11 bästa selfie-appar för att lägga till specialeffekter för Android och iOS

Spread the love

Smartphonekameror har utvecklats under åren, men standardkameraappen på våra enheter gör bara det minsta.

Om du gillar att klicka på selfies precis som massorna där ute, skulle det vara en bra idé att använda en selfie-app för att få den perfekta selfien och redigera den som du vill.

Selfie-appar låter dig lägga till effekter, göra färgkorrigering, dölja fläckar och så mycket mer. Den är laddad med funktioner som är avsedda att förbättra dina foton för att uppnå bästa möjliga resultat varje gång.

I det här inlägget kommer vi att undersöka de bästa selfie-apparna för Android- och iOS-enheter.

Om det låter intressant, låt oss hoppa in i det.

Framträdande egenskaper hos Selfie-appar

När vi talar om sociala medier är det första som kommer att tänka på en selfie. Även om smarttelefonkameror har förbättrats avsevärt under åren, finns det alltid en skillnad mellan professionellt klickade foton och foton tagna från en telefonkamera.

För att höja ditt selfiespel kan du använda selfie-appar som kan hjälpa dig att förbättra kvaliteten på dina foton inom några sekunder och nästan få dem att se ut som professionella bilder utan att använda några avancerade verktyg. Här är några av de många funktioner som selfie-appar tar med sig:

 • Samling av inbyggda effekter ✨
 • Förmåga att korrigera hudfläckar, mörka ringar, trötta ögon och mer
 • Möjlighet att lägga till roliga klistermärken och text
 • Klicka på bättre bilder även i svagt ljus
 • Omedelbar delning över sociala medieplattformar

De flesta appar är gratis att använda, och de kommer med premiumplaner för att utnyttja ytterligare funktioner. Sammantaget är dessa appar fantastiska, speciellt när din telefon inte har de bästa megapixlarna.

Låt oss nu gå vidare till listan över appar.

Selfiekamera – Skönhetskamera

Selfie-kameran kommer med en skönhetskamera, fotokollagetillverkare och fotoredigerare, som du kan använda för att förbättra dina bilder.

Den här appen har en rik funktionslista, som inkluderar filter för foton, mat, landskap, konst och mer som kan användas direkt. Den har också beskärningsalternativ, dubbelexponering och olika justeringsverktyg.

Det finns onlineklistermärken och filter som du kan använda när du klickar på din bild om du inte gillar besväret med att lägga till dem efter att bilden har tagits. Du kan redigera foton och videor i naturprecisionslägen och extrema skönhetslägen.

  Hur man får Hitta min iPhone att säga Ingen plats hittades

En välsignelse för Android-användare, den här appen har också ett smart galleri från vilket du enkelt kan hantera dina foton och videor.

Sweet Selfie: Kamera och redaktör

Med över en miljon nedladdningar och massor av recensioner har denna gratis Android-selfiekamera och -redigerare som heter Sweet Selfie gjort sina avtryck genom sin rika uppsättning funktioner som är svåra att motstå.

Du kan använda den för att förvandla dina dagliga foton till delbara. Här är några av de fantastiska funktionerna som fångade mitt öga:

 • Musikvideo mallar
 • Collagemakare och fotorutnät
 • Selfiekamera med en massa skönhetseffekter
 • Ansiktsjustering för att förbättra ansiktsdragen
 • Kroppsretusch för att få en perfekt kroppsform vid behov
 • Selfie timer
 • Utskärningselement

Läs också: Så här redigerar du foton som ett proffs i Canva

Du kan också få grundläggande fotoredigeringsfunktioner om du vill ha några enkla redigeringar för dina bilder. Även om den här appen är gratis att använda, kan du göra köp i appen enligt dina preferenser för att utöka funktionerna.

InstaBeauty – Sminkkamera

En av de mest populära apparna för selfieredigering bland iOS-användare, Instabeauty har mer än 50 sminkstilar och 100 filter. Den erbjuder en mängd olika verktyg för att få din selfie att glänsa som den ska.

Skönhetssminkfunktionerna låter dig lägga till makeup till din hud samtidigt som den naturliga skönheten behålls. Du kan också skapa collage i tidningsstil från över 200 eleganta mallar i selfie-, porträtt-, ränder och landskapslägen.

Den mest populära funktionen hos InstaBeauty är Quicksnap som du kan använda för att ta flera självbilder, granska dem och behålla de du gillar.

Mint – Selfie Filter & Editor

Om säsongen har tagit hårt på dig och du har extremt torr hud och fläckar, då är Mint Selfie Editor här för att rätta till det – praktiskt taget.

Med dess återfuktade hudfunktion kan du ändra din hud på bilden till något felfritt samtidigt som den behåller sin natur. Det ger en subtil glöd i den slutliga redigeringen.

Om du vill förbättra dina foton ytterligare kan du använda ett brett utbud av filter eller helt enkelt redigera dina bilder med fotoredigeringsfunktionen med en knapptryckning.

Du kan också klicka på snygga bilder från den inbyggda selfiekameran.

