Hover Reader ger omedelbar förhandsvisning av länkar i ett flytande fönster [Chrome]

Ibland vill vi inte slösa bort vår tid på att klicka på varje länk vi hittar på webben. Om du vill ta en snabb titt på en länk i en nyhetsartikel på en blogg eller någon webbplats, låt säga, men inte vill klicka på själva länken så är Hover Reader ett enkelt Chrome-tillägg som ger en intuitiv lösning . När du håller muspekaren över en länk visar tillägget omedelbart en läsarvänlig förhandsvisning av den länkade sidan, vilket tar bort alla bilder, annonser och annat ludd på sidan. Tillägget är också lite anpassningsbart så att du kan hålla det från att vara irriterande på angivna domäner. Detaljer att följa efter hoppet.

Att använda Hover Reader är ganska enkelt; när den väl har installerats förblir dess ikon intakt på Chromes Omnibar vilket ger enkel åtkomst till dess inställningar. För att använda den behöver du bara hålla muspekaren över en länk. Efter ett par sekunder kommer den att ge dig en fullständig förhandsvisning av den sidan i ett flytande fönster. Du kan scrolla sidan upp och ner via musens rullhjul för att läsa dess innehåll.

Tillägget kan visa sig användbart under en mängd olika situationer. Om du till exempel bara snabbt vill titta över en receptlänk i Googles sökresultat, kan du använda Hover Reader för att gå igenom sökresultat istället för att öppna alla länkar du hittar, vilket sparar massor av din tid. På samma sätt kommer tillägget definitivt att vara praktiskt när du läser flera blogginlägg eftersom det låter dig se hela inlägget utan att faktiskt öppna länken.

Men du kan också inaktivera Hover Reader för utvalda domäner om du vill. För att göra det, öppna länken du behöver för att inte tillåta, klicka på Hover Readers Omnibar-ikon, följt av att klicka på ”Inaktivera på denna domän”. Nästa gång du besöker domänen kommer tillägget inte att visa några förhandsvisningar. Annat än det kan du också ändra teckenstorlek och teckensnittstyp som används i förhandsgranskningsfönstret från rullgardinsmenyn. Se bara till att uppdatera sidan för att låta ändringarna träda i kraft.

Sammantaget är Hover Reader ett utmärkt litet verktyg som du kanske vill lägga till i din arsenal för att snabbt sammanfatta sidor utan att faktiskt öppna dem.

Installera Hover Reader från Chrome Web Store