Hur du tar bort dig själv på Instagram Post

Spread the love

Taggar på Instagram används oftast av de användare som vill öka räckvidden för sina inlägg på Instagram. När du taggar någon på ditt inlägg kommer inlägget att synas under de taggade inläggen i personens profil som du har taggat. Andra IG-användare som besöker deras profil kommer att få veta om ditt inlägg och de kan gilla, kommentera eller reagera på det. Så det leder till att de följer och delar din profil på sin IG-berättelse eller med andra användare på Instagram. Och det är så att tagga personer på ditt inlägg kommer att öka din räckvidd bland människorna. Den här artikeln hjälper dig att förstå hur du avtaggar dig själv på Instagram-inlägg. Den kommer också att guida dig om vad som händer när du tar bort dig själv från ett inlägg på Instagram och tar bort dig själv från ett inlägg på Instagram.

Hur du tar bort dig själv på Instagram Post

Du har endast rätt att tagga andra användare på ditt IG-inlägg. Och när du taggar någon på ditt inlägg kommer de att meddelas i form av ett meddelande, som inkluderar det taggade inlägget och meddelandet. Endast den användare som har taggats kan ta bort sig själv från det taggade inlägget, ta bort inlägget från sin profil eller ändra tagginställningarna så att ingen du inte känner kan tagga dig i sitt inlägg. Du kommer att få veta hur du avtaggar dig själv på Instagram-inlägget längre fram i den här artikeln. Fortsätt läsa för att lära dig mer om det i detalj.

  Hur man berättar om någon förföljer dig på Instagram

Varför tar människor bort taggar på Instagram?

Anledningarna till att människor avtaggar sig själva på Instagram från någon annans inlägg är:

  • Ingen vill bli taggad i ett sådant inlägg som kränker någons rättigheter.
  • De vill inte bli taggade på någons inlägg eller inlägget från en specifik person på Instagram.
  • De vill inte att någon ska använda deras namn för att marknadsföra sin produkt eller varumärke på Instagram utan deras tillåtelse.
  • De vill inte bli taggade på inlägg som främjar hat, våld och falska meddelanden till världen eller samhället.

Det här är alla anledningarna till att människor tar bort sig själva på Instagram från inlägg från någon annan.

Hur tar man bort sig själv från någons Instagram-inlägg? Hur tar jag bort mig själv från någon annans inlägg?

För att veta hur du tar bort dig själv på Instagram-inlägg från någon annan, följ dessa steg:

1. Öppna Instagram applikation på din telefon.

2. Klicka på fliken Profil i det nedre högra hörnet av skärmen.

3. Klicka på ikonen för taggade foton.

4. Klicka på önskat inläggsformulär som du själv vill avtagga.

5. Tryck på den treprickade ikonen från det övre högra hörnet av inlägget.

6. Tryck sedan på etikettalternativen…

7. Tryck på Ta bort mig från inlägget för att avtagga dig själv från inlägget.

Så här tar du bort dig själv på Instagram-inlägg från någon annan.

Vad händer när du tar bort dig själv från ett inlägg?

När du avtaggar dig själv från ett inlägg tas din tagg först och främst bort från inlägget. Inläggen som du är taggad med kommer att tas bort från fliken taggade inlägg från din IG-profil. Personen som har taggat dig i sitt inlägg kommer inte att meddelas om det. Men de kan kolla inlägget och få reda på att du har tagit bort dig själv från inlägget. Nu, om personen försöker tagga dig igen på samma inlägg, kommer det inte att vara möjligt. Det beror på att du var den person som hade taggats i inlägget och att du redan avvisade begäran genom att ta bort dig själv från deras inlägg. Det är vad som händer när du tar bort dig själv från ett inlägg.

  Vilka är bästa Instagram-födelsedagsberättelseidéer?

Vet den andra personen när du tar bort dig själv från deras Instagram-inlägg?

Nej, den andra personen kommer inte att veta när du tar bort dig själv från deras Instagram-inlägg. Du har rätt att kontrollera din aktivitet. Du kan ställa in vem som kan tagga dig på deras inlägg, och om någon taggat dig i sitt inlägg och du inte vill bli taggad kan du ta bort dig själv från det inlägget. När du tar bort dig själv från det inlägget kommer den ursprungliga affischen (OP) inte att kunna veta om det förrän de besöker inlägget och letar efter taggarna. Och eftersom du avtaggar dig själv från någon annans inlägg kan den personen inte tagga om dig på samma inlägg. Om de vill tagga dig måste de skapa ett nytt inlägg och tagga dig i det inlägget.

Kan du avtagga dig själv på Instagram på datorn?

Nej, du kan inte avtagga dig själv på Instagram på datorn, alltså på Instagrams hemsida. På Instagram webben kan du lägga upp en bild och tagga någon i den, men när du väl har blivit taggad i inlägget av någon kan du inte ta bort dig själv från det inlägget. Det beror på att webbversionen av Instagram inte stöder alternativet Untagging. Men du kan avtagga dig själv med hjälp av Instagrams mobilapp, som nämnts tidigare i den här artikeln med steg-för-steg-guiden. Instagram-webben kan fortfarande utföra alla grundläggande uppgifter, som att ladda upp ett inlägg, gilla och kommentera ett inlägg, chatta med dina vänner. Men när det kommer till användbarhet föredrar användare en Instagram-app framför Instagram-webben.

Kan du ta bort dig själv på Instagram utan att de vet det? Vet någon om jag avtaggar mig själv?

Ja, du kan avtagga dig själv på Instagram utan att de vet. Om du har blivit taggad i något inlägg kan du ta bort taggen från det. När du har tagit bort dig själv från det inlägget kan du inte taggas igen i samma inlägg. Användaren får inga aviseringar eller meddelanden när du avtaggar dig själv från deras inlägg, men OP och andra taggade profiler kan veta genom att kontrollera inlägget för taggade personer. Att ta bort dig själv från ett inlägg fungerar bara i Instagram-appen för Android- och iOS-enheter. Nu måste du ha fått veta om du avtaggar dig själv från deras inlägg.

  Varför är du utelåst från ditt Instagram-konto?

Kommer någon att meddelas om jag tar bort taggen?

Nej, personen som har taggat dig i sitt inlägg kommer inte att meddelas när du tar bort taggen. Det enda sättet som personen kan få veta om taggen är genom att besöka inlägget och leta efter taggarna. När du har tagit bort din tagg från ett inlägg kan OP inte tagga dig igen på samma inlägg. De kommer att behöva ladda upp ett nytt nytt inlägg för att tagga dig. När någon taggar dig på sitt inlägg får du ett sms från den användaren tillsammans med inlägget du är taggad i. Nu vet du om någon aviseras eller inte om du tar bort din tagg från deras inlägg.

Kan jag tagga om mig själv i ett inlägg?

Nej, du kan inte tagga om dig själv i ett inlägg av någon annan. Du kan bara tagga om dig själv i dina inlägg och inte på andra. Om någon användare taggar dig i sitt inlägg har du bara möjlighet att ta bort din tagg från inlägget. Och när du har tagit bort dig själv från det inlägget kan du inte tagga om dig själv på det. Och inte ens användaren som har lagt upp det kan inte tagga dig igen i sitt inlägg. Om du inte vill att någon ska tagga dig på deras inlägg kan du inaktivera tagginställningarna från alla till bara dig eller dina vänner.

***

Vi hoppas att du lärde dig hur du avtaggar dig själv på Instagram-inlägg. Kontakta oss gärna med dina frågor och förslag via kommentarsfältet nedan. Låt oss också veta vad du vill lära dig om härnäst.