Fastnat på iOS 16? Använd dessa appar för att få iOS 17-funktioner

Med varje iOS-uppdatering klipper Apple bort en handfull iPhones från sin nya mjukvara, och iOS 17 är inte annorlunda. Om din iPhone var en av de olyckliga modellerna som inte klarade av, har du fastnat för iOS 16.

Men det betyder inte att du inte kan dra nytta av iOS 17 på din iPhone. App Store är fylld med en skattkammare av fantastiska appar, och du kan använda dem för att replikera några av de bästa iOS 17-funktionerna som du kommer att gå miste om.

Viktiga iPhone-funktioner du kommer att missa

Vissa iPhones kommer inte att få iOS 17, och vi kommer att göra en snabb genomgång av de viktigaste funktionerna som dessa modeller kommer att gå miste om. För att göra det enkelt för dig skriver vi ner det i en punktlista nedan:

  • Journal App: En sådan uppdatering som står högt och överglänser är en helt ny journalapp från Apple som säkerligen kommer att bli en stapelvara för många användare.
  • Standby: Detta är en smart skärm med flera widgets som visar väder, tid, alarm och mer när din telefon placeras horisontellt medan den laddas
  • Checka in: En funktion som delar din plats, din iPhones batterinivå och annan information med vissa kontakter ifall du inte når din avsedda plats.
  • Live Voicemail: Transkriberar meddelanden i realtid, så att du inte behöver lyssna på långa röstmeddelanden.
  • FaceTime-videomeddelanden: Du kan lämna ljud- och videomeddelanden till dina vänner och familj när de inte är tillgängliga.

1. Dag ett dagbok

Day One är en av de bästa journalapparna du kan hitta på App Store. Den är perfekt för både nybörjare och veteraner och kan räknas som en av de bästa iPhone-produktivitetsapparna som hjälper dig att få saker gjorda.

Appen erbjuder ett användargränssnitt som är estetiskt tilltalande men ändå lätt att använda med stor funktionalitet. Varje inlägg förbättras av funktioner som humörspårning, väderinformation och platstaggning. Du kan också lägga till inlägg på sociala medier och bilder från dina fotobibliotek för att katalogisera din dag ännu bättre.

Det bästa är att appen erbjuder synkronisering över flera Apple-enheter, så att du kan fortsätta precis där du slutade när som helst. Appen använder end-to-end-kryptering, vilket säkerställer fullständig sekretess för alla dina värdefulla minnen och tankar.

Ladda ner: Dag ett dagbok (Gratis, prenumeration tillgänglig)

2. YouMail

YouMail är den perfekta ersättningen för funktionen för transkription av röstmeddelanden som iOS 17 erbjuder. Även om det är en fantastisk app för att blockera skräppost, fokuserar vi på dess visuella röstmeddelandefunktioner.

Dess AI-teknik för transkription av röstmeddelanden är fantastisk och har en berömvärd noggrannhet, vilket säkerställer ingen felkommunikation och gör att du kan svara på lämpligt sätt. Medan iOS 17 erbjuder transkription av röstmeddelanden i realtid, erbjuder YouMail det näst bästa du kan hitta. Den börjar transkriberas så fort inspelningen är över, så du får en omedelbar transkription.

Eftersom appen erbjuder en viss grad av anpassning och kontroll kan du välja om du vill ha omedelbara meddelanden om transkriptioner eller en daglig sammanfattning. Appens snabba svarstid gör denna app till en vinnare. Tyvärr är YouMail för närvarande endast tillgängligt i USA.

Ladda ner: YouMail (Gratis, prenumeration tillgänglig)

3. Life360

Incheckningsfunktionen på iOS 17 spårar din resa och varnar specificerade kontakter om du inte når din destination i tid, har avvikit från din rutt eller har blivit försenad. Detta är en viktig funktion att ha på din iPhone, och Life360 erbjuder dig ett helt säkerhetssystem direkt i fickan.