YouCam Perfekt

Om ditt mål är att få glamorösa bilder, då kan YouCam Perfect bli din nya bästa vän. Med över 800 miljoner nedladdningar på iOS och Android har denna fotoredigerare alla verktyg du behöver för en fantastisk selfie.

  Fixa Pokémon Go Adventure Sync som inte fungerar på Android

Här är några av huvudfunktionerna i denna app:

 • Magisk borste och lager
 • Markera eller dölj objekt med en oskärpa
 • Fotobakgrunder och objektborttagare
 • Collage, ramar och effekter
 • Filter, justeringar, klistermärken och typsnitt

De snabba redigeringsfunktionerna i YouCam Perfect kan användas för att redigera foton och videor med ett enda tryck. Du kan också uppgradera din plan för att få tillgång till några fantastiska premiumfunktioner, som inkluderar mer än tusen ramar, typsnitt, klistermärken och mer.

Facetune Editor

Ett annat fantastiskt alternativ i Android- och iOS-selfie-appar är Facetune Editor. Det gör att du kan ta rampljuset genom att ta bort distraktioner från dina foton och göra bakgrunden suddig eller ersätta den med en ny.

Den har en enorm katalog med funktioner som tillsammans låter dig redigera dina selfies och videor med kraftfulla effekter i varje bildruta.

Du kan spela med mättnad, lägga till filter, redigera och jämna ut dina videor – allt detta inom några minuter för det där inlägget på sociala medier som fångar alla ögonglober.

Kamera 360

Camera 360 är utan tvekan en av de bästa selfiekamera- och redigeringsapparna för iOS- och Android-användare. Det kan vara din go-to-app om du letar efter en problemfri lösning som kommer att redigera dina bilder på nolltid och även låter dig klicka på vackra självporträtt.

Några av de många coola funktionerna i Camera360 inkluderar:

 • Ansiktsretuschering
 • Försköna med ett tryck
 • Professionella funktioner förenklade för en lekman
 • Samling av filter
 • Galleri med coola klistermärken
 • Högkvalitativ realtidsselfie

Dessutom får du också grundläggande fotoredigeringsfunktioner, såsom beskärning, justeringar, mättnad, oskärpa och en inbyggd collagemaker, som du kan använda för att ge dina bilder ett fantastiskt utseende.

Cymera

Cymera är en sådan app tillgänglig på iOS och Android som låter dig redigera ditt foto och hur du presenterar dessa bilder. Den levereras med en kraftfull inbyggd kamera som perfekt tar foton och låter dig redigera dem för att förbättra den övergripande visuella kvaliteten.

Du kan också få dina bilder att poppa med hjälp av 130 olika filter och olika verktyg för att hjälpa till med retuschering, färgkorrigering och mer.

BeautyPlus

En av de mest populära selfie-apparna där ute, Beauty Plus har olika funktioner för att skapa ditt perfekta ögonblick. Här är några av dem:

 • Auto-förskönande läge
 • Skönhet touch-up
 • Effekter i massor
 • Inbyggd skönhetsselfiekamera
  Fixa Sling TV Down på Android

Dessutom, om du är missnöjd med ett oönskat föremål eller en person i dina bilder, kan du enkelt ta bort dem med hjälp av dess AI-teknik.

Den här appen förbättrar kvaliteten på bilderna samtidigt som den behåller deras naturliga skönhet för att säkerställa att du inte ser ut som en helt annan person. BeautyPlus finns på både Android- och iOS-enheter.

Retrica

OGs känner till Retrica som en av de allra första apparna som redigerar dina selfies med många fantastiska filter. Den är tillgänglig för Android- och iOS-enheter och har över 100 miljoner nedladdningar.

Det är också ett socialt medienätverk där du kan hitta redigeringsinspiration för dina selfies från andra människor och interagera med dem.

Dessutom låter det dig skapa GIF:er och videor med hjälp av bilderna tagna med din kamera. Du hittar många fler funktioner i den här appen, så jag rekommenderar att du kollar in den här.

B612

En allt-i-ett app för kamera, foto och videoredigering, B612 har ett brett utbud av funktioner som hjälper dig att ta den perfekta selfien. Den kommer med trendiga filter, klistermärken, effekter och redigeringsalternativ som uppdateras nästan dagligen.

En av de bästa funktionerna i den här appen är att den låter dig göra ditt filter, som du kan använda för att ta selfies via den inbyggda kameran. Den här appen har nyligen inkluderat AR-funktioner också, så du kan förvänta dig några coola möjligheter från den.

Du kan ladda ner B612 på Android- och iOS-enheter gratis.

Slutord

Den bästa användningen av selfiesappar är inte att helt förändra ditt fysiska utseende utan att förbättra bilden för att kompensera för vissa situationer. Om du till exempel har ett trött ansikte på grund av sömnbrist finns det ljusproblem eller så är kamerakvaliteten inte den bästa.

Ovanstående selfie-appar hjälper dig i dessa situationer och mer.

Lär dig sedan hur du tar bort oönskade objekt från dina foton.