Google Fast Pair förklaras på 5 minuter eller mindre

Spread the love

Det är alltid en bra känsla när nyintroducerad teknik gör det bekvämt för oss.

Jag är säker på att du skulle vara väldigt sugen på att använda Google Fast Pair på din smartphone eftersom det ändrar hur du kopplar ihop Bluetooth-enheter.

Eftersom det ibland kan vara tråkigt att gå till inställningar och para ihop dina enheter, är den här nya tekniken här för att göra det mycket smidigare.

Google Fast Pair introducerades 2017 och är en egenutvecklad teknik som lanserats av Google. Den använder Bluetooth Low Energy (BLE) och din Android-telefons plats för att upptäcka Bluetooth-enheter i närheten och ansluta till dem med ett enda tryck.

Precis som med Apple AirPods, när du öppnar fodralet kan du se informationen direkt på din iPhone-skärm; fast Pair är mycket likt.

Låt oss lära oss mer om det i det här inlägget.

Hur fungerar Google Fast Pair Service?

Funktionen för Google Fast Pair Service (GFPS) är intuitiv, snabb och fri från komplicerade steg.

Allt du behöver göra är att sätta det Fast Pair-aktiverade tillbehöret i parningsläge och hålla det nära din Android-telefon. Du kommer att märka ett stort popup-fönster på skärmen med bilden av ditt tillbehör. Tryck på ”Anslut” och det är allt; du är klar.

  Capsa är ett omfattande nätverksanalysverktyg för LAN & WLAN

Popup-fönstret föreslår också att du laddar ner tillbehörets medföljande app från Google Play Butik om det finns någon.

Google synkroniserar automatiskt ihopkopplingsinformationen med ditt konto. Detta innebär att du inte behöver genomgå processen att para ihop ditt tillbehör igen.

Det ger dig friheten att använda samma på dina andra Android-enheter också. Logga helt enkelt in på ditt konto och börja använda tillbehöret med din surfplatta eller andra Android-telefoner.

Den förbrukar minimalt med telefonbatteri och fungerar med Bluetooth-kärnspecifikation v4.2 eller senare. Du kan använda GFPS för att para ihop dina hörlurar, högtalare, bilsatser, tangentbord, mikrofon etc.

Den bästa delen? Allt detta kan göras utan flera steg och att fumla igenom enhetens Bluetooth-inställningar.

Funktioner i Google Fast Pair

Google fast pair kommer med funktioner som kan verka väldigt grundläggande men som räddar liv i tider av nöd. Du kan börja integrera följande funktioner med dina Fast Pair-kompatibla enheter.

Enkel batteriövervakning

Håll koll på batterinivån när de är anslutna till din enhet via Fast Pair.

Om det är en hörapparat kan du övervaka nivån på vänster och höger knoppar tillsammans med fodralet, allt på ett ställe.

  WakeUp slår automatiskt på skärmen när du hämtar din enhet

Du får ett batteriavisering varje gång du öppnar fodralet till dina öronsnäckor, samt ett meddelande när batteriet börjar ta slut.

Enkel ihopkoppling

Som diskuteras i det här inlägget låter Google Fast Pair dig ansluta till ditt tillbehör med ett enda tryck. Det föreslår också att du laddar ner det specifika tillbehörets medföljande app om den finns.

Personalisering

Den låter dig anpassa dina öronsnäckor, hörlurar och andra tillbehör genom att ge dem egna namn.

Hitta förlorade enheter

Om du har tappat bort ditt tillbehör kan du hitta dem genom att ringa dem via snabbparningstjänsten när de är anslutna till din telefon. Den låter dig hitta enhetens senast kända plats om din platshistorik är påslagen.

Offlineparning

Google Fast Pair tillåter nu även offlineparning när du har fastnat i situationer med lågt nätverk.

Konfigurera Google Fast Pair med en kompatibel enhet

Google Fast Pair gör det otroligt enkelt att komma igång med alla kompatibla enheter. Här är stegen för det:

Steg 1: Slå på din Android-telefons plats.

Steg 2: Slå på Bluetooth.

Steg 3: Sätt ditt tillbehör i parningsläge.

Steg 4: Öppna laddningsfodralet för den kompatibla enheten/tillbehöret, vilket automatiskt ska öppna en ny popup. Tryck på den. (Vissa andra enheter kan visa en ”Anslut”-knapp, så fortsätt och tryck på den).

  Hur man kommer åt gamla Myspace-konto utan e-post och lösenord

Steg 5: Google Fast Pair börjar ansluta.

När laddningen är klar kommer din telefon att anslutas till tillbehöret. Kom ihåg att din telefon måste vara Android-version 6.0 eller senare.

Populära enheter som tillåter Google Fast Pair

För varje dag som går blir Google Fast Pair mer och mer populärt. Detta innebär att många företag nu integrerar sina produkter med denna teknik.

Det finns redan många populära enheter som tillåter Google Fast Pair. Några av dessa är:

  • Google Pixel Buds Pro
  • One Plus Buds Z2
  • Fitbit Trackers
  • Bose brusreducerande hörlurar 700
  • Samsung Galaxy Buds
  • Harman Kardon fly trådlösa over-ear ANC-hörlurar
  • JBL live 660 NC

I framtiden kan du förvänta dig ett bredare utbud av enheter som är kompatibla med Google Fast Pair. Under de kommande tiderna kommer du också att kunna använda den här funktionen på Google TV, Android TV och till och med Chromebook.

Slutord

Googles Fair Pair-teknik kan spara tid och energi och ge dig några coola funktioner – särskilt möjligheten att hitta ditt förlorade tillbehör. Det är dags att använda den här tjänsten direkt.

Därefter kan du kolla in spårningsappar för att hitta din telefon.