Fixa League of Legends Error Code 900 på Windows 10

Spread the love

League of Legends är utan tvekan ett berömt online multiplayer-spel, men många användare klagar på att de möter League of Legends Error Code 900 när de försöker logga in på LoL-servrarna. Om du vill fixa League of Legends Error 900 på din Windows 10-dator måste du känna till orsakerna som orsakar det här problemet. Detta täcker alla orsaker som orsakar problemet som hjälper dig att förstå hur du fixar felkoden 900 League of Legends på din Windows 10-dator.

Hur man åtgärdar League of Legends Error Code 900 på Windows 10

Fortsätt läsa för att veta om lösningarna för att fixa League of Legends felkod 900 på Windows 10 PC i detalj.

Vad orsakar League of Legends felkod 900?

Flera skäl bidrar till League of Legends Error 900 på din Windows 10 PC. Här är några av dem.

  • Det lanserade spelet har inte administrativt rättigheter; din dator tillåter därför inte att den korrigeras.
  • Det finns inte tillräckligt med utrymme på din dator. Patchning (att inkludera ytterligare koder för att förbättra spelandet) kräver lite utrymme.
  • Installationsfilerna och konfigurationsfilerna för spelet är korrupta och måste bytas ut.
  • Spelklienten är korrupt eller trasig på din PC.
  • Det överskyddande antivirusprogrammet eller brandväggen blockerar spelet.
  • Föråldrade Windows 10 operativsystem och drivrutiner.
  • Det finns ingen stabil internetanslutning för att starta och spela spelet.
  • Felkonfigurerade spelinstallationsfiler.
  • Olämpliga nätverksinställningar och DNS-adresskonfigurationer.

Lösningar för att fixa felkod 900 League of Legends

Här är en lista med felsökningsmetoder som hjälper dig att fixa League of Legends Error 900. Följ dem i samma ordning för att uppnå bästa resultat.

Metod 1: Grundläggande felsökningssteg

Följande är de grundläggande metoderna för att lösa felet.

1A. Starta om datorn

Det allmänna tricket för att lösa alla tillfälliga problem som är förknippade med League of Legends är att starta om din dator. Du kan starta om din dator genom att följa stegen.

1. Navigera till Windows Power User-menyn genom att trycka på Windows- och X-tangenterna samtidigt.

2. Välj Stäng av eller logga ut.

3. Klicka slutligen på Starta om.

IB. Starta om routern

Det här är ett enkelt felsökningssätt som hjälper dig att fixa League of Legends Error 900 med enkla steg. Du kan starta om din router genom att följa vår Restart Router eller Modem guide. När din router har startat om, kontrollera om du kan åtgärda det diskuterade felet.

1C. Kontrollera serverstatus

Mycket ofta kan du möta League of Legends Error 900 på grund av problem från serversidan. För att kontrollera om servern är offline eller om den har några tekniska problem, följ stegen nedan.

1. Besök den officiella Riot-servern statusuppdateringssida.

2. Scrolla sedan ned och välj League of Legends.

3. Välj sedan din region och ditt språk för att fortsätta.

4. På nästa sida kan du se eventuella meddelanden om serverslutsfel. Om det finns några får du vänta tills de är lösta.

1D. Logga in på nytt konto

Du kan också åtgärda det diskuterade felet genom att logga ut ur spelet innan något felmeddelande visas. Du kan sedan vänta ett tag eller starta om datorn. Logga sedan in igen enligt instruktionerna nedan.

1. När du är i spelet, tryck på Alt + F4-tangenterna samtidigt.

2. Klicka nu på Logga ut.

3. Avsluta spelet och starta om datorn.

4. Ange dina referenser och logga in på spelet igen.

1E. Ställ in korrekta inställningar för datum och tid

  Ge Ethernet högre prioritet över WiFi-anslutning i Windows 10

Felaktiga datum- och tidsinställningar i din dator kan bidra till League of Legends Error Code 900 på Windows PC. Följ instruktionerna nedan för att synkronisera datum, region och tidsinställningar i din Windows 10-dator.

1. Tryck på Windows + I-tangenterna samtidigt för att öppna Windows-inställningar.

2. Välj nu alternativet Tid och språk som visas.

3. Se sedan till att de två värdena Ställ in tiden automatiskt och Ställ in tidszonen automatiskt är aktiverade på fliken Datum och tid.

4. Klicka sedan på Synkronisera nu som markerats ovan.

1F. Stäng alla bakgrundsprocesser

Om det finns för många bakgrundsprocesser på din Windows 10-dator kan du inte komma åt din nätverksanslutning så enkelt, eftersom alla dessa uppgifter tar en del av nätverket. Dessutom kommer RAM-förbrukningen att bli mer och spelets prestanda kommer tydligen att sakta ner.

