att stationen eller albumet redan har lagts till i dina Sonos-favoriter i Sonos-appen. Du kommer inte att kunna bläddra eller söka efter en streamingtjänst.

Jag njöt också av att ladda upp mina egna bilder för att använda som skärmsläckare när kontrollpanelen inte används. Tillsammans med ett foto visar standbyskärmen aktuell temperatur, tid, datum och till och med vad din termostat är inställd på. Den högupplösta skärmen ser bra ut och är väldigt lyhörd.

Du kan också välja att stänga av skärmen såvida den inte berörs eller rörelse upptäcks.

Briljant plug-in panel: en bra idé som hindras av slutna smarta hemsystem

På pappret ser Brilliant Plug-In Panel ut som ett perfekt komplement till alla smarta hem med sin strömlinjeformade installation och kontroll av flera enheter. Det finns inga andra verkligt konkurrerande enheter på marknaden.

Efter att ha provat enheten var det inte så meningsfullt att lägga till ytterligare ett mellanhandskontrollsystem i mitt smarta hem. Det är fortfarande för dyrt och inte värt det för de flesta smarta hem, särskilt eftersom du behöver installera flera paneler för att använda vissa funktioner i funktionerna. Det enda scenariot där jag kunde se panelerna vara vettiga är i stora hem med en lika stor budget.

I framtiden, om Matter-standarden kan ta fart, kan en enhet som denna vara nödvändig med snabb installation och kontroll av vilken enhet som helst för alla i ett hem. Men för tillfället måste min familj hålla fast vid flera HomePods och Apple-enheter för att styra vårt smarta hem.

Briljant plug-in panel

$399 $449 Spara $50

Brilliant Plug-In Control Panel ger smart hemkontroll i en dedikerad hårdvaruenhet. Den har en 5-tums LCD-pekskärm och två beröringskänsliga kontroller speciellt för ljusströmbrytare. Den behöver inte installeras i en befintlig ljusströmbrytare med neutral ledning. Panelen passar infälld på väggen och använder ett befintligt eluttag. Du kan placera sladden längs väggen eller inuti den. Tillsammans med att fungera som en fristående Amazon Alexa-produkt kan du lägga till en mängd andra smarta hemenheter från tillverkare.