Guide till Instagram-tillväxt 2023

Instagram är en av de mest kända sociala medierna, och den här omfattande guiden kommer att utveckla Instagram-tillväxtstrategierna du bör anta 2023.

Företag över hela världen använder Instagram för att nå ut till sina kunder med bevisad framgång. Alla, varumärke eller småföretagare, använder Instagram för att utöka sin kundbas. Varför är det så? Det beror på att Instagram är ett mångsidigt och effektivt marknadsföringsverktyg, och vi är inte de enda som tycker det. Alla företag är överens och föredrar att använda Instagram för marknadsföring.

Instagram har kommit långt ifrån att bara vara en social mediaplattform för fotodelning. Det har förvandlats till något mycket större och är bland de fyra bästa sociala nätverken när det gäller popularitet.

Plattformens användarvänlighet håller användarna fast under lång tid och ökar dina chanser att få mer engagemang. Detta visar att Instagram är den bästa plattformen för företag och influencers för att fånga sina följares uppmärksamhet och enkelt utöka sin kundbas.

Din kund kommer att tvingas följa dig på Instagram om du ger dem något de kan hålla fast vid. Instagram är en app som stöder olika innehållsformer som inlägg, berättelser, höjdpunkter, rullar och IGTV. Du kan lägga till hashtags, varumärken och platser för att visa din närvaro.

Om du är ett varumärke eller en influencer som vill utveckla din närvaro på Instagram, läs vidare för att få några värdefulla råd som kommer att räcka långt för att hjälpa dig i detta avseende.

Att växa ett Instagram-konto: Fördelar

Utan tvekan är Instagram inte längre en vanlig fotodelningsapp. Det har ett stort värde att erbjuda, inte bara för användarna utan även för företag. Instagram fortsätter att introducera intressanta funktioner som avsevärt hjälper företag att marknadsföra och sälja sina varor.

Att växa ditt varumärkes närvaro eller ditt varumärke som influencer erbjuder flera fördelar, till exempel följande:

Nå ut till fler

Instagram har över 2 miljarder aktiva användare, och antalet ökar dagligen. Det finns ingen gräns för hur långt ett företag kan gå med en effektiv Instagram-strategi när det finns så många ögonpar som tittar på ditt innehåll.

Gillas av influencers

Samarbete med välrenommerade influencers kan ge bättre avkastning på investeringen och exponera ditt innehåll för publik som inte var möjligt annars. Därför är det vettigt att växa ditt varumärke på en plattform som gynnas av de flesta influencers.

Ditt företag växer oavsett storlek

Om du börjar och vill lyfta fram dina erbjudanden är Instagram den idealiska plattformen. Du kan använda Instagram för att få exponering och engagemang oavsett om ditt företag är välkänt eller ökar i takt.

Engagera dig med kunder

Instagram är en plattform där du regelbundet kan interagera med dina kunder genom att skicka direktmeddelanden, lägga till insiktsfulla kommentarer eller svara på deras frågor. Det ökar ditt varumärkes trovärdighet.

Hjälp dig att upptäcka dina kunders preferenser

Genom att observera Instagram-inläggen som dina kunder delar kan du lära dig mycket om deras val. Genom att läsa deras inlägg och svar kan du lära dig om deras smaker och ta reda på vad de tycker om. Dessa förslag hjälper till att utveckla nytt innehåll och kommande marknadsföringsplaner.

Annonsera ditt innehåll

Medan implementeringen av de organiska sätten för Instagram-tillväxt ger ett enormt värde, erbjuder plattformens betalda reklamfunktion enorm hjälp om du vill rikta in dig på användare baserat på beteende, demografi och plats.

Av allt du har sett är det tydligt att om du vårdar ditt varumärke på Instagram kommer ditt företag att generera mycket intäkter. Instagram ökar varumärkeskännedomen, genererar leads, odlar kundlojalitet och ökar försäljningen.

Hur man får fler Instagram-följare

Tricket är att optimera ditt Instagram-konto och behandla det som en målsida för att öka trafiken och följarna. Så här kan du gå tillväga.

#1. Skapa en Instagram-marknadsföringsstrategi

Förstå din publik: Vilka plattformar de använder, när och varför de besöker dem, vilket material de gillar, vilka andra de följer och mer.

Varumärkesidentitet: Vilka nyheter vill du ge till din publik? Vilka känslor vill du att de ska ha efter att ha sett ditt innehåll?

Innehållsstrategi: Även om det finns en viss spontanitet på Instagram, behöver du en definierad innehållsstrategi för att ha en konsekvent röst och producera innehåll av hög kvalitet regelbundet.

Analys: Kvantifierbar information kan hjälpa dig att planera ditt tillvägagångssätt, inklusive vem du försöker rikta in dig på, vilket material du ska tillhandahålla, när du ska lägga upp och mer.

Regelbunden aktivitet: Instagram är en realtidsplattform. Du måste göra inlägg upprepade gånger om du vill använda det för att växa ditt företag.

#2. Analysera konkurrenter

Har du en rival som du har svårt att överträffa? Ta reda på vad de publicerar, hur ofta, när och i vilka former genom att utföra en liten konkurrensanalys på Instagram.

Håll ett noggrant öga på dem i en vecka så att du kan upptäcka alla subtila taktiker som de kan använda för att få Instagram-följare. Du kan få tips om vad, när och hur du lägger upp på Instagram för att få fler följare.