Följ vår guide Hur du avslutar uppgiften i Windows 10 för att stänga alla andra bakgrundsprocesser på din Windows 10-dator.

Efter att ha stängt alla bakgrundsprocesser, kontrollera om det diskuterade felet i League of Legends är fixat eller inte.

1G. Uppdatera Windows OS

Alla buggar och felaktiga patchar i din dator kan fixas med Windows-uppdateringar. Microsoft släpper frekventa uppdateringar för att åtgärda alla dessa problem.

Se därför till om du använder den uppdaterade versionen av Windows operativsystem och om några uppdateringar väntar, använd vår guide Hur man laddar ner och installerar den senaste uppdateringen av Windows 10

Efter att ha uppdaterat ditt Windows-operativsystem, kontrollera om du kan fixa League of Legends Error 900

1H. Uppdatera GPU-drivrutiner

Om du vill njuta av grafiska spel utan några fel måste dina drivrutiner vara i perfekt skick. Om drivrutinerna är föråldrade eller felaktiga, se till att du uppdaterar dem. Du kan söka efter de senaste versionerna av drivrutiner från dess officiella webbplatser, eller så kan du uppdatera dem manuellt.

Följ vår guide 4 sätt att uppdatera grafikdrivrutiner i Windows 10 för att uppdatera din drivrutin och kontrollera om du har åtgärdat det diskuterade problemet i LoL.

1I. Återställ GPU-drivrutiner

Ibland kan den aktuella versionen av dina grafikdrivrutiner orsaka konflikter i ditt spel och i det här fallet måste du återställa tidigare versioner av installerade drivrutiner. Denna process kallas återställning av drivrutiner och du kan enkelt återställa dina datordrivrutiner till deras tidigare tillstånd genom att följa vår guide Hur man återställer drivrutiner i Windows 10.

1J. Installera om GPU-drivrutiner

Om du inte vet hur du fixar felkoden 900 League of Legends efter att du har uppdaterat dina GPU-drivrutiner, installera sedan om enhetsdrivrutiner för att åtgärda eventuella inkompatibilitetsproblem. Det finns flera sätt att installera om drivrutiner på din dator. Ändå kan du enkelt installera om grafiska drivrutiner enligt anvisningarna i vår guide Hur man avinstallerar och installerar om drivrutiner på Windows 10.

Efter att ha installerat om GPU-drivrutiner, kontrollera om du kan komma åt League of Legends utan några fel.

1K. Reparera systemfiler

Om det finns några korrupta systemfiler i ditt Windows-operativsystem kan din dator möta många problem med internetanslutningen. Om du upplever League of Legends Error Code 900 helt nyligen, finns det vissa chanser att dina datorfiler har blivit korrupta eller skadade.

Lyckligtvis har din Windows 10-dator inbyggda reparationsverktyg som SFC (System File Checker) och DISM (Deployment Image Servicing and Management) som hjälper dig att fixa alla korrupta filer.

Läs vår guide om hur du reparerar systemfiler på Windows 10 och följ stegen enligt instruktionerna för att reparera alla dina korrupta filer.

1L. Inaktivera antivirus tillfälligt (om tillämpligt)

En annan möjlig orsak som orsakar det diskuterade problemet är din säkerhetssvit. När dina antivirusprogram upptäcker LoL-filer och mappar som ett hot kommer du att möta flera konflikter. Så läs vår guide om hur du inaktiverar antivirus tillfälligt på Windows 10 och följ instruktionerna för att inaktivera ditt antivirusprogram tillfälligt på din dator.

När du har fixat League of Legends Error 900 på din Windows 10-dator, se till att återaktivera antivirusprogrammet eftersom en dator utan en säkerhetssvit alltid är ett hot.

1M. Inaktivera Windows Defender-brandväggen (rekommenderas inte)

Ibland kan Windows Defender-brandväggen i din dator hindra spelet från att öppnas på grund av säkerhetsskäl. Om du inte vet hur du inaktiverar Windows Defender-brandväggen, gå igenom vår guide Hur du inaktiverar Windows 10-brandväggen och följ instruktionerna som ges.

  Hur man ändrar Windows 10 Boot Logo

Se till att aktivera brandväggssviten igen efter att ha åtgärdat problemet i LoL eftersom en dator utan brandväggsprogram är ett hot. Du kan följa den här guiden Tillåt eller blockera appar via Windows-brandväggen för att tillåta appen.

