Fäst text, bilder och sidor på sidan med ny flik [Chrome]

Igår granskade vi Context Menu, ett Chrome-tillägg som gav dig tillgång till dina bokmärken från Omnibar och högerklickskontextmenyn. Det var för bokmärken, dvs länkar du vill spara för framtida referens. Saken är den att många bokmärker också sidor de vill läsa senare och även om de kanske läser dem senare, slutar de inte nödvändigtvis med att de städar sina bokmärken. Vad som behövs är kanske ett bättre sätt att spara innehåll du tänker läsa, se till att du ser det tillräckligt ofta för att bli påmind om att det är något du måste göra, och att det ska se bra ut. Möt DashNotes; ett Chrome-tillägg som låter dig fästa text, bilder och länkar till den nya fliksidan från snabbmenyn. Den förnyar också den nya fliksidan så att du får en vacker ny bakgrund varje gång du öppnar den.

Att fästa en bild, text eller en länk är superenkelt. Högerklicka på en sida eller bild och välj alternativet ”Lägg till sida i DashNotes”. För att lägga till text, markera den, högerklicka och lägg till texten i DashNotes.

Så här ser en webbsida, en bild och ett textutdrag som sparats i DashNotes ut på sidan Ny flik. Klicka på en av dem så kommer du till webbadressen som du sparade dessa utdrag från. Den stöder också GIF-filer och varje gång jag öppnar en ny fliksida med följande anteckningar ser jag Cartman som säger åt mig att respektera hans auktoritet när GIF-filen spelas upp.

Denna förlängning är inte ett nytt koncept; vi vet att det finns massor av tillägg där ute som gör vad DashNotes gör så varför planerar jag att behålla det för evigt och alltid? Sidan Ny flik som lagts till av DashNotes är inte bara användbar den är snabb. Att spara dessa länkar, bilder och text fördröjer inte på något sätt den nya fliksidan. I själva verket, jämfört med standardsidan Ny flik, är den här faktiskt mycket snabbare. Du kan fortfarande komma åt dina Chrome-appar från rutnätsknappen i det övre vänstra hörnet och se datum och tid uppe till höger.

Ändra storlek på fönstret och miniatyrbilderna för ditt fästa innehåll ändras i enlighet därmed. Du kan fästa så många objekt du vill och sidan kommer att rymma dem alla. För mig är DashNotes en keeper. Enda klagomålet är att datum- och tidstexten som alltid är vit inte kan läsas eftersom bakgrunden är för ljus.

Installera DashNotes från Chrome Web Store