Fix Vänligen vänta tills det aktuella programmet är klart Avinstallationsfel

Spread the love

Vänta tills det aktuella programmet är klart. Felmeddelande om avinstallation är ett vanligt problem på Windows-datorer. I allmänhet betyder det här meddelandet att det tidigare avinstallerade programmet inte har avslutat avinstallationsprocessen och att Windows inte kan tillåta dig att avinstallera ett annat program. Men många gånger kan användare se vänligen vänta tills det aktuella programmet har avinstallerats eller ändrats under en lång tid och du kan avinstallera ett annat program. På samma sätt kan du hitta ett annat program som installeras. Vänta tills installationen är klar när du försöker installera ett program. Om du också kämpar med att avinstallera ett program på din dator är det här guiden för dig.

Så här åtgärdar du Vänligen vänta tills det aktuella programmet är klart Avinstallationsfel

Det kan finnas olika anledningar till att vänligen vänta tills det aktuella programmet är klart avinstallationsfel, några av de möjliga orsakerna till problemet nämns här.

  • Felaktig laddning av systemet är en av de vanligaste orsakerna till detta problem.
  • Felaktiga inställningar med datorn kan också leda till detta fel.
  • Felaktig funktion av Explorer.exe-processer.
  • Problem med avinstallations- och installationstjänster på din dator.
  • Olika problem med Windows Installer-tjänsten kan också orsaka detta fel.
  • Ett störande antivirusprogram kan också orsaka problem med att avinstallera program.
  • Olika problem med ditt system kan också orsaka felet.

I följande guide kommer vi att diskutera metoder för att fixa. Vänta tills det aktuella programmet har avinstallerat felet.

Metod 1: Starta om datorn

I allmänhet är det inte ett allvarligt problem och kan orsakas av felaktig belastning av systemet. Du kan fixa detta genom att helt enkelt starta om enheten. En enkel omstart av din enhet kommer att fixa de olika buggar och fördröjningsproblem som kan orsaka felet. Om du inte är säker på hur du utför en omstart eller omstart av din dator, kan du kolla in 6 sätt att starta om eller starta om en Windows 10-datorguide för att hitta sätt att starta om din dator och fixa. Vänta tills det aktuella programmet har avinstallerats eller ändras och ett annat program installeras, vänta tills installationen är klar.

  Så här fixar du att Netflix inte laddas på Sony Smart TV

Metod 2: Avinstallera program

På Windows 10-datorer kan användare avinstallera program från inställningspanelen. Om du får felmeddelandet när du försöker avinstallera program från kontrollpanelen kan du prova att avinstallera samma panel från inställningspanelen.

1. Tryck på Windows + I-tangenterna samtidigt för att öppna Inställningar och klicka på Appar.

2. Leta upp och klicka på programmet du vill avinstallera och klicka på knappen Avinstallera.

3. Klicka slutligen på knappen Avinstallera för att bekräfta processen.

4. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra processen.

5. En gång, avinstallerad framgångsrikt Starta om din dator.

Metod 3: Avinstallera programmet i felsäkert läge

Om den enkla avinstallationen av programmet inte fungerar kan du försöka avinstallera programmet i felsäkert läge. I säkert läge aktiverar Windows en uppsättning drivrutiner och andra filer som försöker hitta ursprunget till felet. Dessa drivrutiner och filer försöker ta reda på om felet utlöstes av en drivrutin eller en systemfil. Följ dessa enkla steg för att avinstallera ett program i felsäkert läge. Du kan kolla in guiden Hur man startar till felsäkert läge i Windows 10 för att gå in i säkert läge på din dator. När du har startat om datorn i felsäkert läge, försök att avinstallera programmet genom att följa den tidigare förklarade metoden och se om problemet har lösts.

Metod 4: Starta om Windows Explorer Process

En av de enkla lösningarna för att vänta tills det aktuella programmet har avinstallerats eller ändrats fel och ett annat program installeras. Vänta tills installationen är klar är att manuellt starta om Windows Explorer-processen. Explorer.exe är ett program i Windows som hanterar processer och kontrollerar grafiken i andra program, till exempel Kontrollpanelen. Om Explorer.exe inte fungerar korrekt kan du få avinstallationsfel när du försöker avinstallera ett program från din dator.

1. Tryck på tangenterna Ctrl + Skift + Esc samtidigt för att öppna Aktivitetshanteraren.

2. På fliken Processer letar du upp och högerklickar på Utforskaren i Windows.

3. Klicka slutligen på knappen Starta om.

4. Stäng Aktivitetshanteraren och försök avinstallera programmet igen.

Metod 5: Kör Programinstallera och avinstallera felsökare

Microsofts felsökare är viktiga verktyg för alla Windows-användare. Det finns olika inbyggda felsökare i Windows 10-datorer som kan användas för att fixa problem på din dator. Medan några av felsökarna är inbyggda i Windows 10, kan många andra felsökare laddas ner från den officiella Microsoft-webbplatsen. Felsökaren för programinstallation och avinstallation är ett sådant verktyg som du först måste ladda ner och installera på din dator. Den här felsökaren kan fixa olika underliggande problem med installations- och avinstallationsprocesser.