Metod 2: Kör League of Legends som administratör

För att undvika League of Legends Error Code 900 på din Windows 10-dator, kör League of Legends som administratör enligt instruktionerna nedan.

1. Högerklicka på genvägen till League of Legends på skrivbordet eller navigera i installationskatalogen och högerklicka på den.

2. Välj nu alternativet Egenskaper.

3. Byt sedan till fliken Kompatibilitet och markera rutan Kör det här programmet som administratör.

4. Klicka slutligen på Verkställ och OK för att spara ändringarna.

Metod 3: Ta bort mapp LoL_air_client (om tillämpligt)

Ett annat enkelt sätt att fixa League of Legends Error 900 är att ta bort en specifik mapp i File Explorer. Detta tar bort de korrupta komponenterna i ditt Windows 10 associerade med spelet. Här är några steg för att ta bort mappen.

1. Tryck på Windows + E-tangenterna samtidigt för att öppna Filutforskaren.

2. Navigera nu till följande plats och öppna den.

C:Riot GamesLeague of LegendsRADSprojectslol_air_client 

Obs: Du kan också hitta mappen lol_air_client på någon annan plats. Var lite extra uppmärksam på att hitta mappen.

3. Högerklicka nu på mappen lol_air_client och klicka på alternativet Ta bort.

När du har tagit bort mappen, starta om datorn och kontrollera om du har åtgärdat problemet i League of Legends.

Metod 4: Kör League of Legends manuellt

Om din dator tar ytterligare tid att korrigera League of Legends kommer du att möta League of Legends Error Code 900-problem. Ändå kan du manuellt patcha spelet genom att följa stegen nedan.

1. Tryck på Windows + E-tangenterna samtidigt för att öppna Filutforskaren.

2. Navigera nu till följande platssökväg.

C:Riot GamesLeague of LegendsRADSprojectslolpatcherreleasesdeploy

3. I mappen Deploy högerklickar du på den körbara filen LoLPatcher.exe och klickar på Kör som administratör.

När du har startat ditt spel manuellt, kontrollera om du stöter på problemet i League of Legends igen.

Metod 5: Tweak filvärdar

Om värdfilen har redigerade poster i League of Legends kommer du att möta League of Legends Error 900-problem. Därför måste du ta bort posterna för att lösa detsamma. Här är några instruktioner för att justera värdposter.

1. Tryck på Windows + E-tangenterna samtidigt för att öppna Filutforskaren.

2. Växla nu till fliken Visa och markera rutan Dolda objekt i avsnittet Visa/dölj.

3. Kopiera och klistra in följande sökväg i filutforskarens navigeringssökväg.

C:WindowsSystem32driversetc

4. Välj nu och högerklicka på värdfilen och välj alternativet Öppna med som visas.

5. Välj nu alternativet Anteckningar i listan och klicka på OK som bilden visar.

6. Nu kommer värdfilen att öppnas i Anteckningar enligt följande.

7. Lägg till denna rad 67.69.196.42 l3cdn.riotgames.com längst ner i filen.

8. Spara nu filen genom att klicka på Ctrl+S-tangenterna samtidigt.

9. Avsluta Notepad och kontrollera om du har åtgärdat det diskuterade League of Legends Error Code 900-problemet.

Metod 6: Rensa DNS-cache och data

Få användare har föreslagit att rensa DNS-cacheminnet och data på din dator har hjälpt dem att åtgärda problemet med ett misslyckat försök att gå med i kö. Följ enligt instruktionerna.

1. Tryck på Windows-tangenten och skriv cmd. Klicka sedan på Öppna.

2. Skriv nu följande kommandon ett efter ett. Tryck på Enter-tangenten efter varje kommando.

ipconfig/flushdns
ipconfig/registerdns
ipconfig/release
ipconfig/renew
netsh winsock reset

3. Vänta tills kommandona körs och starta om datorn.

Metod 7: Rensa körutrymme

Om din dator inte har något enhetsutrymme för att installera några nya patchar från spelet kan du inte fixa League of Legends Error Code 900. Kontrollera därför först enhetsutrymmet och rengör de tillfälliga filerna om det behövs.

Steg I: Kontrollera Drive Space

För att kontrollera enhetsutrymmet i din Windows 10-dator, följ stegen nedan.

1. Tryck på Windows + E-tangenterna samtidigt för att öppna Filutforskaren.

2. Klicka nu på Den här datorn från den vänstra skärmen.

  Fixa felkod 118 Steam i Windows 10

3. Kontrollera diskutrymmet under Enheter och drivrutiner enligt bilden. Om de är i rött, överväg att rensa de tillfälliga filerna.