Appens platsdelning och varningssystem i realtid är det som gör att dina kontakter kan spåra dina framsteg. Den har en ”Ankomstvarningar”-funktion som kan informera dina kontakter om eventuella oväntade förändringar i din rutt eller förseningar vid ankomst, precis som Check In-funktionen i iOS 17. Appen kan också hålla reda på viktiga föremål som dina nycklar, plånbok, klocka och andra enheter.

Men det är inte allt. Kraschdetektering, nödsvar, privata meddelanden och identitetsstöldskydd är alla fantastiska funktioner som erbjuds av appen. Appen går ett steg längre med 24/7 Emergency Dispatch som ringer ett samtal om du inte kan.

Life360 tillhandahåller även Family Safety Assist för att erbjuda dig och din familj realtidsstöd när som helst och var som helst. Det finns ingen anledning att äventyra din säkerhet om du inte får iOS 17. Den här appen täcker dig.

Ladda ner: Life360 (Gratis, prenumeration tillgänglig)

Namnet på appen räcker för att berätta att den låter dig spela med widgets på din hemskärm och låsskärm, och du kan lära dig hur du använder Widgetsmith för att göra widgets ganska snabbt. Den erbjuder ett brett utbud av anpassningsalternativ som du kan använda för att enkelt införliva StandBy-funktionen i iOS 17.

Oavsett om det är vädret, kalendern, vissa påminnelser, data från Apple Health-appen eller händelser i realtid, kan du visa en widget för allt. Dess anpassning går utöver funktion och sträcker sig till utseendet på widgets med anpassningsbara storlekar, teckensnitt och färger. Tidsbaserade widgetar låter dig också schemalägga olika widgets att visas vid olika tidpunkter under dagen.

Medan StandBy kräver att du placerar din iPhone horisontellt medan den laddas för att fungera, kan du lita på att Widgetsmith fungerar på liknande sätt utan något sådant krav. Vad mer behöver du?

Ladda ner: Widgetsmith (Gratis, prenumeration tillgänglig)

5. Marco Polo

Vid första anblicken kan detta verka som den genomsnittliga videosamtalsappen. Men det råkar erbjuda en ersättning för en fantastisk funktion som kommer till FaceTime med iOS 17: att skicka videomeddelanden till dina kontakter. Du kan välja att skicka dina videomeddelanden till en person eller till och med en hel grupp människor med Marco Polo.

Du kan se och svara på videomeddelanden du har fått när det passar dig och hålla igång konversationen. Användargränssnittet är lätt att interagera med och videokvaliteten är utmärkt. Dessutom kan du lägga till roliga filter och doodles till dina videomeddelanden, vilket ger ett lekfullt inslag som kan ge dina vänner och familj leenden.

Ladda ner: Marco Polo (Gratis, prenumeration tillgänglig)

6. Genvägar

Den älskade genvägsappen i iOS är kär för många och misslyckas sällan med att komma väl till pass när du behöver en snabb funktion eller några praktiska genvägar för att automatisera vardagliga uppgifter. Utbudet av genvägar du kan prova är anmärkningsvärt, och du kan till och med skapa en automatisering som passar dina egna behov.

Medan apparna ovan täcker de flesta av de stora iOS 17-funktionerna du vill ha, kan alla andra mindre funktioner enkelt replikeras genom att skapa en genväg. Genvägar-appen, tillsammans med vissa taktiker för att öka din iPhones prestanda, kommer att få din iPhone att fungera bra även utan iOS 17.

Ladda ner: Genvägar (Fri)

Upplev iOS 17-funktioner på en iOS 16-enhet

Dessa appar kanske inte är perfekta repliker, men de gör ett bra jobb med att överbrygga gapet mellan iOS 16 och iOS 17. Det finns ingen anledning att oroa sig för att inte få den senaste mjukvaruuppdateringen eftersom det alltid finns ett annat sätt på App Store.

Kom ihåg att din enhet bara är vad du gör den till; ju bättre du använder den, desto mer kraftfull blir den.