#3. Identifiera din målgrupp

På Instagram är det viktigt att bestämma vilka användare du vill rikta in dig på. Du kan definiera dina kunder på en mängd olika sätt. För att identifiera mönster mellan dina följares köpbeteende online och dina följares, rekommenderar vi att du analyserar din webbplats och Instagrams analyser.

Du bör undersöka deras onlinebeteende på din webbplats och deras Instagram-användning. Ju mer tid du investerar i att undersöka din målgrupps demografi, desto större är dina chanser att producera relaterat innehåll som uppmuntrar klick och omvandlingar.

#4. Optimera din Instagram-bio

Du måste se till att din Instagram-bio sticker ut från konkurrenterna eftersom det troligen kommer att vara det första folk kommer att gå igenom angående ditt varumärke. Du behöver mer än bara ditt Instagram-handtag.

Bildkredit: Zara

Eftersom du får begränsade ord för att skriva en bio är det avgörande att vara tydlig och koncis om vad ditt företag gör, och ja. Glöm inte att inkludera nyckelorden som definierar ditt varumärke så att läsarna exakt kan förstå vad du står för.

#5. Håll dig konsekvent

Konsekvens är nyckeln till att få fart på alla sociala medieplattformar, inklusive Instagram. Ingen kommer att vilja följa någon Instagram-profil som postar slumpmässigt, kanske en gång i veckan. När du skapar innehåll kan det locka nya följare, om du gör det regelbundet hindras de från att svaja iväg.

Att skapa en innehållskalender hjälper dig att planera innehållet och visa konsekvent beteende. Dessutom kan du identifiera de bästa tiderna för att lägga upp innehållet på din Instagram-profil. Det är när de flesta av dina följare är aktiva.

#6. Välj Instagram-annonser

Genom att implementera metoder för organisk tillväxt kommer Instagram-följarna att öka i långsam takt. Men om du vill accelerera tillväxttakten är Instagram-annonsering det rätta alternativet. Den betalda ersättningen för organiska strategier låter dig välja din målgrupp och marknadsföra dina inlägg.

Instagram stöder en rad annonstyper, dvs. Bildannonser, Karusellannonser, Videoannonser, Story-annonser, Reels-annonser, Shopping-annonser och Utforska-annonser. Du kan bestämma din annonsbudget och komma igång med Instagram-annonser.

Instagram är en social nätverksplattform för foto- och videodelning, så att skapa och lägga upp rullningsstoppande innehåll är av yttersta vikt. Detta fungerar på två sätt. Den levererar på ett träffande sätt det budskap du vill förmedla och förhindrar att din idé försvinner i havet av inlägg i din användares nyhetsflöde.

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren företag, kommer du att vilja lägga upp exceptionella foton och videor som lockar din publiks uppmärksamhet. Intressant nog finns det flera plattformar som hjälper dig att göra det. Du kan kolla in de bästa designlösningarna för att möta efterfrågan på foton och infografik för att engagera dina följare och berätta dina historier.

På samma sätt kommer dessa hanteringsverktyg för sociala medier att erbjuda enorm hjälp med att hantera, övervaka och schemalägga innehållet för flera Instagram-konton från ett ställe.

Vanliga frågor

Ska jag köpa Instagram-följare?

Alla vill öka sin Instagram-följare så snabbt som möjligt. På grund av den enorma efterfrågan finns det en hel del tredjepartstjänster och appar som lovar att få fler följare.
Vissa av dessa applikationer garanterar en ökning av ansenliga Instagram-följare direkt eller över tid. Men det rekommenderas inte att köpa dina Instagram-följare om du värdesätter ditt rykte. Det är en oärlig teknik som sätter dig i riskzonen för en Instagram shadowban.

Vilka är de olika typerna av Instagram-innehåll?

Användare idag har många innehållsalternativ på Instagram, inklusive:
Reels, IGTV, enstaka fotoinlägg, karusellfotoinlägg, videoinlägg, livevideor och berättelser.

Hur kommer man in på Instagram Utforska sida?

För att öka dina chanser att innehåll visas på Instagram Utforska-sidan, vidta följande åtgärder:
Ha ett offentligt konto
Om din Instagram-profil är privat kan ingen se den på sin Utforska-sida. Ett personligt konto är trots allt inte avsett att nås av en främling, så alla som inte följer dig kan inte se sakerna på det.
Inkludera trendiga hashtags och platser
Inlägg med hashtaggar kan dyka upp på användarnas Utforska-sidor efter att de har gjort en hashtaggsökning. Genom att tagga platser kan du begränsa din målmarknad ytterligare och visas på Utforska-sidorna när de söker efter en specifik plats. Du har större chans att bli hittad av fler användare på en populär plats.

Sista ord

Tja, det var beprövade taktiker du kan implementera för att uppleva exceptionell tillväxt på Instagram. Kom ihåg att innehållet är sådant, så försök alltid ta med något nytt. Kvalitetsmedia i kombination med genomtänkta bildtexter och relevanta hashtags kommer säkert att göra underverk.

Slutligen, håll dig konsekvent och kreativ för att se en långsam och stadig ökning av antalet följare på Instagram.

Du kan också utforska några bästa Instagram-schemaläggare för att spara värdefull tid och påskynda tillväxten av din profil.