Steg II: Rensa tillfälliga filer

Om det finns minimalt tillgängligt utrymme på din dator som bidrar till det diskuterade problemet, följ vår guide 10 sätt att frigöra hårddiskutrymme på Windows som hjälper dig att rensa alla onödiga filer på din dator.

Metod 8: Ändra DNS-adress

Flera användare har föreslagit att byte till Googles DNS-adresser kan hjälpa dig att fixa League of Legends Error 900. Om du startar spelet korrekt och får ett felmeddelande, följ vår guide för att ändra DNS-adressen. Detta hjälper dig att fixa alla DNS-problem (Domain Name System) så att du kan starta spelet utan krångel.

Efter att ha ändrat din DNS-adress, kontrollera om du kan starta LoL utan felskärm.

Metod 9: Använd virtuellt privat nätverk

Fortfarande, om du inte kan åtgärda ditt problem, kan du prova att använda Virtual Private Network. Det säkerställer att du håller din anslutning mer privat och krypterad. Du kan ändra den geografiska regionen med hjälp av VPN-inställningar så att du enkelt kan lösa det diskuterade problemet. Även om det finns så många gratis VPN tillgängliga över internet, rekommenderas du att använda en pålitlig VPN-tjänst för att njuta av premiumversioner och funktioner.

Ta en titt på vår guide Vad är ett VPN och hur det fungerar? för att lära dig mer om Virtual Private Limited.

Om du förvirrar hur du ställer in ett VPN på din Windows 10-dator, följ vår guide om hur du ställer in ett VPN på Windows 10 och implementerar detsamma.

När du har konfigurerat en VPN-anslutning, kontrollera om du har åtgärdat det diskuterade problemet.

Metod 10: Ta bort DirectX via registret

Flera spelare har bekräftat att ominstallation av DirectX på din PC hjälpte dem att fixa felkoden 900 League of Legends. Så här tar du bort DirectX-installerad fil från registret.

1. Tryck på Windows + R-tangenterna samtidigt för att öppna dialogrutan Kör.

2. Skriv nu regedit och tryck på Enter för att starta registerredigeraren.

3. Navigera nu till följande platssökväg i Registereditorn.

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftDirectX

4. Högerklicka nu på filen InstalledVersion och klicka på alternativet Ta bort.

5. Högerklicka sedan på versionsfilen och välj sedan alternativet Ta bort.

6. Följ nu vår guide Ladda ner och installera DirectX på Windows 10 för att installera om DirectX på din Windows 10-dator.

Metod 11: Installera om League of Legends

Alla felkonfigurerade filer i League of Legends kommer att leda till felkod 900 League of Legends-problem även om du har följt alla ovan diskuterade metoder och uppdaterat alla väntande åtgärder. Så i det här fallet har du inget annat alternativ än att installera om spelet. Spelet är kopplat till ditt konto och när du installerar om spelet kommer du inte att förlora dina framsteg. Så här installerar du om League of Legends.

1. Tryck på Windows-tangenten och skriv appar och funktioner. Klicka sedan på Öppna.

2. Sök nu efter League of Legends i listan och klicka på den. Välj sedan alternativet Avinstallera.

3. Om du ombeds klicka på Avinstallera igen.

4. Gå sedan till League of Legends officiella webbplats nedladdningssida och klicka på SPELA GRATIS.

5. Registrera dig för ditt konto och klicka på alternativet Ladda ner för Windows. Klicka sedan på alternativet Installera.

6. Vänta tills spelet har installerats. Navigera till Mina nedladdningar i Filutforskaren och dubbelklicka på installationsfilen för att köra programmet.

7. Följ instruktionerna på skärmen för att installera spelet på din Windows 10-dator.

8. Starta slutligen om spelet och nu har du en lösning på det diskuterade problemet.

Obs: Många användare och onlineforum har rapporterat att ominstallation av spelet med Hextech Repair-verktyget hjälpte till att åtgärda felet. Besök den officiella webbplatsen för Hextech Repair Tool och ladda ner programmet. Det är gratis, så när du installerar och startar verktyget kommer du att se ett alternativ för att installera om spelet. Följ instruktionerna för att åtgärda problemet.

Metod 12: Kontakta League of Legends Support

Försök till sist att kontakta League of Legends-stöd team angående ditt League of Legends Error 900-problem.

***

Vi hoppas att den här guiden var till hjälp och att du kunde fixa League of Legends Error Code 900 på din PC. Låt oss veta vad du vill lära dig om härnäst. Dessutom, om du har några frågor/förslag angående den här artikeln får du gärna släppa dem i kommentarsektionen.