1. Ladda ner och installera felsökaren för programinstallation och avinstallation från tjänstemannen Microsofts webbplats.

  Hur man startar om Ubuntus nätverksgränssnitt

2. Öppna den när felsökaren har installerats.

3. Välj nu processen där problemet uppstår, dvs Installerar eller Avinstallera.

4. Välj nu programmet som orsakar problemet och klicka sedan på Nästa.

5. Klicka slutligen på Ja, försök avinstallera för att avinstallera programmet.

Om den här metoden inte löser sig, vänta tills det aktuella programmet har avinstallerats eller ändrats problem på din dator eller om du fortsätter att ha ett annat program som installeras, vänta tills installationen är klar, försök gå vidare till nästa metod.

Metod 6: Omregistrera Windows Installer Service

Windows Installer är en mjukvarukomponent på Windows-datorer. Windows Installer hjälper till med installation och avinstallation av program på din dator. En av metoderna för att åtgärda det här felet är att omregistrera Windows Installer-tjänsten på din dator. När du avregistrerar dig från Windows Installer stoppas alla dess tjänster och programmen tvingas avinstallera.

1. Starta dialogrutan Kör genom att trycka på Windows + R-tangenterna samtidigt.

2. Skriv här msiexec /unregister och tryck på Enter för att avregistrera Windows Installer.

3. Öppna dialogrutan Kör igen.

4. Skriv nu msiexec /regserver och tryck på Enter för att omregistrera Windows Installer.

5. Starta slutligen om datorn och försök installera appen igen.

Metod 7: Installera om Windows Installer Service

Om den tidigare metoden inte löser problemet kan du också försöka installera om Windows Installer-tjänsten på din dator. Du kan följa dessa enkla steg för att installera om Windows Installer-tjänsten.

1. Öppna dialogrutan Kör, skriv services.msc och tryck på Enter för att öppna fönstret Services.

3. Här, lokalisera och högerklicka på Windows Installer-tjänsten och klicka på Starta om.

Obs: om alternativet Starta om inte är tillgängligt här, fungerar inte Windows Installer-tjänsten på din dator.

Om detta inte hjälper med ett annat program som installeras, vänta tills installationen är klar och avinstallationsproblemet, försök med nästa metod.

Metod 8: Inaktivera antivirusprogram tillfälligt (om tillämpligt)

Ibland vänligen vänta tills det aktuella programmet har avinstallerats eller ändras fel kan visas på grund av störande antivirusprogram. Detta är en vanlig orsak till detta fel och kan åtgärdas genom att inaktivera antivirusprogrammet på datorn. Därför är det en bra idé att inaktivera antivirusprogrammet på din dator för att åtgärda problemet med att det inte går att avinstallera ett program på Windows 10. Om du inte är säker på hur du inaktiverar antivirusprogrammet på din dator kan du kolla in guiden Hur du inaktiverar antivirus tillfälligt på Windows 10 för att säkert inaktivera programmet på din dator.

  Hur man spelar Swiftle

Metod 9: Utför systemåterställning

Om de tidigare metoderna inte fungerar och du inte kan hitta en lösning på det här problemet kan du försöka fixa det genom att utföra en återställning av ditt system. Att utföra en systemåterställning kan leda till förlust av data på din dator, därför är det alltid en bra idé att skapa en säkerhetskopia för viktiga filer och data. Du kan kolla in guiden Hur du använder systemåterställning på Windows 10 för att säkert utföra en systemåterställning på din dator.

Metod 10: Använd programvara från tredje part

Olika program hjälper dig att avinstallera program från din dator. I vissa fall är den här programvaran mer tillförlitlig för att avinstallera ett program från Windows-datorer. När du använder en programvara från tredje part kommer i allmänhet de flesta av denna programvara också att rensa eventuella överblivna filer för programvaran så att programmet tas bort helt från din dator. Du kan också använda många tredjepartsverktyg för att fixa det andra programmet som installeras. Vänta tills installationen är klar när du installerar ett program.

Vanliga frågor (FAQs)

Q1. Varför kan jag inte avinstallera ett program på Windows 10?

Ans. Om avinstallationen av ett program inte har slutförts kommer du att få ett meddelande om att programmet inte går att avinstallera. I andra tillfällen kan detta fel uppstå på grund av olika problem med ditt system.

Q2. Hur fixar jag att det inte går att avinstallera ett program på Windows 10-problem?

Ans. Du kan försöka åtgärda det här felet genom att följa olika metoder som att starta om Windows Installer-tjänsten på din dator.

Q3. Hur avinstallerar man ett program på Windows 10?

Ans. Du kan avinstallera ett program från din dator genom att navigera till inställningarna eller genom att navigera till kontrollpanelen.

***

Vi hoppas att den här guiden var till hjälp för dig och att du kunde fixa det. Vänta tills det aktuella programmet är färdigt med avinstallationen av problemet på din dator. Låt oss veta vilken metod som fungerade för dig. Om du har några förslag eller frågor till oss, vänligen meddela oss i kommentarsfältet.